2021 Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Diyanet İşleri Başkanlığı yeni yıl için takvimi yayınladı

Ramazan ayı başlangıç tarihi 2020 yılının son aylarına girdiğimiz bu günlerde araştırılıyor. Oruç ibadetini yerine getirdiğimiz, Kuran-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak ifade edilen Kadir Gecesinin yaşandığı Ramazan ayı 30 gün sürüyor. Yol gösterici kutsal kitabımız indirilmeye başlandığı Ramazan ayında yapılan ibadetler Allah katında değerleniyor. İşte Diyanet İşleri tarafından yayınlanan 2021 takvimi..

2021 Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Diyanet İşleri Başkanlığı yeni yıl için takvimi yayınladı
2021 Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Diyanet İşleri Başkanlığı yeni yıl için takvimi yayınladı
GİRİŞ 05.10.2020 15:27 GÜNCELLEME 05.10.2020 15:45

Sabır, birlik, beraberlik ve ibadet ayı olan Ramazan ayı tarihleri vatandaşlar tarafından şimdiden merak edilmeye başlandı. Oruç tuttuğumuz, dualar ettiğimiz ve dayanışma içinde olduğumuz bu mübarek ayda Kuran-ı Kerim indirilmeye başlandı. Hz. Muhammed (S.A.V) Ramazan ayı için buyuruyor ki; Gökyüzünün kapıları Ramazan ayının ilk gecesi açılır ve son gününün gecesine kadar kapanmaz. İslam alemi için onbir ayın sultanı olarak adlandırılan bu ayda yapılan ibadetlerin ve işlenen sevapların mükafatı büyüktür. Peki Ramazan ayı ne zaman başlayacak, hangi tarihte sona erecek? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvim…

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ramazan ayı, 2021 yılı içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı takvime göre 13 Nisan’da başlayacak ve 12 Mayıs’ta sona erecek. 13 Mayıs’ta Ramazan Bayramının ilk günü yaşanacak.

Kuran-ı Kerim’in müjdelendiği “ Bin Aydan Daha Hayırlı” olarak tanımlanan Kadir Gecesi 8 Mayıs 2021’de idrak edilecek.

RAMAZAN AYINDA İLK SAHUR VE ORUÇ TARİHLERİ!

Ramazan ayında ilk sahura 12 Nisan13 Nisan’a bağlayan gece kalkılacak. İlk oruç ise 13 Nisan  2021 tarihinde tutulacak. 

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? 

Ramazan Bayramı Arefesi  12 Mayıs Çarşamba

Ramazan Bayramı 1.GÜN   13 Mayıs Perşembe

Ramazan Bayramı 2.GÜN   14 Mayıs Cuma

Ramazan Bayramı 3. GÜN   15 Mayıs Cumartesi 

2021 YILI KANDİL VE MÜBAREK GÜNLERİN LİSTESİ!

Regaip Kandili  12-13 Şubat 2021 

Miraç Kandili 10-11 Mart 2021

Berat Kandili 27-28 Mart 2021

Kadir Gecesi 08-09 Mayıs 2021

Mevlid Kandili 17-18 Ekim 2021

Not: Dini günlerde tarih gece saat 24.00’da değil akşam ezanı ile başlar. Örneğin Cuma gecesi, Perşembeyi Cumaya bağlayan gecedir.

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı takvime göre  üç aylar 13 Şubat 2021 tarihinde başlayacak. Üç ayların önemli olmasının en büyük sebeplerinden birisi Peygamber Efendimizin (S.A.V) “ Rasûlüllah (s.a.s) bir hadis-i şerifinde; "Recep Allah`ın ayı, Şaban benim ayım ve Ramazan ümmetimin ayıdır" buyurmuştur. Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat'le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda “Bayram"a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.

RAMAZAN AYI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Ramazan ayı, müslüman dünyası için büyük bir öneme sahiptir. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. İslam’ın temel direklerinden birisi olan oruç ibadeti bu ay içerisinde gerçekleştirilir. Bu sebepten ötürü Ramazan ayı, Müslüman dünyası için en kutsal aydır, bu nedenle Ramazan ayına “ on bir ayın sultanı” denilmiştir. Peygamber Efendimiz  Allah’ın bildirdiği görev ve sorumlulukların hatırlanması ve gerçekleştirilmesi için bu ayda Kuran-ı Kerim okumaya teşvik etmiştir.  Müslümanlarda bu ayda her zamankinden daha fazla Kuran okumaya özen gösterirler. Ramazan ayı ibadet ve sabır ayıdır, Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının sonuna kadar açtığı bu ayın diğer aylardan önemli olması bu nedendendir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MKE Ankaragücü - Beşiktaş! CANLI
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance