Çocukları çilek seviyor diye şehir hayatını bırakıp çiftçiliğe yöneldiler!

Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan Nazmiye ve Ömer Mantı çifti üniversiteyi bitirdikten sonra atıldıkları özel sektörden ve büyük şehir hayatından vazgeçip çilek üreticiliğine başladı. Çocuklarının çileği çok sevdiği için böyle bir yol seçen çift kendi işlerini kurdukları için son derece mutlu.

Çocukları çilek seviyor diye şehir hayatını bırakıp çiftçiliğe yöneldiler!
Çocukları çilek seviyor diye şehir hayatını bırakıp çiftçiliğe yöneldiler!
GİRİŞ 14.01.2021 13:00 GÜNCELLEME 14.01.2021 13:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yıllarca özel sektörde çalışan Ömer Mantı, 2 yaşındaki çocukları Ata  ve 5 yaşındaki Emirhan’ın  çilek sevgisinin bu yatırıma kendisini yönelttiğini belirterek, "5 dönüm arazide 80 bin liralık maliyetle bu işe girdik. Özel sektörde çalışıyordum. Şehir hayatından yorulduk. Üniversite mezunu olarak devlet memuru olamadık. Kendi işimizin patronu olalım istedik. Çocuklar çileği çok seviyor. Bizim çocuklarımızda bu biraz ileri boyutta. Çileği görünce tutamıyoruz onları kendilerini bahçeye atıyorlar, biz de bunu yatırıma dönüştürdük. Haftalık yaklaşık 200 kilogram çilek hasadı yapıyoruz. Aylık 800 kilogram civarı. Burası bizim için bir başlangıç. Bu işi yapacak olanlara tavsiyem profesyonel kurumsal firmalarla çalışmalarını özellikle fide konusunda öneririm” dedi.



Çilek çok narin ama ilgiyle bakıyoruz

Nazmiye Mantı ise eşinin sürekli özel sektörde yurt dışında ve şehir dışında olduğu için bu işe girmeyi uygun gördüklerini belirterek, “İkimiz de üniversite mezunuyuz. Düşündük çok araştırdık çilek üretmeye karar verdik. Yapmak isteyen herkese tavsiye ederiz. Pazarı çok güzel ve çileğin lezzetinden ötürü çok talep var. Yaz çileklerinden bile güzel diyorlar siparişlere yetişemiyoruz. Çilek çok narin bir meyve ihmali götürmüyor. İlgiyle sevgiyle bakıyoruz” diye konuştu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • nayır nolamaz 3 yıl önce Şikayet Et
    aylık 800 kg kışın ortasında yani aylık 10 tl den verse 8000 yapar çilek kendi kendine meyve verir 2kişi 4000tl iyi para temiz hava bol gıda allah bereket versin
    Cevapla
  • Deli Dumrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu öyle bir anlatmış ki, sanki cennette yaşıyor. Kardeşim. Birincisi çocukların eğitimi ne olacak? iknicisi eskiden di o, 5-10 dönüm arazi ile geçinmek. Sabahtan akşama kadar amele gibi çalışırsın, yevmiyeni bile çıkaramazsın. Ha tuzun kuru ise, sabit birgelirin varsa o başka yoksa hikaye.
    Cevapla
  • mühendis 3 yıl önce Şikayet Et
    Deli dumrul çiftçisin galiba Elhamdulillah dediğin gün doyacaksın emin ol. Ne çiftçiler var 3 ay çalışıp bir yıl yiyor ve birikim yapıp ev araba alıyor. Doğru çalışma doğru ürün ile sıkıntını çözersin
    Cevapla
  • ELMASCI 3 yıl önce Şikayet Et
    Boş oturup hazırla geçinenlerin en iyi yaptıkları çalışanları tenkit edip çalışma azmini kırmaktır. Hiç bir iş yapmasanız da çalışanları teşvik edin.
    Cevapla
  • refref 3 yıl önce Şikayet Et
    senin 5 dönüm örtüaltı çileğin varmı
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocukları egitmeyecegim diye bir cumle mi kurmuş arkadaşım zamanı gelince okutur elbet 5 dönüm araziyide gözünde küçültme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?