2020 Babalar Günü ne zaman? Bu sene hangi gün kutlanacak?

Yılın en önemli kutlamalarından olan babalar günü dünyanın farklı yerlerinde yaygın olarak kutlanmaktadır. Her yıl Haziran ayının 3. pazar günü kutlanan babalar günü bu yıl hangi güne denk geliyor?

2020 Babalar Günü ne zaman? Bu sene hangi gün kutlanacak?
2020 Babalar Günü ne zaman? Bu sene hangi gün kutlanacak?
GİRİŞ 23.01.2020 10:35 GÜNCELLEME 23.01.2020 10:35

Babalar günü, hemen hemen dünyanın her yerinde kutlanan, en kıymetlimiz babalarımızı bu günde anmak ve mutlu etmek için kutlanan en önemli günlerden biridir. Çocukların babalarına yaptıkları sürpriz ve aldıkları hediyelerle anılan bu gün her yıl haziran ayının 3. pazar günü kutlanır. 2020 yılında babalar günü hangi gün kutlanacaktır? 

2020 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Her yıl Haziran ayında kutlanan babalar günü 2020 yılında 21 Hazirana denk gelmektedir.

BABALAR GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

İlk kez 1910 yılında annesi olmayan Amerikalı bir kızın tıpkı anneler günü gibi babalar gününün de kutlanmasını istemesi üzerine başlayan bir gelenektir. 6 kardeş olan kız, babalarının kendilerine tüm gayretiyle baktığı ve ilgilendiği için 'babaların da günü olmalı' düşüncesiyle çalışmalara başlamıştır. Babasının doğum günü olan 5 Haziranı babalar günü olarak kutlanmasını ister ve bunun için çalışmalara başlar. Yapılan çalışmalar ve işlemlerin uzun sürmesi nedeniyle 5 Hazirana yetişemeyen kutlama Haziran ayının 3. pazar gününe ertelenir. Amerikalı kızın girişimleriyle babalar günü ilk kez 19 Haziran 1910 yılında kutlanır. O günden beri her yıl kutlanan babalar günü ancak 1972 yılında hazırlanan bildiriyle resmileşerek kutlanmaya devam eder. Günümüzde birçok ülke tarafından kutlanan babalar günü, ülkemizde de yaygın olarak kutlanmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance