Lan Jale, bir sahneden etkilendi, anne oldu

Ekmek Teknesi dizisinin 'Lan Jale'si Esin Civangil, Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki bir sahneden çok etkilenmiş ve o günden sonra Umut'u bağrına basarak anne olmaya karar vermiş....

Lan Jale, bir sahneden etkilendi, anne oldu
Lan Jale, bir sahneden etkilendi, anne oldu
GİRİŞ 22.12.2007 14:15 GÜNCELLEME 22.12.2007 14:15

Ekmek Teknesi’nin ‘Lan Jale’si, Pusat’ın Nergis’i Esin Civangil oyunculuğa başlamadan önce anaokulu öğretmeniydi. Setlerdeki yoğun tempoyla öğretmenliğe veda eden 26 yaşındaki Civangil çocuklara o kadar düşkün ki evlat edinme koşullarına sahip olmadığı için beş aydır 10 yaşında bir çocuğa koruyucu annelik yapıyor

Geçtiğimiz hafta son bölümü yayınlanan Pusat dizisinde Nergis’i canlandırdı Esin Civangil. Türkiye onu Ekmek Teknesi’ndeki Jale, namı diğer ‘Lan Jale’ rolüyle tanımıştı. Civangil henüz 26 yaşında olmasına rağmen 10 yaşında bir çocuk annesi. Oyunculuğa başlamadan önce anaokulu öğretmenliği yapan Civangil, çocuk özlemini koruyucu annelik yaparak gideriyor. Gelecekte bir anaokulu da açmak istediğini anlatan genç oyuncu ile hedeflerini ve setlerle başlayan yeni yaşamını konuştuk.

l Anaokulu öğretmenliği ve oyunculuk birbirine uzak gibi.

Aslında oyunculuk hiç aklımda yoktu. Bir arkadaşım bir görüşme ayarladı. 300 kişinin arasından Jale’yi oynamak için seçildim. 3-4 yıl Bodrum’da anaokulu öğretmenliği yaptıktan sonra annemle babam boşanınca Gölcük’e taşındık. Ekmek Teknesi olunca da annemle İstanbul’a yerleştim. Gerisi geldi.

l Çocuklara olan düşkünlüğünüz sizi genç yaşta anne yaptı herhalde.

Ekmek Teknesi’nin devam ettiği dönemde Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı bir yurtta çocuklar için parti vermiştik. Ben orada bulunduğumuz süre içinde sürekli ağladım. Çocuklara hiç dayanamıyorum. Bir arkadaşımın gönüllü aile olduğunu öğrendikten sonra da onunla birlikte o yurda gidip gelmeye başladım. İlk başta git-gel yapıyordum. Şimdi 10 yaşında bir oğlum var. Onun koruyucu ailesi olduk. Yaklaşık beş aydır beraberiz. Annemle beraber üçümüz yaşıyoruz. Annem biraz zor kabullendi ama baktım geçen gün hırka örüyordu Umut’a. Bir de zaten şimdilik evlenmeyi hiç düşünmüyorum ama çocuğum olsun istiyorum. Bundan başka yol yoktu.

Abla-kardeş gibisiniz herhalde...

O beni anne olarak görüyor ama dışarıda anne dediğinde insanlar bir sürü soru soruyor. O da üzülüyor ve Esin abla diyor.

Güzelliğiniz sizin için büyük bir avantaj galiba.

Aslında bazı projeler için dezavantaj. Çünkü bazen güzel kız aramıyorlar. Başroller dışında çok güzelliğe bakıldığını sanmıyorum. Çoğunlukla daha senaryo yazılırken karakterlerin tipleri de belli oluyor. Onun için güzelliğimin önceliği olduğunu düşünmüyorum.

Magazin ağırlıklı haberlerle gündeme gelmemek için özel bir çaba sarf ediyor musunuz?

Dikkat ediyorum tabii. Benim artık bir oğlum var. Manken olsak reklama ihtiyacımız olur. Ama oyuncu olduğum için birileriyle görünmek benim için artı değil eksi olur. Mesela çok hoppa bir kızın düzgün bir karakter canlandırması halkın gözünde inandırıcı olmuyor.

l Gelecekte neler yapmayı hedefliyorsunuz?

Bir anaokulu açmak istiyorum. Çok iyi bir sinema projesinde yer almak istiyorum. Ama benim biraz tutucu bir tarafım var. O nedenle iyi de olsa bazı çekincelerim olabiliyor rol konusunda. Oyunculuğa devam etmeyi planlıyorum.


Sokakta hala ‘Lan Jale’ diye bağırıyorlar


Ekmek Teknesi ilk dizi tecrübenizdi ama çok izlenen bir dizi oldu ve siz de birden tanınmaya başladınız...

Bu aslında çok iyi bir şeydi benim için ama ben dikkat çekmeyi seven biri değilim. Yani bu işin benim açımdan olumsuz olan tarafı bir yere gittiğimde insanların beni tanıması ve bana bakması oldu. Çünkü bütün bakışlar çevrilince birdenbire çok çekingen biri oluyorum. Yeni yeni alışmaya başladım bu bakışlara.

Oyuncular çok izlenen dizilerdeki rollerin üzerlerine yapışmasından şikayet ederler. Jale karakteri de sizin üzerinize yapıştı mı?

Yapıştı tabii. Sokakta hala ‘Lan Jale’ diye bağıranlar oluyor. Çok utanıyorum. Bir kere pazara gittim.

Pazarcılar ‘Lan Jale buradan aldı’ diye bağırıyorlardı. İnanılmaz utanmıştım. Dizide ismi üstüne yapışan birkaç kişi oldu. Ben de onlardan biriyim. Kadir Çöpdemir’e Kirli, Peker Açıkalın’a Cengiz diye seslenen de çok oluyordu ama onlar kurtardı. Benim ismimi hala unutmadılar.

Ekmek Teknesi bittikten sonra belli bir süre ara verdiniz galiba...

Aslında o dönem teklifler geldi ama benim planımda Osman Sınav’la çalışmak vardı. Pusat dizisini bekliyordum. Nihayet çekilebildi. Ama 13 bölümde bitirmek zorunda kaldık. Aslında tutulan bir diziydi, reyting yüzünden değil ama set içi problemler nedeniyle bitti. Bazı oyuncuların programları uymadı, bazı oyuncuların aşırı kaprisi oldu.


(Star)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan ile görüşme sonrası Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'engel olma' mesajı!
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı