Sevgi varsa engel yoktur! 3 Aralık Dünya Engelliler günü

Her yıl 3 Aralık tarihinde engelli kişilerin yaşadıkları sorunları, hayatlarını idame ettirirken karşılaştıkları olayları anlamak ve bu durumlara dikkat çekilen engelliler günü Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında ilan edilmiştir.

Sevgi varsa engel yoktur! 3 Aralık Dünya Engelliler günü
Sevgi varsa engel yoktur! 3 Aralık Dünya Engelliler günü
GİRİŞ 03.12.2021 14:21 GÜNCELLEME 03.12.2021 14:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünya' da ilk olarak 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin sosyal hayatta aktif rol alıp, diğer bireylerle eşit şekilde katılım sağlamalarına ilişkin çalışmalar yapılmıştır. Bu konuda engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve onların yaşadıklarını daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir.

TÜRKİYE'DE ENGELLİLER GÜNÜ

Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, fiziksel erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu kişiler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Engellilik, birey ve ailesi için zorlu hayat koşullarını beraberinde getirir, onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere büyük görevler düşer. Bu sebeple hayatın her alanında onların yaşamlarını kolaylaştırmak, her vakit onları anlamak için birlikte çalışalım.



HERKES BİRER ENGELLİ ADAYI

Kimin bu hayata ne şekilde geldiği yada dünyaya geldikten sonra başına neler geleceği bilinmez. Engellilik doğuştan olabileceği gibi sonradan da insanın başına gelebilir. En basiti trafik kazalarında bile her yıl kalıcı engelli olan milyonlarca insan var. Bu bilgiyi göz ardı etmemek ve bir gün bizim de başımıza gelebileceği ihtimalini aklımızdan çıkarmadan engelli kişilere olabildiğince yardımcı olmak gerekir.

BİZDE VARIZ DİYORLAR

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, yayınladığı videoda, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılabileceğini belirterek,

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakar ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

SEVGİ VARSA ENGEL YOKTUR

Her fırsatta sevginin olduğu yerde engellerin önemsiz kaldığını belirten engelliler hayatlarını bu şekilde daha rahat yaşadıklarını söylüyor. Onlara hasta gibi bakılmaması en büyük isteklerinden biri. Özellikle sosyal hayatlarında daha fazla saygı isteyen kişiler, yollar, otoparklar ve asansörler gibi pozitif ayrımcılıklarının olduğu alanlarda bu haklarına saygı duyulmasını istiyor. 

YORUMLAR 1
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm engellilerimizi sevgi ile selamliyoruz ve hepsini seviyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor