Evde yumuşacık ramazan pidesi nasıl yapılır? Yumurtalı Ramazan pidesi yapımı...

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi pide, evde de en az fırınlardaki kadar lezzetli hazırlanabilir. Birkaç temel malzeme ve püf noktalara dikkat edilmesi halince yumuşacık ve lezzetli pideler pişirilebilir. Peki evde ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte Ramazan pidesi tarifi...

Evde yumuşacık ramazan pidesi nasıl yapılır? Yumurtalı Ramazan pidesi yapımı...
Evde yumuşacık ramazan pidesi nasıl yapılır? Yumurtalı Ramazan pidesi yapımı...
GİRİŞ 23.03.2023 10:22 GÜNCELLEME 06.04.2023 17:11

İftara dakikalar kala hazır edilen sıcacık pideler, evdeki malzemelerle de kısa sürede çok lezzetli pideler hazırlanabilir. Kişinin istediğine göre yumurtayla, çörek otla ve ya susamla süslenen pideler ramazan boyunca oldukça kolay bir şekilde evde hazırlanabilir. Pidelerin yumuşak olması için hamur yoğururken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir. 

Ramazan Mesajları 2021! On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'e özel hadisli, ayetli ve resimli Ramazan mesajları!

Yumuşak pide hamuru nasıl hazırlanır? Evde pratik mini pide tarifi...

Ramazan Pidesi Malzemeleri

  • 5 su bardağı un

  • 3 su bardağı ılık su

  • 1 paket yaş maya ve ya 2 tatlı kaşığı insant maya

  • 1 çay kaşığı şeker

  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

  • Susam

  • 1 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

  • 1 yumurta

Ramazan Pidesi Hazırlanışı

Hamuru hazırlarken derin bir kabın içine yaş maya, şeker, tuz eklenir. Ardından 3 su bardağı ılık su yavaş yavaş eklenir. İlk olarak cıvık bir bir hamur elde edilir, yumuşak bir hamur olması için ilk etapta bol su ile yoğurulması ardından hamurun kıvamına göre un ilave edilmesi gerekir. Azar azar un ekleyerek yoğurulmaya devam edilir. Ardından üzeri kapatılarak yaklaşık 2 saat mayalanması beklenir. 

Hamur mayalandıktan sonra 2'ye bölünür ve pide şeklini alacak şekilde açılır. Ardından fırın kağıdı serilmiş tepsiye konur ve elle üzerine şekil verilir. Hamurların tepside de mayalanması için yaklaşık 15 dakika da tepside bekletilir. 

Hamur tepside mayalanırken yoğurt, zeytinyağı, yumurta bir kasede karıştırılır ve mayalanan hamurun üzerine bolca sürülür. Son olarak susam ve çörek otu ile süslendikten sonra önceden ısıtılan 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin