'Kapanınca Ferdi benden soğudu'

30 yıllık eşi Ferdi Tayfur'dan ayrılan Necla Nazır, 'Kapandıktan sonra soğumuş olabilir' dedi. Erdoğan Ailesi niye ziyaret etti? Barıştırmak için Emine Erdoğan araya girdi mi?

'Kapanınca Ferdi benden soğudu'
'Kapanınca Ferdi benden soğudu'
GİRİŞ 02.03.2008 11:40 GÜNCELLEME 21.09.2018 17:47
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Gülşen Yüksel'in röportajı

 

Yaşını hiç göstermiyor, eski filmlerinde nasılsa hâlâ öyle... Yüzünde koca bir gülümseme... “Yıkılmadım, ayaktayım” dercesine... Aslında dışı başka, içi başka...

Hüzün, cep telefonunda başlıyor. Aradığınızda sinyal sesi yerine Özcan Deniz’in “Nasip Değilmiş” şarkısı çalıyor. Şarkının sözleri sanki onun hislerini anlatıyor: “Yok bir sitemim hayatta her şey kısmet, soldu gençliğim ömrümü aşkla ziyan ettim, ağla gönlüm nasip değilmiş vuslat, rahat uyu yar sana hakkımı helal ettim.”

 

 

Konuşurken dolan gözlerini, siyah gözlükleriyle kamufle ediyor... 30 yıllık hayat arkadaşı Ferdi Tayfur tarafından aldatılan Necla Nazır, ilk kez konuştu.

Necla Nazır’ın Ferdi Tayfur’la olan ilişkisi nasıl başladı?

 

 

Çeşme filminin çekimlerinde... İlk önce arkadaştık ama o bana sürekli hayran hayran bakıyordu. Bana olan ilgisini hemen anladım ama zor bir kızdım. Temkinli yaklaştım, hemen sevgili olmadım. Ferdi Bey, benimle birlikte olabilmek için çok uğraştı. Uzun bir süre ikimizin yerine sevdi. Ben tanıdıkça onu sevdim.

O zaman evli miydi?
Öyleydi ama ben onun evli olduğunu bilmiyordum. Söyleyince şok oldum. “Evine, yuvana, çocuklarına dön” dedim ve hemen ilişkimi bitirdim. Bu yüzden bir yıl ayrı kaldık.

Yeniden biraraya nasıl geldiniz?
78’de Batan Güneş isimli bir filme başladık. O filmde ne oldu bilmiyorum ama bir daha hiç ayrılmadık. Alnımın yazısıydı galiba.

Kendinizi ikinci kadın gibi hissetmediniz mi?
Asla hissetmedim. Çünkü ben ikinci kadın gibi değildim. Ferdi Bey hep benim yanımdaydı.

Eşinin evine hiç gitmiyor muydu?
Yok asla. Zaten böyle bir şeyi kabul etmem. Onlar görücü usulüyle evlenmişler. Eşi Ferdi Bey’in ailesiyle hiçbir zaman anlaşamamış.

Boşanması için baskı yaptınız mı?
Bizim aramızda bir sözümüz vardı. Boşanması için o evliliğinden olan kızlarının üniversiteden mezun olması, mesleklerini ellerine alması gerekiyordu. Kızlar üniversiteyi bitirdikten sonra bu işi halledecekti.

Nasıl güvenebildiniz?
Başka türlü olmazdı ki... Bir insana inanmazsan onun yanında duramazsın ama o güvenimi sarstı.

Bugün ilişkinizin bitmesinin nedeni sizinle hâlâ evlenmemiş olması mı?
Aslında bizim ilişkimizde 16 yıl önce bir kırılma oldu. Ferdi Bey değişti. Bunun sebebini ilk olarak Tuğçe’ye bağladım. Bilirsiniz erkekler çocuktan sonra değişirmiş. O yıllarda da kavgalar yaşıyorduk. Her evde olduğu gibi bazen 6 ay bazen 1 yıl süren ayrılıklarımız vardı. Ferdi Bey bu dönemde yazıhanesinde kalıyordu. Ama bunu basına yansıtmıyorduk. Son olayı Ferdi Bey açıklamasaydı ben yine susacaktım.

Kesin olarak ayrıldınız mı?
Allah’ıma büyük konuşmak istemem ama Ferdi Bey bana gelip yıldırım nikahı yapalım dese de artık onu istemem.

Çok kararlısınız...
Evet. Çünkü nikah olayı dışında çok özel başka şeyler de var.

Ferdi Bey’in 16 yıldır Habibe isimli bir kızla birlikte olduğunu yazmıştım...
Ben de kalben böyle bir şey olduğunu biliyorum. Daha bu haberler çıkmadan önce o kadını (Habibe) rüyamda gördüm. Bir hafta sonra da bu olay patladı. Rüyalarımdan çekinirim. Genelde doğruları görürüm.

Rüyanızda ne gördünüz?
Ferdi Bey’in klibinde oynayan o kadını (Habibe). Üzerindeki kot pantolonundan gömleğine kadar her şey klipteki gibi. Ferdi Bey ile birlikte havaalanındaydılar. Ferdi Bey önde kadın arkadaydı. Zaten rüyamda gördüğüm kadının klipte oynayan kadın olduğunu görünce şoka girdim. Korkudan dudağım uçukladı. Şu anki ayrılık nedeni nikah değil bu ihanet.

 

 

Bir rüya ihanetin kanıtı olamaz ama...
Ferdifon Emlakçılık diye bir şirket var. Bu şirketten ne benim ne de aileden kimsenin haberi var. Bu şirketin o kadının çalıştığı şirket olduğunu televizyondan öğrendim.

16 yıl boyunca ikinci bir kadının varlığını hiç mi hissetmediniz?
Hissetim desem yalan söylerim. Bunu nasıl yaptı aklım almıyor. Gittiği yer bellidir, saati bellidir, nerede olduğu bellidir. Yemeğini evde yer çünkü şeker hastasıdır. İki buçuk ay tatile cennet adasına gideriz. O zaman birkaç günlüğüne İstanbul’a gelir. Ben de sürekli arayıp neredesin diye sormam çünkü sıkmak istemem.

İhanetten emin olunca ne yaptınız?
Ferdi Bey’in yazıhanesini bastım. “Eğer bu kadının doğruluğu ortaya çıksın seni ibret-i alem olsun diye ayaklarından vuracağım” dedim.

O ne yaptı?
Oturuyordu, ayağa kalktı. “Beni öldürsen olmaz mı?” dedi. Ben de “Sen öldürmeye değmezsin ama iz bırakmaya değersin. Benden sana bir hatıra kalmalı” dedim. O gün çok hakaret ettim, çok kötü şeyler söyledim.

Gerçekten vuracak mıydınız?
Bu sözlerim o anki duygularımdan ortaya çıktı. Normalde karıncayı bile ezemem ama içimdeki kini kustum. Ayaklarına sıksam belki bu kadar etkili olmazdı. Çok ağır konuştum.

İlk kez mi sizi bu kadar öfkeli gördü?
Ona genelde “Tamam babişko, öyle olsun babişko” derim. İlk kez benim dişlerimin uzadığını gördü. “Eyvah bu canavar kim” dedi. Kediyken bir anda kaplan oldum. Bu olay 2 ay önce oldu ve bir daha hiç görüşmedik. Çok kızdığım zaman cep telefonuna mesaj atıyorum. Beynimi kurcalayan şeylerle ilgili mesajla taciz ediyorum. Onları halletmem gerekiyor.

İhaneti kabul etti mi?
Tabii ki bunu inkar ediyor. Böyle bir şey olmadığını söylüyor. Ama ona inanmak için aptal olmak gerekiyor.

 

 

30 yılın 16 yılı başka bir kadınla aynı anda idare edilmek... Bu acı gerçekle yüzleşince ne hissettiniz?
16 yıl önce 34 yaşında gencecik bir kadındım. Bana bunu o zamanlar söylemiş olsa hayatımı bir düzene sokabilirdim. Ferdi Bey’in bu hainliğini affedemiyorum.

Bir tarafta nikahlı eş, diğer tarafta siz ve yeni ilişkisi. Bazı erkekler tek bir kadınla yetinmiyor...
Ferdi çok ileri görüşlü bir adamdır. İki kızına verdiği söz gereği nikahı onların annelerindeydi. Yoksa iki evlilik falan yaşamazdı. Ben bir şeye dikkat ettim!.. Evli olan erkekler boşandıktan sonra aldatmayı cazip bulmuyor. Hayatında evinin düzeni varken aldatmak onlara cazip geliyor. O buna bir heyecan katıyor. Çünkü yasak ve gizli bir şey yaşıyor. Boşandıktan sonra erkek için her şey bir anda alt üst oluyor. Düzeni bozuluyor, hayatı kararıyor.

Ferdi Bey’in durumu nasıl?
Çok mutsuz olduğunu biliyorum. Öyle mesajları var ki çok üzgün. Bu söylenen kadını kabul etmiyor. Hatta konuyla ilgili tavır da yapıyor. “Şimdiye kadar hangi çapkınlığımı gördünüz?” diyor. Ama işin garibi ben artık biliyorum.

Barışmak için çabalıyor mu?

 

 

Televizyonlara çıkıp konuşuyor. Zaten izlemiyorum. Kanal değiştiriyorum. Ne sesini duymaya, ne televizyonda görmeye tahammül edemiyorum. Şarkılarını da dinlemiyorum. Allah ona uzun ömür versin ama ben Ferdi Bey’i ölmüş kabul ediyorum. Ben onu gömdüm şimdi yasımı tutuyorum.

Sizi barıştırmak için Emine Erdoğan’ın araya girdiği iddia ediliyor... Doğru mu?

 

 

Hiç böyle bir şeyden haberim yok. Ama Emine Hanım ile bir merhabalığımız var. Başbakanımızla birlikte Ferdi Bey hastalandığında evimizi ziyarete gelmişti.

Sizinleyken başka bir kadını tercih etmesinin sebebi ne olabilir?
Tuğçe dünyaya geldikten sonra Ferdi Bey’i ihmal ettim. Ben çok anaç bir kadınım. Önceliğim Tuğçe oldu. Ayrıca ben onların ilişkisinin bir aşk ilişkisi olduğuna da inanmıyorum. O kadın Ferdi Bey’in kadeh tokuşturduğu masa arkadaşıdır. İki ayda bir biraraya geldiği, huzursuzluğunu paylaştığı geçici bir şeydir. Bir renktir. Belki boşluğa düşmüştür. Belki onunla daha rahat etmiştir. Ama aşk ilişkisi değil.

Sizin ki?
Bizimki çok büyük bir aşktı. Bunun hep böyle devam ettiğini zannediyordum ama şu anda sevgisine inanmıyorum. Palavralara karnım tok. Ben de artık Ferdi Bey’i sevmiyorum. Yanıma desturla yanaşması lazım.

Başınızı kapatma kararınıza ne demişti?
Ben başımı hemen kapatmadım. Hem Ferdi Bey’e hem çevremdeki insanlara bu durumu alıştırmak için önce peruklar kullandım. Sonra şapka... Kapandıktan sonra Ferdi Bey’de biraz soğukluk olmuştur herhalde. Bunu da şundan dolayı söylüyorum; Adana’dan gelen akrabalarına “Eve gidiyorum sürekli başında başörtüsü, tülbenti ve tesbihi var. Her yerde duaları, Kur-an’ı var.” diye konuşmuş. Demek ki ilk başta rahatsız olmuş. Ama bunu bana hiç hissettirmedi.

Başörtüsü yüzünden işlerinizde bir azalma oldu mu?
Evet taktığım başörtüsünden dolayı işlerim azaldı. Ama Rabbim’le çok büyük bir aşk yaşıyorum ve benim için en önemlisi bu.

Başınızı kapattıktan sonra ne kadar süre işsiz kaldınız?
9 yıl teklif alamadım. Mesela bu diziden önce Sevgi Ana diye bir dizi yaptım. O da yine Samanyolu televizyonunaydı. Şimdi yaptığımız “Hakkını Helal Et” dizisi de Samanyolu’nda. Kapalı olduğumuz için bizi çalıştıracak kanallar da var.

“Bizler” diyorsunuz. Kendinizi dışlanmış mı hissediyorsunuz?
Hayır tabii ki bizler-sizler diye bir ayrım yok. Zaten başı örtülü tek sanatçı benim. Benim gibi sanatçıyı oynatacak kanallar var dersem daha doğru olur.

Ferdi Bey ile birlikte olunca kariyerinize zirvede son verdiniz. Pişman mısınız?
Madem 16 yıl önce başlayan böyle bir ilişkisi vardı 16 yılımı benden almamalıydı, çalmamalıydı. Beni en çok o üzdü. 14 yılın içinde olan olaylar kırgınlıklarım üzüntülerim her şey bir tarafaydı. İhanet olayı ortaya çıktığı an bir anda yaşımı, gençliğimi ve hayatımı düşündüm. Benim için en büyük yıkım bu oldu..

Mal paylaşımı oldu mu?
Emirgan’daki evi bana verdi.

Şu anda diziden aldığınız parayla mı geçiniyorsunuz?
Evet. Zaten yakıt ve şoförün parasını Ferdi Bey ödüyor. Şu an çalıştığım için paraya ihtiyacım yok. Çalışmazsam da Allah büyük.

Kenarda birikmiş paranız var mı?.
Hiçbir şeyim yok. Allah’a bir can borcum var. Bir de Ferdi Bey’in verdiği Emirgan’daki evin iki katını kiraya vereceğim. Onları yaptırıyorum. 4 katlı bir ev. Bahçe katında Şahin (şoför) oturuyor. Biz en üstte oturuyoruz. Aradaki iki katı kiraya vereceğim. Benim için maddiyat çok önemli değil açıkçası.

Bunu duyunca evin içinde kendinizi değiştirdiniz mi?
Hiç böyle bir şeye niyetim olmadı.

Sonuçta o erkek belki evinde o ilk yıllarda tanıdığı kadını görmek istiyor...
Ferdi Bey evin içinde perdeleri kapatmaktan hoşlanmıyor. Bizim evimiz yola bakıyor. Akşam ışık yaktığınız zaman içerisi ayna gibi görünüyor. Ben nasıl öyle dolaşayım. Benim Allah’ıma verdiğim bir söz var bunu da Ferdi Tayfur için bozamam. Kusura bakmasın.

Evin içinde hep türbanlı mısınız?
Eskiden başörtümü hiç çıkartmıyordum ama artık eskisi kadar katı değilim.

Sonradan başını kapatan bir kadın karşısında erkek de kendisine cinsel anlamda sınırlar koyuyor mu?
Birçok kapalı insan var 10’ar tane çocukları var. Böyle saçma bir şey olur mu?

Dini nikahınız var mıydı?
Bu bir suç ama Allah katında imam nikahımız vardı.

Dini sohbetlere katılır mısınız?
Perşembeleri Nihat Hoca’yı izlerim. Zaten onu izlerken ağlıyorum. Allah için ağlıyorum. Artık gözyaşlarım Allah için.

Denize nasıl giriyorsunuz? muhafazakar mayo ile mi?
Cennet Adası’nda adam var. Orada kimse olmuyor. Mayomla yüzüyorum, güneşleniyorum. Bu geçen yıla kadar böyleydi.

Akmerkez’de, Boğaz Köprüsü’nde namaz kılan insan fotoğraflarına ne diyorsunuz?
İnşallah bu insanlar samimidir. Ben de çalıştığım zaman arabamda oturduğum yerde kılıyorum. Uzun yola gittiğimiz zaman mescitlerde dururuz.

 

 

Kızınızın kapanmasını ister misiniz?

 

 

Tuğçe kendi bilir ona karışamam. Ama kızım 5 vakit namazını kılar. Modern giyinen bir çocuktur. Bunu yalnızca başörtüsüne bağlayamazsınız. Bu çok özel bir duygu. Kendi kararlarını kendi alabilecek yaşta.

 

YORUMLAR 13
  • omer kar 16 yıl önce Şikayet Et
    keşke hiç konuşmasaydın. keşke hiç konuşmasaydın. babamız her yerde her zaman senden övgüyle bahsediyor. bizde birleşecekler birlleştiler diye sevinip duruyorduk. şimdide çıkıp böyle açıklamalar yapıyorsun.milyonlarca ferdi baba hayranına bunu yapmamalıydın. biz ferdi babaya buna rağmen kırılmadık ama sana incindik.tabi ferdi babada da yanlışlar yokmu var hemde fazlasıyla.ama bu yanlışlar kimin için var bizler için var.bu röportajını bir talisizlik olarak görüyorum ve senin gibi bir kadına hiç yakıştıramıyorum.saygılrımla
    Cevapla
  • sema 4 yıl önce Şikayet Et
    sacmalama kadin neler çekmiş anlatmasın diyorsun. Tabi ki anlatacak aldatildi kadının hayatini calmis oldu iki kadın idare etmekle yazık değilmiş necla hanıma kendisi ferdiyi çok sevdi sonra öğreniyor ki bir kadın da var! biraz empati çok ağır bir durum bu
    Cevapla
  • omer kar 16 yıl önce Şikayet Et
    bir gariplik var. bu olayda bir gariplik var. daha iki ay önce ofisine gittiğini söyleyen necla nazır o zamanlar hiç bunlardan bahsetmiyordu.şimdi ise babamıza kan kusuyor.ben koyu bir ferdi baba hayranı olarak necla nazırın bu sözlerini kendisine hiç yakıştıramıyorum.biz ne olursa olsun babamızın arkasıdayız. benim için öldü demişsin hiçte iyi etmemişsin necla nazır. eskiden sana necla abla derdim ama artık sana sadece nezla nazır diyorum. babamızı mezara koyduğun için. o herdaim var sanatıyla müziğiyle.
    Cevapla
  • mustafa adıgüzel 16 yıl önce Şikayet Et
    AŞK. Necla Hanımın Büyük AŞK\'ına bende AŞIĞIM.Rabbim bizleri O\'ndan ayırmasın.Amin
    Cevapla
  • Ahmet Gün 16 yıl önce Şikayet Et
    inna lillah ve inna ileyhi raciun.. Tevbe edenler Allah katında bir bebek kadar masumdur bir süredir takip ediyorum ve samimiyetine inanıyorum sanat dünyasıda içten içe dönüş yolunu buluyor nitekim yaşar alptekinde bu camiada benim gibi cok var ama utanıyorlar demişti. Yani gideceğimiz yerin belli oldugu su fani dünyada O (cc) na dönmek kadar normal bişey varmı kaçış yok yer gök deniz yer yeksan olacak kafirler ozman ne yapacak ? Bacım Allah yar ve yardımcın olsun ne güzel ne mutlu sana çok sevindim.Her kese nasip ettsin Rabbim(cc).
    Cevapla
  • Kadir Yıldırım 16 yıl önce Şikayet Et
    ablamız. sen bizim ablamızsın biz seni seviyoruz o yeter tv deki dizin de çok güzel tebrik ederim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak