E Devlet giriş işlemi için tıklayınız: 2020 E-Devlet şifresi en kolay nasıl alınır?

Devlet hizmetlerinin vatandaşa en kısa ve güvenilir yoldan ulaşmasını sağlayan E devlete nasıl giriş yapıldığı insanlar tarafından oldukça fazla araştırılıyor. Nüfus, mahkeme dosyası sorgulama, SGK hizmet sorgulama gibi işlemlerin yapıldığı E-devlet şifresi nasıl alınır? E devlet üzerinden işlem yapmak isteyen vatandaşlar için detaylar...

E Devlet giriş işlemi için tıklayınız: 2020 E-Devlet şifresi en kolay nasıl alınır?
E Devlet giriş işlemi için tıklayınız: 2020 E-Devlet şifresi en kolay nasıl alınır?
GİRİŞ 27.04.2020 13:01 GÜNCELLEME 27.04.2020 13:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

E devlet vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda toplandığı ,kullanıcıların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak devlet hizmetlerine en hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaştırılmasını sağlayan sistemdir. Gelişen teknolojiyle birlikte eskiden uzun kuyruklar bekleyerek devlet kurumlarından elde ettiğimiz belgelere E devlet üzerinden güvenli, kesintisiz ve hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz. Kamu hizmetlerinden faydalanmak için kullanabileceğimiz e devlet kapısında, işlem yapabilmemiz için öncelikle bir şifre oluşturmamız gerekiyor. E devlette işlem yapabilmek için şifre nasıl oluşturulur? İşte şifre oluşturma işlemi detayları....

 

E DEVLETE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Kamu hizmetlerinden kesintisiz olarak yararlanmak isteyen vatandaşlar ilk olarak E devlete giriş yapabilmek için şifre oluşturmak zorundadır. Kullanıcılar şifre oluşturduktan sonra  E devlet hesaplarına giriş yaparak, Sosyal Güvenlik Kurumu, Adalet Bakanlığı,Emniyet Genel Müdürlüğü gibi resmi devlet kurumlarının verdikleri hizmetlerden faydalanabilirler.

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E devletten yararlanmak isteyen vatandaşlar şifrelerini şahsen başvuru yaparak üzerinde TC kimlik numarasının ve fotoğrafının bulunduğu kimlik belgeleriyle PTT Merkez Müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden teslim alabiliyorlar.Bunun yanı sıra mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı kullanan vatandaşlar e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra yeni şifre oluşturma imkanına sahipler. Elektronik kimlik kartı ile de Türkiye.gov.tr adresine giriş yapılabilir.  Vatandaşlar şifrelerini oluşturarak kamu hizmetlerinden tek bir adres üzerinden yararlanabilirler. E devlet kapısı üzerinden verilen kamu hizmetleri yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden şifre alma işlemleri kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile verilmektedir.

 

E DEVLET ŞİFRESİNİ UNUTANLAR DİKKAT!

Şifrenizi unutma, kaybetme gibi durumlarda şifrenizi yenileme hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Daha öncesinde E devlet sistemine kayıt olup burada cep telefonu ve e posta adresinizi doğrulama işlemi yaptıysanız tekrar PTT veya yetkili şubelerden şifre almanıza gerek kalmıyor. Eğer devlet kapısı sistemine kayıt olup telefon ve e posta doğrulama işlemi yapmadıysanız tekrar şifre alabilmek için PTT ve yetkili şubelere başvurabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanarak ile sisteme giriş yapıyorsanız buradan şifrenizi yenileyebilirsiniz. Ve kamu hizmetlerinden faydalanmaya devam edebilirsiniz.

E DEVLETTE HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

Günlük hayatta devlet kurumlarından elde edebileceğimiz bilgi ve belgelere devlet kapısı üzerinden kısa sürede ulaşabilirsiniz. Vatandaşlar tarafından  E devlet sisteminde en fazla kullanılan bazı işlemler:

1-Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama
2-Adli Sicil Kaydı Sorgulama ve Belge Doğrulama
3-Araç Sorgulama
4-Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama
5-Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmetleri(SGK,SSK Hizmet Dökümleri)
6-Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri

İNTERNET BANKACILIĞI İLE E DEVLETE NASIL GİRİLİR?

İnternet bankacılığı kullanıcıları kamu hizmetlerinden faydalanabilmek için ayrıca şifre oluşturmak zorunda değildir. Banka kullanıcıları, banka hesaplarına erişmek için kullandığı internet bankacılığı giriş şifreleri ile e devlet hizmetlerinden faydalanabilirler. İnternet bankacılığı kullanıcıları için detaylı kullanım kılavuzu aşağıda verildiği gibidir.

1-  www.turkiye.gov.tr giriş yaparak sağ üst bölmede bulunan giriş yap butonuna tıklayınız.
2-Açılan giriş ekranından internet bankacılığı bölümünü seçerek, internet bankacılığı girişlerinde kullandığınız müşteri numaranız ve şifrenizi girerek devlet kapısı hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

KİMLER E DEVLET ŞİFRESİ ALABİLİR?

15 yaşını dolduran, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları üzerinde  TC kimlik numarası ve fotoğrafı bulunan kimlik kartlarıyla PTT merkezlerinden e devlet şifresi alabilirler.Bunun dışında kimlik numarasının ve fotoğraflarının bulunduğu evlilik cüzdanı, ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, hakim,savcı kimlik kartı ile e devlet şifresi temin edebilirler. 

YORUMLAR 1
  • Türkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni şifre
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak