Dinçel'in albümdeki siyasi fotoğraf

Savaş Dinçel'in albümünden, siyasi bir fotoğraf çıktı. Savaş Dinçel ve 1983'te bir başka ünlü ile birlikte kelepçelenmiy olarak adliyeye götürülüyordu? İşte o ünlü ve yapılan suçlama

Dinçel'in albümdeki siyasi fotoğraf
Dinçel'in albümdeki siyasi fotoğraf
GİRİŞ 26.12.2007 09:30 GÜNCELLEME 26.12.2007 09:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şenol Konukçu'nun haberi


Savaş Dinçel'in albümünden, siyasi bir fotoğraf çıktı. Komünizm propagandası yapmakla suçlanan Dinçel ve Müjdat Gezen, 1983'te mahkemeye, birbirlerine kelepçelenerek götürülmüştü..

Geçen hafta iç kanamadan hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Savaş Dinçel, kollarında can verdiği arkadaşı Müjdat Gezen'le en büyük sevinçleri ve üzüntüleri de birlikte yaşamışlardı. Hatta ikili 24 yıl önce aynı kelepçeyi paylaşmıştı. İki arkadaşa, 1978'de Müjdat Gezen'in yazdığı, Savaş Dinçel'in resimlediği 'Çizgilerle Nâzım Hikmet' kitabı nedeniyle 12 Eylül 1980 sonrasında dönemin ünlü 141 ve 159. maddelerinden haklarında dava açıldı. Bu dava nedeniyle tutuklanan Dinçel ve Gezen 4 Haziran 1983 tarihinde İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne elleri birbirlerine zincirlenmiş olarak getirildi.

21 YIL HAPİSLERİ İSTENDİ
O dönem cezaevlerinde zorunlu olan 'tek tip' giysiler içinde olan iki dost, bileklerindeki kelepçeleri gizlemeye çalışmamış, aksine görünmesi için kollarını öne doğru çıkarmıştı. 'Komünizm propagandası yapmak ve hükümetin manevi şahsiyetini tahkir etmek' iddiaları ile 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Gezen ve Dinçel bir süre tutuklu kaldıktan sonra beraat etmişlerdi.




24 YIL ÖNCE BİLEKTEKİ KELEPÇEYİ GİZLEMEDİLER Hazırladıkları 'Çizgilerle Nâzım Hikmet' kitabıyla 'komünizm propagandası yapmak'la suçlanan ikili, duruşmada kelepçeyi gizlememiş, aksine görünmesi için uğraşmıştı.

YORUMLAR 3
  • melek demiral 16 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl yazarlık????. siz ki insanları yazılarınızla aydınlatmak yerine taraflılığınızla ne kadar yanlış bi meslek seçtiğinizi gösteriyorsunuz.İnsanların siyasi görüşleri düşünceleri sizi ilgilendirmez hatta yorum yapmak bile haddinize değil.Siz sadece tarafsız bi yazı yazmak durumundasınız eğer kendinize yazar diyebiliyor ve kendinizi yazar görebiliyorsanız bilmem açıklayıcı oldu mu? sayın haber 7 lütfen tarafsız ve düzeyli haberler görmek istiyoruz!!!!!!!
    Cevapla
  • Göbeğini Kaşıyan Adam 16 yıl önce Şikayet Et
    Vışş... Tolga Alkan yoldaş, sanırım okuduğunu bile anlamıyorsun. Neyse, ne de olsa komünistsin...Zararın yok..
    Cevapla
  • aglot nakla 16 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun. haber 7 ve bu habere başlık atan zavallı editör arkadaş, siyasi görüşün ne olursa olsun tarafsız haber yazmanın bir kural olduğunun farkında olmalısın. hadi onu da boşver içinde biraz müslüman kanı dolaşıyorsa bir ölünün arkasından \"vay komünistler vay\" şeklinde alaycı, küçük düşürücü ifadeler kullanman beni çok üzdü. hiç mi filmini izleyip gülmediniz arkadaşlar? bu kadar katı olmayın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam