Rüyada korkmak ne demek? Rüyada cinden korkmak neye işaret?

Rüyada korkmak, tek bir şekilde tabir edilmez. Rüya sahibinin bazen sevinçli haberler alarak mutlu olacağına işaret ederken bazen de can sıkıcı hadiseler yaşayacağına yorumlanır. Rüyada korkmak tabir edilirken rüyanın tam olarak nasıl görüldüğüne dikkat etmek gerekmektedir. Peki rüyada korkudan saklanmak ne demek? İşte rüyada korktuğunu görmenin detaylı tabirleri...

Rüyada korkmak ne demek? Rüyada cinden korkmak neye işaret?
Rüyada korkmak ne demek? Rüyada cinden korkmak neye işaret?
GİRİŞ 04.12.2020 09:36 GÜNCELLEME 04.12.2020 09:36

Rüyada korkmak, ürkmek, korkuyla uyanmak, rüya sahibinin sevinçli haberler alacağına işaret edilmektedir. Rüyayı gören kişinin çabaları ve mücadeleleri sonucunda hak ettiği yere sahip olarak çevresindekilerden daha çok başarı elde edeceğine yorumlanmaktadır. Rüya sahibinin yakın zamanda tüm elem, kederinden kurtularak güzel günler göreceğine ve mutlu olacağına delalet edilmektedir. Rüyada korkmak, bazı tabircilerine göre ise dinden uzak, günah işlemekten çekinmeyen kimseye işaret etmektedir. Rüyada korkmak, pek çok farklı şekilde tabir edildiğinden rüya sahibinin rüyayı tam olarak nasıl gördüğüne dikkat ederek yorumlanması gerekmektedir.

RÜYADA CİNDEN KORKMAK

Rüyada cinden korkmak pek hayırlı bir rüya değildir. Rüya sahibinin çevresinde sahtekar kişilerin varlığına işaret eder. Rüyada cinden korktuğunu görmek, kişinin çok umutlu olduğu bir işinin gerçekleşemeyeceğine işaret eder. Rüya sahibinin çevresindeki yalancı ve dolandırıcı kişiler yüzünden büyük umutlarla gerçekleştirdikleri işlerinin aksayacağına delalet etmektedir. 

RÜYADA KÖPEKTEN KORKMAK

Rüyada köpekten korktuğunu görmek, rüya sahibinin atacağı bazı adımlarda temkinli olması gerektiğine ve dikkatli olmazsa birçok işin ters gideceğine işaret edilmektedir. Rüyada köpekten korktuğunu gören kişinin iş ve eğitim hayatında bazı aksilikler yaşayacağına, kötü niyetli insanlar tarafından mağdur edilirken iyi niyetli kimselerden de destek alacağına işaret edilmektedir. 

RÜYADA KORKUDAN BAĞIRMAK

Rüyada korkudan bağırmak, rüya sahibinin üzüntü ve kederli olaylar karşı başkaldırarak bir son vereceğine, sıkıntıların bitmesi için harekete geçeceğine işaret edilmektedir. Rüyada korkudan bağıran kişinin bu zamana kadar yaşadığı stresin son bulacağına ve rahatlayacağına işaret edilmektedir. 

RÜYADA KORKMAK VE SAKLANAMAK

Rüyada korku üzerine kaçıp saklanmak rüya sahibinin temkinli biri olduğuna ve kendini kötülüklerden korumak için dikkatli olduğuna işaret edilir. Rüyayı gören kişinin cesaretli olarak sorunlarla baş etme gücünün olduğuna yorumlanmaktadır. Rüyada korkup saklandığını gören huzurunun kaçmaması için dikkatli olduğundan bundan sonraki yaşamında huzurlu ve sakin bir hayat süreceğine delalet etmektedir. Bazı tabircilerin ise, rüya sahibinin işlediği günahlardan pişman olup tövbe edeceğine, Allah’a sığınacağına şeklinde yorumlamaktadır. 

RÜYADA ÖLÜDEN KORKMAK

Rüyada ölüden korktuğunu görmek, rüya sahibinin sıkıntıya düşürecek bazı olayların yaşanacağına ve bundan dolayı rüya sahibinin çevresindekilerden yardım isteyeceğine delalet edilmektedir. Rüyada ölüden korkmak, rüyayı gören kişinin sorunlarını tez vakitte çözecek arkadaş ve akrabalarının olmasına yorumlanmaktadır.

RÜYADA ŞEYTANDAN KORKMAK

Rüyada şeytandan korktuğunu görmek, kazancın artacağına, bereketli ve helal rızıkların olacağına yorumlanmaktadır. Rüya sahibinin başarıları sayesinde çevresindekilere de faydalı olacağı anlamına gelmektedir. Rüyayı gören kişinin iş hayatında elde ettiği başarılar sayesinde makamının yükseleceğine yorumlanmaktadır. 

RÜYADA DENİZDEN KORKMAK

Rüyada denizden korkmak, rüya sahibinin yeni işlere girişeceğine ve bu sayede çok başarılı olacağına yorumlanmaktadır. Rüya sahibinin sıkıntı ve kederlerinin son bulacağına işaret edilir. Rüyayı gören kişinin küs olduğu arkadaşlarıyla barışacağına ve kırgınlıkların ortadan kalkarak mutlu ve huzurlu günler yaşayacağına delalet etmektedir 

RÜYADA ADAMDAN KORKMAK

Rüyada yabancı bir adamdan korktuğunu gören kişinin üzüntülü geçen günlerinin ardından feraha kavuşacağına ve işlerinin rast gideceğine yorumlanmaktadır. Rüya sahibinin tüm sorunlarının aniden çözüme kavuşacağına, sabrının sonunda mutluluğu yakalayacağına işaret etmektedir. 

ALİMLERİN YORUMLARINA GÖRE RÜYADA KORKMAK

Nablusi: Rüyada korkmak, emniyet ve kurtuluştur. Korkmak tövbeye delalet eder. Çünkü her korkan tövbe eder. Bazıları da bir kimse rüyada korktuğunu ve korkudan kaçtığını görse reisliğe nail olur. Korkuyu beklediğini gören kimse harpte bulunur. Bir kimse korktuğunu ve birisinin kendisine Korkma! Sen ölmezsin ve geçime de muktedir olamazsın dediğini görse, kör olur. Rüyada kendisinin Allah Teala ile korkutulduğunu kendisinin de korkmadığını görse, korkutan kimse kurtulmuş ve hayra nail olmuştur. Korkutulan da kötü ve zararlı şeylere girer.

Molla Cami: Rüyada korkmak, emniyet ve kurtuluştur. Korkmak tövbeye işarettir. Bazdan da bir kimse rüyada korktuğunu ve korkudan kaçtığını görse başkanlığa nail olur. Korkuyu beklediğini gören kimse harpte bulunur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı