Kıymalı bohça böreği nasıl hazırlanır? Bohça böreği malzemeleri ve bohça böreği pratik tarifi

İçine eklenen malzeme kişinin damak zevkine göre ayarlayabildiği, şekli itibariyle bohça böreği olarak adlandırılan börek, hem pratik hem doyurucudur. Tarife bağlı kalmadan evde olan malzemelerle de hazırlanabilen böreği pişirirken bazı püf noktalarına dikkat edilmesi önerilir. İşte lezzetli ve pratik bohça böreği tarifi...

Kıymalı bohça böreği nasıl hazırlanır? Bohça böreği malzemeleri ve bohça böreği pratik tarifi
Kıymalı bohça böreği nasıl hazırlanır? Bohça böreği malzemeleri ve bohça böreği pratik tarifi
GİRİŞ 08.02.2021 10:02 GÜNCELLEME 08.02.2021 10:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bohça böreği, oldukça kolay malzemelerle hazırlanabilen lezzetli ve doyurucu bir tattır. Bohça böreğinin iç malzemeleri kişinin el lezzetine ve isteğine bağlı olarak patates, kıyma, ıspanak vs kullanılabilir. Bohça böreğini hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf nokta istenilen malzemelerin doğru miktarda eklenmesi ve pişirilmesidir. Böreğin iç malzemesini hazırlarken, daha bereketli ve lezzetli olması için bayatlamış kıtır ekmekten elde edilen kırıntılar eklenir. Galeta unu yerine gerçek ekmekten elde edilen un kullanılması önerilir.

BOHÇA BÖREĞİ MALZEMELERİ 

- 3 yufka

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay bardağı maden suyu

- 2 çorba kaşığı sirke

- 1 yumurta sarısı

İç Malzeme İçin

- 200 gr yağsız kıyma

- 1 orta boysoğan

- 1 demet maydanoz

- 4 çorba kaşığı sıvıyağ

- Tuz-karabiber

- 3 dilim bayat ekmek içi

- 1 yumurta sarısı

- Susam-çörek otu

BOHÇA BÖREĞİ NASIL HAZIRLANIR?

Bohça böreği yapımına başlarken ilk olarak iç malzemesi hazırlanmaya başlanır. Orta büyüklükteki soğan ince ince kesilir ve kıyma sıvı yağda birlikte kavrulur. Ardından kıtır bayat ekmekler ufalanarak kıymanın içine eklenir ve karıştırılır. Temizlenip ayıklanan maydanozlar, tuz, karabiber de eklenir ve karıştırılır. 

Böreğin içi hazırlandıktan sonra yufkalar sırasıyla tezgahın üzerine serilir ve önceden karıştırılan maden suyu, sıvıyağ ve sirke fırça yardımıyla yufkaya sürülür. Yufkalar uçtan uca tutup iki tarafı birleşecek üzerine tekrar sıvıyağ, maden suyu ve sirke karışımı sürülür. Yufka 4’e bölünür ve önceden hazırlanan iç eklenir ve karşılıklı çapraz kenarlar uçtan uça birleştirilir. İstenilen şekle ulaştıktan sonra üzerine yumurta, çörek otu, susam sürülür. Hazırlanan bohçalar yağlı kağıt serilen fırın tepsisine sıralanır ve takribi 10 dakika önceden ısıtılmış fırına pişirmek üzere verilir. 180-200 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak fırında bekletmeden hemen çıkarılır ve yenilecek ısıya düştüğünde servis edilebilir. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Obezite 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayni zamanda bizim insanlarin obezite olma sebeplerden birisidir......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!