Tavuklu büryan pilavı tarifi, nasıl yapılır?

Tavuklu büryan pilavı; haşlanmış tavuklar ve pirinç pilavının, tavuk suyuyla beraber fırında pişmesiyle yapılan bir pilav çeşididir. Tavuklu büryan pilavına ait detaylı tarifi yazının devamında bulabilirsiniz.

GİRİŞ 01.04.2023 14:00 GÜNCELLEME 02.04.2023 11:09

Tavuklu büryan pilavı, Rumeli mutfağının geleneksel lezzetlerinden olup farklı kültürlerde severek tüketilmektedir. Oldukça ulaşılabilir malzemelerle hazırlanmasına rağmen şık ve gösterişli sunumlarla kalabalık davet sofralarında dahi servis edilebilir.

Boşnak mutfağının en sevilen yemeklerinden olan tavuklu büryan pilavı, zahmetli bir yemek gibi görünse de evdeki malzemelerle kolayca hazırlanmaktadır. Hem çok lezzetli hem de doyurucu olan tavuklu büryan pilavı tarifini sizler için araştırdık.

İşte Nermin'in Enfes Mutfağından tavuklu büryan pilavı tarifi...

TAVUKLU BÜRYAN PİLAVI TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 40 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA

Malzemeler;

  • 6 adet tavuk baget,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 3 su bardağı sıcak haşlama tavuk suyu,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 2 adet defne yaprağı,
  • Tuz, karabiber

Yapılışı;

Biryanı hazırlamaya başlarken ilk olarak tavuklar haşlanır. Büyükçe bir tencere su ile doldurulur, defne yaprakları ve bir baş kuru soğan atılarak tavuklar yumuşayana kadar haşlanır. Tavukların haşlanmasına yakın pilav hazırlanmaya başlanır. 

Pilavı hazırlarken ilk olarak soğanlar minik minik doğranır ve tereyağı ile kavrulur. Soğanlar pembeleşince salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Yıkanan ve suyu iyice süzülen pirinçler tencere eklenerek kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. Pirinçler yeteri kadar kavrulduktan sonra isteğe bağlı olarak baharat eklenerek renklendirilir. Son olarak tavukların haşlandığı tavuk suyu pilavı üzerine dökülür ve tavuklar pilav tenceresinin üzerine konur. Hazırlanan tavuklu büryan pilavı pişirilmek üzere fırına atılır ve tavuklar kızarana kadar fırında pişirildikten sonra servis edilebilir.

Afiyet olsun!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlanıyor
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda