Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Miraç Kandili mesaji

Peygamber Sevdalıları Vakfı Miraç Kandili'ne özel bir mesaj yayınladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Miraç Kandili mesaji
Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Miraç Kandili mesaji
GİRİŞ 09.03.2021 15:34 GÜNCELLEME 09.03.2021 15:57

Hamd âlemlerin Rabbine, salat ve selam Yüce Rabbimizin günahlardan pak ve münezzeh olan Resulüne olsun.

Receb ayına ulaşır mıyız, derken bu mübarek ayın sonuna da yaklaştık. Rabbimize hamdolsun Mirac kandilini de görmeyi bizlere nasip etti. İsra ve Mirac hadisesi, Efendimiz(sav)’in Mekke’den Kudüs’e, oradan da Rabbinin huzuruna yaptığı seyahat, Mirac kandili de bu seyahati hatırlayarak geceyi hamd ve şükürle geçirmek demektir.

Rabbimiz İsra suresinin ilk ayetinde, “Kulunu bir gece, Mescid-i Harâm’dan kendisine bâzı âyetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allâh, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hak­kıyla görendir.” buyurarak bu hadisenin hakikatini Kur’an-ı Kerim’le baki kılmıştır. Necm suresinde de “(Onunla Rabbinin) araları, iki yay arası kadar, ya da daha yakın oldu. Allah o anda kuluna vahyini bildirdi.” (Necm, 9-10) buyurmuştur.

Bu gecede müminlere üç müjde verilmiştir:

İlk olarak, Rasulullah (sav)’ın “gözümün nuru” dediği namaz müminlere farz kılınmıştır.

İkinci olarak Bakara suresinin son iki ayeti nazil olmuştur.

Ve son olarak, ümmetten şirk koşmayanların büyük günahlarının affedileceği müjdesi.

Bu mübarek gece Ümmete, Resulullah (sav)’ın Hz. Hatice ve Ebu Talib’in vefatından sonra Hüzün Yılı diye adlandırılan yılda bahşedilmiştir. Bizler de bu mübarek gecede, ümmete hayırlar ve müjdeler bahşetmesini, ümmeti düştüğü atalet, gaflet ve hüzünden kurtarmasını, Müslümanların birbirlerinin kusurlarından ziyade güzelliklerine odaklanarak hayırlı faaliyetlerin, güzel işlerin ve muhabbetin yeryüzünde yayılmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Namazın farz kılındığı bu mübarek geceyi Rabbimiz namaz kılmayanların namaza başlamalarına, kılanların da tam bir teslimiyet ve huşu ile kılmalarına vesile eylesin. Dinin direği olan namazla imanımıza, hanelerimize, memleketimize, dünyaya ve kâinata muhabbet versin. Cümlemizi bu güzel gecelerin kadr u kıymetini bilenlerden eylesin. Gaflet uykusunda olanlarımızı uyandırsın. Başta Kudüs ve Mescid-i Aksa davamız olmak üzere mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize kurtuluşu nasip etsin. Bizleri de buna vesile kılsın. Bütün İslam Âleminin Mirac kandili mübarek olsun. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı