2020 Öğrenci akbili nasıl alınır? İndirimli aylık öğrenci Mavi Kart akbil online başvuru ekranı

Okulların açılmasının ardından aylık öğrenci akbili yapmak isteyen öğrenciler nereye başvuru yapacaklarını araştırıyor. Ulaşımda öğrenci indiriminden faydalanmak isteyen İlkokul, Ortaokul, Lise ve üniversite öğrencileri bu konuda araştırma yapmayı sürdürüyor. Peki öğrenci akbili başvurusu nereye, nasıl yapılacak? İşte online İstanbulkart başvuru ekranı!

2020 Öğrenci akbili nasıl alınır? İndirimli aylık öğrenci Mavi Kart akbil online başvuru ekranı
2020 Öğrenci akbili nasıl alınır? İndirimli aylık öğrenci Mavi Kart akbil online başvuru ekranı
GİRİŞ 21.10.2020 16:48 GÜNCELLEME 21.10.2020 16:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eğitim gördükleri okullara toplu ulaşım araçlarıyla seyahat eden öğrenciler aylık öğrenci akbili başvurusunun nasıl yapılacağı konusunda fikir sahibi olmak istiyor. Otobüs, metro, metrobüs ve diğer toplu taşıma araçlarıyla ulaşımlarını sağlayanlar  için indirimli öğrenci kartları bulunuyor. Aylık öğrenci akbili yapan öğrenciler bir ay boyunca uygun fiyatla ulaşım imkanına sahip oluyor. İndirimli olarak toplu taşıma kullanmak isteyen Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri indirimden faydalanabilir. Ulaşımda indirimli tarife üzerinden seyahat eden öğrencilerin bir yıl dolduktan sonra belirlenen tarihlerde öğrenci kartlarını yenilemesi isteniyor..Peki  öğrenci akbili nasıl alınır? Bizde adım adım öğrenci akbili nasıl alınır? sorusunun yanıtını sizler için hazırladık…

ÖĞRENCİ AKBİLİ NASIL ALINIR?

1- Öğrenciler bireysel.istanbulkart.istanbul  adresinde bulunan başvuru formu kısmında bulunan kişisel bilgileri doldurarak ve sisteme fotoğrafını kaydederek online başvuruda bulunabiliyor. 

2-Öğrenciler İstanbulkart ve 6 TL kargo ücretini başvuru esnasında kredi kartı ile tamamlayabiliyor. Sistem EFT ve Havale ile yapılan ödemeleri kabul etmiyor. Üyelik bölümünden giriş yaparak başvuru durumunun onaylanıp onaylanmadığını kontrol edebilir ve başvurunuzu güncelleyebilirsiniz.

3- İndirimli öğrenci kartını teslim almak isteyen öğrenciler İstanbulkart Başvuru Merkezin’den kartı elden teslim alabilir veya kargo ücretini ödeyerek adresine teslim olarak alabilir.

İstanbulkart Başvuru Merkezinden öğrenci kartınızı teslim alma talebinde bulunduysanız kartınız hazırlandıktan sonra telefonunuza gelecek SMS ile birlikte belirtilen saat ve tarih aralığında kimliğiniz ile birlikte  ulaşım kartınızı teslim alabilirsiniz.

 Online başvuruyu tamamladıktan sonra ulaşım kartınızın kargo ile teslim edilmesini tercih ettiyseniz indirimli öğrenci kartı 2 iş günü içerisinde PTT Kargo ile adresine teslim edilecektir. Kargo ücreti müşteri tarafından online başvuru sırasında ödenmektedir.

AYLIK ÖĞRENCİ AKBİLİ NE KADAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında öğrenci akbil fiyatlarına yüzde 35 zam yaptı. Öğrenciler Özel Halk otobüsü, metro, metrobüs tarifelerinde en kısa yol ücretine 1,75 TL ücret ödüyor. Dileyen öğrenciler Aylık öğrenci akbili yaparak 50 TL ise 200 basımlık ulaşımdan faydalanabilir.  İşte detaylı metrobüs, otobüs, metro basım fiyatları;

ANONİM KART BASIM ÜCRETİ

Tam:3.50 ₺
Öğrenci Kartı:1.70 ₺
Sosyal:2.50 ₺

MAVİKART İSTANBULKART

Tam/180 Geçiş:275 ₺

Öğrenci/200 Geçiş:50 ₺

Sosyal/200 Geçiş:170 ₺

ELEKTRONİK BİLET İSTANBULKART

Bir Geçişlik Kart:7 ₺

İki Geçişlik Kart:11 ₺

Üç Geçişlik Kart:15 ₺

Beş Geçişlik Kart:23 ₺

On Geçişlik Kart: 40 ₺

YORUMLAR 2
  • eren 3 yıl önce Şikayet Et
    reklam gönderrin
    Cevapla
  • eren 3 yıl önce Şikayet Et
    sok iyi bir haber
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı