Uzun süredir tezgahta görülmeyen kırlangıç balığı av sezonu biterken Trabzon'da ortaya çıktı!

Uzun süredir Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ağlara takılmayan ve bu nedenle de tezgahlarda yer alamayan kırlangıç balığı Trabzon'da yeniden ortaya çıktı. Kırlangıç balığı halde boyuna göre kilosu 120-150 liradan satışa sunuldu. Trabzon balık halinde bugün satılan en pahalı balık olan Kırlangıç balığının fiyatının yüksekliğini balıkçılar balığın az olmasına bağladı.

Uzun süredir tezgahta görülmeyen kırlangıç balığı  av sezonu biterken Trabzon'da ortaya çıktı!
Uzun süredir tezgahta görülmeyen kırlangıç balığı av sezonu biterken Trabzon'da ortaya çıktı!
GİRİŞ 09.03.2021 17:45 GÜNCELLEME 09.03.2021 17:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Uzun süredir Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ağlara takılmayan kırlangıç balığı Trabzon'da görüldü. Trabzon Balık Hali’nde bugün en pahalı satılan balık Kırlangıç Balığı olurken, balıkçı esnaflarından Muzaffer Özsandıkçı bu balığın fiyatının pahalı olmasının en önemli nedenin balığın az olmasından kaynaklandığını söyledi. Özsandıkçı “Fiyatlar pahalı. Balık var ancak yeteri kadar yok. Kırlangıç balığı çok nadir görünen bir balık. Ara ara balıkçıların ağlarına takılıyor. Bizde mümkün olduğunca tezgahlarımızda sergilemeye çalışıyoruz. Kilosu 120-150 TL arası boyutuna göre değişiyor. Şu anda balık halinin kralı o diyebiliriz. Mezgit boyutuna göre 30-50 TL arasında değişiyor. İstavrit 25-50 TL arasında değişiyor. Palamut tanesi 30 TL. Tirsi kilosu 30 TL. Yetiştirme balıklar 40-60 TL arasında değişiyor. Vatandaşa pahalı geliyor. Balıklar pahalı olunca bizim açımızdan iyi geçmiyor. Dolayısıyla alışveriş olmayınca olumsuz etkileniyoruz. Hamsi bu sezon başında iyi idi şu anda fiyatı 20-25 TL” dedi.

Diyetisyenden önemli balık tüketimi uyarısı! bağışıklığı güçlendiriyor...



Pandemi balık sektörünü de vurdu

Balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın ise artık gelecek sezona bakacaklarını belirterek “Sezon yavaş yavaş kapanıyor. Sezonun bitmesine 1,5 aydan az kaldı. Tezgâhlarımızda genelde istavrit, hamsi, Levrek, Çupra, Somon var. İstavrit 25-30 TL, hamsi 20 TL, Çupra 45 TL, Levrek 60 TL, Somon 35 TL. Pandemi dolasıyla vatandaş sokağa pek çıkmıyor. Bu sezon biçim açımızdan hiç iyi geçmedi. Pandemiden dolayı balık bol da olsa vatandaş  pek dışarı çıkmadığı için satışlarımız olumsuz yönde etkileniyor. Yine de şükürler olsun; ara sıra bir şeyler geliyor satıyoruz. Artık bu sezondan umudumuzu kestik, inşallah gelecek sezon canlılık olur” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Selam 3 yıl önce Şikayet Et
    Mümkünse denizleri kurutun. Yazıda "Kırlangıç balığı çok nadir görünen bir balık." Karadeniz yetmedi, okyanuslara açılın. İnsanoğlundaki şu hırs var ya, dünyanın sonunu getirecek.
    Cevapla
  • Nihat 3 yıl önce Şikayet Et
    Balık etten çok daha pahalı ,artık keyif yiyeceği olmuş ,adam hala ucuz diyor. Yarısı kılçık ve çöp . Et öyle mi tamamı yeniyor . 60 liraya aldığın balık eti sana 120 liraya geliyor. Ama 60 liraya aldığın etin tamamını yersin,artı etten her türlü yemek yaparsın balık ise sınırlı .
    Cevapla
  • sabit 3 yıl önce Şikayet Et
    neredeyse bedeva bunlar ham haliyle temizlenince yarisi cop orada soylenen fiyatlarin iki kati 150 oluyor 300 30 oluyor 60 ucuzlugundan butun pazarin baligini alip halka dagitasim geliyor insaf insaf bu dunyanin oburtarafida var
    Cevapla
  • ÇORUMLU 3 yıl önce Şikayet Et
    Balık fiyatları, et fiyatını geçti
    Cevapla
  • Ibrahım 3 yıl önce Şikayet Et
    bahaneye bakın...pandemiden balık tutmak yasak değil,satmak yasak değil,balık almak yasak değil....pahalı satıyoruz desene...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı