Deprem duası! Doğal afetlerden korunmak ve evin yıkılmaması için Peygamberimizin duası

Can ve mal kayıpları gibi felaketlere zemin hazırlayarak kişileri güç duruma düşüren doğal afetler ve depremden korunmak için okunması tavsiye edilen etkili duaları sizler için hazırladık. Son dönemlerde görülme sıklığı gittikçe artış gösteren ve okuyan kimselerin kendisini güvence altına almasını sağlayacak doğal afetler ve depremden korunma duası...

Deprem duası! Doğal afetlerden korunmak ve evin yıkılmaması için Peygamberimizin duası
Deprem duası! Doğal afetlerden korunmak ve evin yıkılmaması için Peygamberimizin duası
GİRİŞ 04.03.2023 09:20 GÜNCELLEME 04.03.2023 09:20
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Bizler her an başımıza neyin geleceğini bilemeyiz, bu nedenle hem maddi hem de manevi anlamda kendimizi ve sevdiklerimizi garanti altına alabilmek için öncelikle tedbiri elden bırakmayarak dualara sığınmamız gerekmektedir. Mevcut veya olabilecek doğal afetler, fırtına ve deprem gibi hadiseler karşısında kişilerin tüm ihlas ve samimiyetiyle Cenab-ı Hakk'a yönelerek yardım talep etmesi yapılabilecek en güzel ibadetlerdendir.

Deprem sırasında yapılması gerekenler! Hayat kurtaran yöntemler: Aman bunlara dikkatDeprem sırasında yapılması gerekenler! Hayat kurtaran yöntemler: Aman bunlara dikkat

Allah-u Teala, kendisine her durumda muhtaç olan kullarının ellerini semaya açarak gerçekleştireceği doğal afetler, fırtına ve deprem duası sayesinde imdadına yetişecek ve tüm bu felaketlerden korunması için imkan tanıyacaktır. Gerek kendimizi gerekse sevdiklerimizin güvenliğini temin edebilmek açısından yüce Mevlanın huzuruna yönelerek dile getirilmesi din alimleri tarafından tavsiye edilen doğal afetler, fırtına ve depremden korunmak için okunacak dualar nelerdir? Peygamber Efendimiz'in de felaket, kaza, bela ve musibetlerden korunmak için bizzat kendisinin de okuduğu ve Müslümanların da muhakkak her durumda okumasını önerdiği dualara da içeriğimizden erişebilirsiniz.

PEYGAMBERİMİZİN  DOĞAL AFETLERDEN KORUNMAK İÇİN OKUMASINI ÖNERDİĞİ DUA...

İbni Abbas (r.a) rivayetine göre, Peygamber Efendimiz (SAV)'in kendisine "Ya Resulallah başım dertten kurtulmuyor. Afet ve musibetlerden korkuyorum." denildiğinde sabahları şu duayı okumasını tavsiye etmişti: "Bismillahi ala nefsi ve ehli ve mali."

Dertlerin, belaların gitmesi için bolca istiğfar okumak da son derece faydalıdır. Hadis-i şerifte, (İstiğfara devam edeni, çok okuyanı, Allah-u Teâlâ, dertlerden, sıkıntılardan kurtarır. Onu, hiç ummadığı yerden rızıklandırır) buyuruldu.

KAZA, BELA VE FELAKETLERDEN KORUNMAK İÇİN HANGİ DUALAR OKUNMALIDIR?

Peygamber Efendimiz (SAV)'in kaza ve beladan korunmak için okunmasını önerdiği dua şu şekildedir:

"Bir kimse her gün sabah akşam şu duayı üç defa okursa, ona keza bela gelmez." (Ebu Davud, Edeb, 5/324;İbni Mâce, Dua, 3869)

OKUNUŞU: "Bismillahi hayril Esmâi. Bismillahillezî lâ yedurru ma'a'smihi şey'ün fil ardı velâ fissemâi ve hüves Sem'îul Alîm."

ANLAMI: "O Allah'ın ismiyle (akşamladım) ki, O'nun ismiyle birlikte ne yerde, ne de gökte hiç birşey zarar veremez. O ki hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir."

FIRTINA, DOĞAL AFET VE DEPREMDEN KORUNMA DUASI NASIL OKUNUR?

OKUNUŞU: “Allâhümme ente Rabbî lâ ilahe illâ ente aleyke tevekkeltü ve ente Rabbül-arşil-azîmi lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîmi mâşâallâhü kâne ve mâ lem yeşâü lem yekûn a’lemu ennellâhe alâ külli şey’in kadîrün ve ennellâhe kad ehâte bikülli şey’in ilmen ve ahsa külle şey’in adeden. Allâhümme innî eûzübike min şerri külli nefsin ve min şerri külli dâbbetin ente âhizün binâsiyetihâ inne Rabbi alâ sırâtın müstakim.”

ANLAMI: “Allah’ım! Sen, benim Rabbimsin. Sen’den başka ilah yoktur, Sana güvendim, Sen o muazzam arşın sahibisin. Yüce ve kudretli Allah’tan başka sığınacak kimse yoktur. Allahü Teâlâ ne dilerse o olur, her kudret ve kuvvet O’nun elindedir. O her şeyi ve her şeyin sayısını bilir. Allah’ım! Her kötü mahlûktan, hayvandan ve her afetten Sana sığınırım. Her şeyin idaresi yed-i kudretindedir. Allah’ım! Beni Senin doğru ve hak yolundan ayırma.”

DOĞAL AFETLER İÇİN OKUNACAK ETKİLİ DUA...

OKUNUŞU: Estağfirullah min külli ma kerihallahül azim ellezi la ilahe illa hüvel-hayyel kayyum ve etubü ileyh.

ANLAMI: Razı olmadığın şeylerden, yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru. Ey büyük Allah'ım' Her şeyi yoktan var eden ve her an varlıkta durduran, yalnız Sensin! Sen hep varsın.

FIRTINA, DEPREM VE DOĞAL AFETLERDEN KORUNMAK İÇİN OKUNACAK DUA!

Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente.”Aleyke tevekkeltü ve ente rabbu’l-arşi’l-azim.Ma şae’l-lahu kan ve ma  lem yeşe’lem yekun.la havle ve la kuvvete illa bi’l-lahi’l-azim.A’lemu enne’l-lahe ala kulli şey’in kadir.Ve enne’l-lahe kad ehate bi-kulli şey’in ilma.”

Allahümme inni e’uzü bi-ke  min şerri nefsi ve min şerri külli dabbetin.ente ahizum bi-nasiyetiha.İnne rabbi ala sıratin müstakim”

ANLAMI: Allah’ım! Sen benim Rabbimsin.Senden başka ilah yoktur.Sana tevekkül ettim.Sen yüce arşın Rabbisin.Allah’ın dilediği olur,dilemediği olmaz.Güç ve kuvvet,yücelik ve azamet sahibi olan Allah’ndır. Bilirim ki,Allah’ın her şeye gücü yeter ve Allah her şeyi ilmiyle kuşatmıştır.

Allah’ım! Nefsimin şerrinden Sana sığınırım.Perçemi senin elind eolan bütün mahlukatın şerrinden sana sığınırım.Şüphesiz ki rabbim doğru yoldadır!

HER TÜRLÜ DOĞAL AFETTEN KORUNMA DUASI...

Allahım! Dinim, dünyam, ailem ve malım hakkında af ve afiyet istiyorum. Allahım! Açıklarımı ört, korkularımı gider ve bana güven ver. Allahım! Beni önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan ve üstümden (gökten) gelecek tehlikelere karşı koru. Altımdan (yerden) gelecek tehlikelere senin azametine sığınırım. 

KAZA VE BELA DUASI NASIL OKUNUR?

Ensarlardan olup İkinci Akabe biatına katılan isimlerden biri olan Ebû'l-Yeser (r.a.) okuduğu rivayet edilen kaza ve bela duası şu şekildedir:

Allah'ım binâ yıkıntısından, uçuruma düşmekten sana sığınırım. Allah'ım boğulmaktan, yangından ve (aşırı) yaşlılıktan sana sığınırım. Ölüm sırasında şeytanın beni çarpmasından sana sığınırım. Senin yolundan ayrılarak ölmekten sana sığınırım. Zehirlenip ölmekten sana sığınırım. (Üzüntü içinde ölmekten Sana sığınırım.) (Ebû Dâvud, age., II, 92, nr. 1552)

“La ilahe illa ente sübhâneke, innî küntü minez-zâlimin” duasını okuyan, dert ve beladan kurtulur. [Hakim]

“Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka” duasını okuyana, o yerden kalkıncaya kadar, hiçbir şey zarar veremez. [Müslim]

MUSİBETLERDEN KORUNMAK İÇİN OKUNACAK DUALAR...

Hem sabah hem akşam 3 kez ihlas Suresi, Fatiha Suresi ve Muavvizetyen Sureleri (Felak ve Nas Sureleri) okumalıdır. Bu sureleri sabahları ve akşam okuyan kişinin malı, canı evladı, akrabası tüm bela ve musibetlerden muhafaza olunur.

Şeyh Şihâbüddin Sühreverdi hazretleri buyurdu ki: Her sabah üç defa bu duayı okuyanı Hak teâlâ yanmaktan, boğulmaktan ve ani ölümden emin kılar:

Bismillâhi mâ şâallah lâ kuvvete illâ billâh. Bismillâhi mâ şâallah lâ yesukul hayre illallah. Bismillâhi mâ şâallah lâ yekşifüssue illallah. Bismillâhi mâ şâallah küllü ni’metin minallah. Bismillâhi mâ şâallah el hayrü küllühü biyedillah. Bismillâhi mâ şâallah lâ yasrifüssue illallah. Bismillâhi mâ şâallah mâ kâne min ni’metin fe minallah.

YORUMLAR 33
  • Eskimalatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayla Güneş nasıl zamanı geldiğinde tutuluyor ise depremde zamanı gelince oluyor. Çünkü 400-500 yıldır biriken enerji bir anda açığa çıktı ve ortaya pek de alışık olmadığımız o korkunç görüntüler çıktı. 6 Şubat 2023 tarihi yerkürenin insanoğluna acımadığı bir gün olarak kayıtlara geçti.
    Cevapla
  • Battal gazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce binayı sağlam yaparım..İlime bilime yönelerim..Deprem esnasında binada kolonlarda depremin kolonları etkisi yıkımın ne şekilde olduğunu tespit edip ona göre binaları yaparım sonra Allahtan depreme uğramaktan enkazda kalmaktan kurtulmak için dua ederim...Allahtan Rahmet diliyorum depremde can veren vatandaşlarımıza..
    Cevapla
  • Coşkun 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce fiili dua, sonra kavli dua... Önce binayı günün şartlarına göre depreme dayanıklı yapıp tedbirini alacaksın. Ondan sonra gönlünden geçen duayı yap.
    Cevapla
  • Kazim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hep iman kader meselesi yuzunden geliyor zaten. Dunyada müslümanların durumu cok acınası ve zavallı durumdalar.dua ise yaramiyor bu işlerde
    Cevapla
  • Mustafak 1 yıl önce Şikayet Et
    Dua: isi yani binayi saglam yapmaktir
    Cevapla
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    hepsini okudum ALLAH kabul etsin depremzede vatandaşlarımızın yardımcısı olsun .
    Cevapla
  • Agsyene 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş kafa işi,Sen önce tedbirini al,sonrası, önce akıl ilim yolu
    Cevapla
  • Muhammet 1 yıl önce Şikayet Et
    Depremden önce okuyacaktin kardes. Her evde okunsa bile fayda etmez. Hikaye bunlar artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?