Mira isminin anlamı nedir? Mira ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?

Mira ismi, anlam zenginliği ve birçok dilde olan geçtiği ve her dilde de farklı anlamlara geldiği için aileler tarafından tercih edilmektedir. Mira, özellikle son yıllarda anne babaların çocuklarına verdiği isim olarak görülmektedir. Peki Mira ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? İşte Mira isminin anlamı...

Mira isminin anlamı nedir? Mira ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?
Mira isminin anlamı nedir? Mira ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?
GİRİŞ 02.06.2021 09:27 GÜNCELLEME 02.06.2021 09:27

Mira ismi, tınısı ve anlamı itibariyle ailelerin dikkatini çekerek son yıllarda yeni doğan kız bebeklere verilmektedir. Türkçe bir kelime olmayan Mira, birçok farklı dilde kullanılmaktadır. Mira, her dilde farklı bir anlam taşımaktadır. Dini açıdan da kıymetli olan Mira, İslam hassasiyeti olan aileler de çocuklarına kullanmaktadır.

Mira İsminin Anlamı

Birçok dilde yer alan Mira ismi, her dile farklı anlamlara gelmektedir. Rus dilinde dünya, Arap dilinde tartışma - münakaşa, İbranice sınır, İspanyol dilinde bakmak - gözlemlemek, Latince hayret verici ve olağanüstü, Sanskritçe okyanus, İtalyanca nişan, nişan alma, hedef, amaç anlamına gelmektedir. Türkçe de ise ışık saçan anlamına geldiği belirtilir. Mira, aynı zamanda Kuran-ı Kerim’in Kehf Suresinin 22. Ayetinde de yer almaktadır. Mira ismini aynı zamanda, hayat enerjisi yüksek, kendisi ve çevresindekilere yardım eden kişiyi ifade etmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...
Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar