Türkiye’nin ilk ve özgün erken çocukluk eğitim programı ilgi görüyor

Gelişen teknolojiyle birlikte çocukların erken dönem becerilerinin arttırılması, yorumlama ve üretme niteliklerine yoğunlaşan Multibem Erken Çocukluk Eğitim programı bir çok okulda başarıyla uygulanıyor.

Türkiye’nin ilk ve özgün erken çocukluk eğitim programı ilgi görüyor
Türkiye’nin ilk ve özgün erken çocukluk eğitim programı ilgi görüyor
GİRİŞ 06.05.2019 16:55 GÜNCELLEME 06.05.2019 16:55

Multibem Erken Çocukluk Eğitim Programı, çocuklara eklektik olmakla birlikte, özel ve özgün bir eğitim programı hizmeti sunuyor. 200’den fazla okulda başarıyla uygulanan programın özünde öğretmenin rehber, çocuğun keşfeden; öğretmenin ortam hazırlayan, çocuğun deneyimleyen; öğretmenin sorgulatan, çocuğun araştıran olması fikri yer alıyor. Program; çocukların kendi varlıklarıyla dünyaya değer katmaları için var olmalarını hedefliyor.


"HER YAŞ GRUBU İÇİN ÖZEL MÜFREDAT"

 Multibem Erken Çocukluk Eğitim Programı kendine özgü eğitim malzemeleri ve materyalleri ile Türkiye’de eğitime gönül vermiş bir Ar-Ge ekibi tarafından geliştirildi ve 20 yıla yakın süredir eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Program kapsamında 3-4 ve 5 yaşlardaki çocuklarının her bir yaş grubu için özel bir müfredat takip ediliyor.
Program, Türkiye’ye özgü olmasının yanı sıra, kolay uygulanabilen, çocuk dostu olan, dünya gelişim standartlarına uygun, 21. yüzyıl becerilerini kapsayan, farklı bakış acısı kazandıran, eleştirel düşündüren, doğayla buluşturan ve merak duygusunu arttıran bir içeriğe sahip.

çocuklar


"DUYGU FARKINDALIĞI, ÇEVRE DUYARLILIĞI ÖN PLANDA"

Multibem Erken Dönem Çocukluk Eğitim Programı ile çocuklar başkalarının lahana diye gördüğünü sanat, başkalarının patates diye gördüğünü toprağın altında yaşayan bir aile, birilerinin soğan diye gördüğünü bir galaksi sistemi olarak görüyor.
Program ile çocuklar keşfederek öğrenirken, akademik başarılarını da ispat etmeleri, öğrenirken zevk almaları önemseniyor. Çocuklarda var olan duygu derinliğini hep canlı tutmaları desteklenirken çocuklara büyük grupların içinde bile özgün ve biricik kalabilmelerine izin veriliyor. Böylece çocukların özgünlüklerini koruyarak özgüven kazanmaları sağlanıyor. Çocuklara duygu farkındalığı kazandırılılması, çevre duyarlılığı edinmeleri, oyun ve somut materyal desteğiyle matematik öğrenimi kolaylaştırılırması Multibem’in hedefleri arasında. 

Program çocukların tasarlama, yorumlama, araştırma, sorgulama, üretme, problem çözme becerileri üzerinde yoğunlaşırken araç olarak somut materyaller kullanmayı tercih ediyor. Birçok konuda çocuklara yüzeysel bilgi vermek yerine, belirlenmiş konularda derinlemesine bilgi ve tecrübe sahibi olmalarını sağlayarak bu deneyimi gerektiğinde farklı alanlara da transfer edebilmeleri sağlanıyor.

"DOĞA İLE ÖĞRENME"

 

 

Doğa ile çocuğun ruhunda var olan saflık ve masumluk gibi duygularının yeniden yeşermesi, doğadan ilham alınması, çevresindeki canlılara karşı bir farkındalık geliştirip duyarlılık kazanması ve çocuk için en önemli araç olan oyun programın önemli unsurlarını oluşturuyor.
Mulitibem Erken Çocukluk Eğitim Programı her çocuğun ilgi ve yeteneklerini dikkate alıp tüm çocukların bireysel deneyimleri ve keşifleri sayesinde unutulmaz bilgiler edinmelerini amaçlıyor. 

Multibem

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış