Samet Zili kimdir?

Hayatını kuaförlüğe adayan Samet Zili dünyaca ünlü markaları peşine taktı.

Samet Zili kimdir?
Samet Zili kimdir?
GİRİŞ 04.02.2021 03:54 GÜNCELLEME 09.02.2021 09:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

28 Mart 1988 tarihinde dünyaya gelen Samet Zili'nin; çocukluğu, eğitimi ve kuaförlük mesleğinin ilk yılları İzmir'de geçti. Henüz 13 yaşındayken saç tasarım sektörüne İzmir Alsancak'ta çıraklıktan başladı. Samet Zili: "Bir mesleği öğrenmenin en iyi yolu çıraklıktan geçer, çırak olmayan biri usta olamaz" sözünü kendine ilke edinerek sektörün en alt kademesinden kuaförlüğe başladı. Erken başlayan kuaförlük hayatı lise yıllarında da devam etti. Derslerden sonra, yaz tatillerinde yani her boş vaktinde kendini işine adadı.

Çıraklıktaki yeteneği ve saç tasarımına olan sevgisi Samet Zili'nin kuaförlük sektöründe büyümesini hızlandırdı. İzmir'de; çıraklık eğitim merkezi, kalfalık, ustalık ardından da öğreticilik belgelerini almaya hak kazandı. Kuaförlük okuluna giderek de teorik bilgileri en iyi şekilde öğrendi.

Fransa da saç sağlıklı uzmanı (Trikolojist ) eğitimini tamamlayan Samet Zili kuaförlük alanında kendini sürekli eğitti, Birçok saç ile ilgili sertifikası, diploması, ödülleri olan ünlü kuaför Zili hayatını bu mesleğe adamıştır.

SAMET ZİLİ

Hem saç tasarımı yapmak hem de kuaförlük sektörüne yeni kişiler yetiştirebilmek en büyük sevincidir. İzmir'de geçen başarılı eğitim ve kuaförlük hayatını modanın ruhu İstanbul'da devam ettirmeye karar verdi. 7 senelik geçmişi ve yeteneği sayesinde Türkiye'de ünlülerin saç tasarımını yapan bir kuaförle çalışmaya başladı. Tarkan, Ajda Pekkan, Bengü, Gülşen, Tümer Metin gibi birçok ünlü isimle tanıştı ve onların saç tasarımlarını yaptı.

Samet Zili'nin ünü yayılmaya başlayınca Dubai Prensesi'nden özel bir teklif aldı ve Dubai'ye yerleşerek özel kuaförlük hizmeti vermeye başladı başarılı kuaför, 3 sene Dubai'de yaşadıktan sonra kariyer hayatına Modanın doğduğu yer olan Milano'da 3 ay ünlü bir markanın saç tasarımlarını yaptı. Daha sonra İngiltere'nin ve Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'ya yerleşti. Yaşamını halen Londra'da sürdürmektedir.

Yılın belirli dönemlerinde; Berlin, Paris, İtalya, Monako, Dubai ve İstanbul'a giderek bu şehirlerde uluslararası hizmet vermektedir.

Samet Zili, Dubai'de Roberto Cavalli gibi dünyaca ünlü bir modacının defilesinde saç tasarımı yapmıştır. Ayrıca; İstanbul Fashion Week, Paris Fashion Week ve Londra Fashion Week'e katılan ünlü modellerine de saç tasarım hizmeti vermektedir.

Samet Zili'nin en büyük hayali, Los Angeles'ta kuaför akademi okulu açarak dünyanın dört bir yanından kuaförlere eğitim vermeyi planlıyor.

13 yaşında İzmir'de başlayan hayat hikâyesindeki başarının sırrı; en alt kademeden yani çıraklıktan başlaması, adım adım ilerlemesi ve en önemlisi yaptığı işi severek, aşkla, heyecanla yapmasıdır.

Samet Zili, sanki Dünya'ya saç tasarımı yapmak için gönderildiğini düşünüp güne her başladığında, nasıl daha başarılı olabilirim? Sorusunu kendine soran ve yaptığı hatalardan ders çıkarak ilerlemeyi ilke edinmiştir.

Samet Zili'in sosyal medya hesapları:

Facebook: Samet Zili

Instagram:@iamsametzili

 

YORUMLAR 2
  • Demet elmas 3 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler türk bir kuaförün basarı hikayesi
    Cevapla
  • Hande tastan 3 yıl önce Şikayet Et
    basarıların devamını dilerim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 yıl sonra bir ilk! Türkiye'ye gelip kritik anlaşmalara imza atacak
Milli muharip uçak KAAN ikinci kez gökyüzü ile buluştu