Hayvan hakları kanun teklifi Meclis'e geliyor: Sokağa atana 10 bin lira ceza

Hayvan hakları kanun teklifi önümüzdeki günlerde Meclis’te olacak. Buna göre, artık hayvanlar ‘eşya’ olmaktan kurtulup ‘canlı’ gibi korunacak. Hayvan hakları önlemlerini almayan belediye başkanları yargılanacak. Evdeki hayvanlara çip takılacak; sokağa bırakanlara 10 bin TL’ye kadar ceza verilecek.

Hayvan hakları kanun teklifi Meclis'e geliyor: Sokağa atana 10 bin lira ceza
Hayvan hakları kanun teklifi Meclis'e geliyor: Sokağa atana 10 bin lira ceza
GİRİŞ 31.10.2020 07:46 GÜNCELLEME 31.10.2020 08:47
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘bütçeden sonra Meclis gündemine getirin’ talimatının ardından AK Parti, hayvan hakları kanun teklifi için düğmeye bastı.

Teklife göre, artık hayvanlar ‘eşya’ olmaktan kurtulup ‘canlı’ gibi korunacak. Hayvan hakları önlemlerini almayan belediye başkanları yargılanacak. Evdeki hayvanlara çip takılacak, sokağa bırakanlara da 10 bin TL’ye kadar ceza verilecek. Hayvanların yaptığı bütün eylemlerden sahibi sorumlu olacak. Kanuna ‘hayvanların cinsel istismarı’ şeklinde eklenecek olan madde yeniden düzenlenecek. Hayvanlara karşı kötü muamele edenlere verilecek hapis cezalarının alt sınırı en az 2 yıl 1 ay olacak. Bu ceza ertelemeye, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya para cezasına çevrilemeyecek.

 

 

İHBAR HATTI KURULACAK

Yine, hayvanlara zarar veren, işkence eden ve kötü davrananlar için Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde kurulacak merkeze ihbarda bulunulabilecek. Gerekli görülenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. Kurmaylar, “Adalet Bakanlığı’nın bu konuda iş yükünü artırmak istemiyoruz. Ara bir mekanizmaya ihtiyacımız var. Biz de böyle bir formül bulduk” dedi.

 

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 31
  • Ccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce insan haklarında adaletli kanunlar getirin. Ne olacak o annenin ahi vahı. Diyorki benim kızıma tevavüz edip onu öldüren hapiste nasıl olurda 3 öğün yemek yer akşam TV izler. Bu mu adalet lanet olsun diyor .
    Cevapla
  • Meltem 3 yıl önce Şikayet Et
    Eh nihayet geç bile kalındı.bir arpa boyu bile alınmadı.medeniyet demek bu canlıları da korumak onların yaşama hakkına sahip çıkmak.demektir bir an önce bir an önce geçmeli bu kanun lütfen ama lütfen acele edin.
    Cevapla
  • hayvan sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen bir an önce çıksın bu yasa zavallı hayvanciklar işkence ve eziyet görmesin hayvanlar işkence gördüğünde onların canı yanıyor bizim vicdanımız sızlıyor Çok üzülüyoruz Ayrıca hayvanlar üzerinde deney yapılmasın ... bu deneyleri tecavüzcüler üzerinde yapsınlar..
    Cevapla
  • ramazan arıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah yakın zamanda bitkilerin de canlı varlık olduğunu hatırlarız. bitkilere zarar vermek insanlara, hayvanlara, bitkilere zarar vermektir. canlı varlıklara zarar vermenin bir cezai müeyyidesi olması lazım. Hayvanlarla ilgili kararın alınmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum.
    Cevapla
  • abdrhman 3 yıl önce Şikayet Et
    şimdi adam aç kalmış sokaktaki hayvanları acıyıp merhamet edip bahçesinde besliyorsa bu hayvanların sahibimi olmuş olacak. o zaman beslemezse hayvanların çoğu sokakta ölmüş olacak. belediyemi bakacak hiç zannetmem. hayvanlar telef olacak. ben bile mutfağıma gelen sokak hayvanlarına yemek veriyordum bu gidişle hiç vermeyeceğim demektir. bu nası kanun böyle. merhamet edip yemek veren yandı.
    Cevapla
  • Meltem 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz bence yanlış anlamışsınız,burada kötülüğü önlemek için,iyiliği değil
    Cevapla
  • Sıla Dönmez 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu okuduklarından bunu anladiysan sana diyecek birşey yok, bakma sen zaten hayvan falan!
    Cevapla
  • yasinth 3 yıl önce Şikayet Et
    beni kovaladım m
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir