HAVA DURUMU 12 ŞUBAT! İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji vatandaşları uyardı...

İstanbul’da hava sıcaklıkları düşüşe geçti. Sıcak hava yerini yağışlara bırakırken İstanbul’da kar alarmı verildi. Hafta sonu 4 derecenin altına kadar inecek sıcaklıklarla birlikte Marmara bölgesinde kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji hava durumu raporuna göre yurdun büyük bir bölümü yağışların etkisi altına girecek. Peki İstanbul’a kar ne zaman yağacak? İstanbul Valiliği'nden kritik uyarı..

HAVA DURUMU 12 ŞUBAT! İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji vatandaşları uyardı...
HAVA DURUMU 12 ŞUBAT! İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji vatandaşları uyardı...
GİRİŞ 12.02.2021 09:07 GÜNCELLEME 12.02.2021 09:07

İstanbul’da ve ülke genelinde hissedilen sıcaklıklar mevsim normallerine dönmeye başlıyor.  Türkiye genelinde hafta sonu soğuk hava dalgası görülecek. Özellikle Marmara bölgesinde hava sıcaklıkları sıfırın altına düşecek.  Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yayınlanan 11 Şubat hava durumu raporuna göre yurdun batı kesimlerinde yağışlı hava etkisini gösterecek. İstanbul’da önümüzdeki hafta boyunca dereceler sıfırın altında seyredecek. Ani sıcaklık düşünün yaşanmasıyla gözler İstanbul için yapılan uyarılara çevrildi. İstanbul Valiliği hafta sonundan itibaren yağışların kar şeklinde olacağını duyurdu. Bugün yer yer rüzgarın etkisini artıracağını belirten valilik vatandaşları dikkatli ve tedbirli olması için uyardı. Peki İstanbul’da kar yağışı ne zaman başlayacak? İşte son dakika meteoroloji hava durumu!

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Yaşanan ani hava değişimi ile birlikte 12 Şubat Cuma günü, sabah erken saatlerden itibaren  İstanbul’da kar yağışının etkili olması bekleniyor. Cumartesi günü, kar yağışının etkili olması meteoroloji tahminlere göre beklenmezken 14 Şubat Pazar günü İstanbul’un çeşitli il ve ilçelerinde yoğun kar yağışı olacak. 

İstanbul’da Pazar günü başlayan kar yağışı hafta içerisinde Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri devam edecek. İstanbul Valiliği kar yağışı ve şiddetli fırtına öncesinde vatandaşları uyaran bir açıklama yaptı. İşte Valilikten yapılan o açıklama;

İSTANBUL: Havanın; Perşembe günü parçalı çok bulutlu, Cuma günü ilk saatlerden itibaren aralıklı yağmurlu, Cumartesi ise çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Pazar günü sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde başlayacak olan yağışların, kıyı kesimlerde de zaman zaman kar şeklinde olacak.

Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri, kar yağışının aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Maksimum sıcaklığın, Perşembe günü 19 derece iken Pazartesi 3 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

MARMARA’DA  KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK!

Hava sıcaklıklarının hissedilir derece düşmesiyle birlikte hafta sonundan itibaren Marmara’da kar yağışı etkili olacak. Hava durumu raporuna göre, halen mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cuma günü Trakya’dan başlayarak azalacağı tahmin ediliyor. Cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı sistemin etkisiyle birlikte sıcaklıkların hafta sonunda bölge genelinde hissedilir derecede (6 ila 15 derece) azalarak, mevsim normalleri civarına ve Cumartesi gününden itibaren 4 ila 6 derece altına inecek.

Salı ve Çarşamba günleri ise İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde kar yağışının aralıklarla devam edeceği öngörülüyor.

VATANDAŞLARA FIRTINA UYARISI!

Marmara Bölgesinde yaşayan vatandaşlar için rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren Trakya’da (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul) güney ve güneybatı yönlerinden fırtına (62-74 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75- 88km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, baca ve soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÜLKE GENELİNDE 5 GÜNLÜK  HAVA DURUMU!

12 ŞUBAT CUMA GÜNÜ 

13 ŞUBAT CUMARTESİ GÜNÜ

14 ŞUBAT PAZAR GÜNÜ

15 ŞUBAT PAZARTESİ GÜNÜ

16 ŞUBAT SALI GÜNÜ

MARMARA BÖLGESİNDE İL İL 12 ŞUBAT HAVA DURUMU!

İSTANBUL  CUMA GÜNÜ EN DÜŞÜK: (2)  EN YÜKSEK: (4)

TEKİRDAĞ  CUMA GÜNÜ EN DÜŞÜK: (-2) EN YÜKSEK (3)

ÇANAKKALE CUMA GÜNÜ EN DÜŞÜK (5) EN YÜKSEK (7)

BALIKESİR  CUMA GÜNÜ EN DÜŞÜK   (4)  EN YÜKSEK (6)

BURSA  CUMA GÜNÜ EN DÜŞÜK (3)  EN YÜKSEK (5)

YALOVA  CUMA GÜNÜ EN DÜŞÜK (3) EN YÜKSEK (5)

KOCAELİ CUMA GÜNÜ EN DÜŞÜK (3) EN YÜKSEK (5)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt