5,5 ayda aynı aileden 8 kişi vefat etti: Genetiğimiz araştırılsın

Rize’de aynı aileden koronadan yaşamanı yitirenlerin sayısı 8'e yükseldi. Aile, kendilerine aşı önceliği tanınmasını istedi.

5,5 ayda aynı aileden 8 kişi vefat etti: Genetiğimiz araştırılsın
5,5 ayda aynı aileden 8 kişi vefat etti: Genetiğimiz araştırılsın
GİRİŞ 15.04.2021 13:28 GÜNCELLEME 15.04.2021 13:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Aynı aileden 5,5 ayda kişi vefat etti. Aile, genetik yapılarının araştırılması ve kendilerine aşı önceliği tanınmasını istediler. RİZE'nin Güneysu ilçesinde koronavirüs tedavisi gören Ahmet Genç (43), dün hayatını kaybetti. Genç ile 5,5 ayda aynı aileden koronavirüs nedeniyle yaşamanı yitirenlerin sayısı 8'e yükselince aile isyan etti.

Adıyaman'da düğünde korona bulaşan kadın, aşı olmuş eşine virüs bulaştırmadı!

KALP KRİZİ GEÇİRDİ

İstanbul’da yaşayan Muhammet Genç ve oğlu Burak Genç, rahatsızlanınca yakınları tarafından hastaneye götürüldü. Burada baba ve oğlunun yapılan koronavirüs testleri pozitif çıktı. Muhammet Genç hastanede, oğlu Burak ise evde tedaviye alındı. Evde izole olan Burak Genç, geçirdiği kalp krizi sonucu 6 Kasım’da hayatını kaybetti. Burak Genç’in cenazesi, memleketi Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Gürgen köyünde toprağa verildi.

İftarını yapan aşı olmaya gitti!

BABA GENÇ VEFAT ETTİ

Oğlu Burak Genç’in ölüm haberinin ardından hastanede durumu ağırlaşan Muhammet Genç de 12 Kasım'da yaşamını yitirdi. 3 çocuk babası Muhammet Genç, oğlunun defnedildiği kabristanlıkta, gözyaşları arasında defnedildi.

İDDEF, Karabağ’da Kardeşliği Pekiştirdi

TAZİYELERDE BULAŞTI

Taziye ve cenazelerde koronavirüse yakalanan aynı aileden Bünyamin Genç 1 Aralık’ta, İbrahim Genç (53) 4 Aralık’ta, Ali Genç (58) ise 11 Aralık'ta öldü. Ali Genç'in tedavi gören kardeşleri Fatma Duman (55) 18 Aralık’ta, Aysel Peçe de (46), 21 Şubat'ta hayatını kaybetti. Ahmet Genç (43) de dün aynı hastalıktan hayatını kaybetti. Ahmet Genç, alınan tedbirler eşliğinde toprağa verildi. Ölenlerden Muhammet, İbrahim ve Ahmet Genç’in kardeş oldukları belirtildi. Ölenler arasında Muhammet Genç’in oğlu Burak Genç, kayınbiraderi Ali Genç, Ali Genç’in oğlu Bünyamin ile kız kardeşleri Fatma Duman ve Aysel Peçe de yer alıyor. 

Yüzüne 3 gün boyunca dezenfektan süren adam dehşeti yaşadı

 

“BİZİM GENLERİMİZDE BİR PROBLEM VAR GALİBA”

Yaklaşık 5,5 ayda 8 kişiyi koronavirüs nedeniyle toprağa veren aile, genetik yapılarının araştırılmasını istedi. 3 kardeşi ile yeğenini toprağa veren Ali Genç, “Vatandaşlar çok dikkatli olsunlar. Bu hastalığın şakası yok. Bizim ailenin canı yandı, kimsenin canı yanmasın. Biz ailenin geri kalanının genetiğinin araştırılmasını istiyoruz. Bizim genlerimizde bir problem var galiba. Bizi grip gibi de alsa götürüyor bu hastalık. Aşımızın yapılmasını istiyoruz. Üç kardeşim, bir yeğenim, bir kayınbiraderim onun oğlu ve 2 baldızımı toprağa verdim. 5,5 ayda peş peşe gelen bu ölümler nedeniyle genetiğimizin araştırılmasını bekliyoruz. Devlet bize öncelik versin, çoluk çocuğunuz aşılarını yaptırsın biz de bir rahat edelim. Bu süreci ne olur ciddiye alın konulan kurallara uyun” dedi.

'İlk aşı sonrası virüse yakalananlara, 28 gün sonra ikinci doz yapılmayacak'

“8 ACIYI BİRDEN YAŞADIK”

2 kız kardeşi, ağabeyi, 2 yeğeni ve 3 kayınbiraderini kaybeden Havva Genç ise, “8 acıyı birden yaşadık, biz yandık, kimse yanmasın. Dikkat ettiğimizi düşünüyoruz ama genetiğimizde mi bir problem var bilmiyoruz, araştırılsın istiyoruz. Evimiz hemen mezarlıkların üstünde, her gün o mezarlıklara bakarak acımızı tazeliyoruz. Bizim yaşadığımız bu acıyı kimse yaşamasın” diye konuştu.

Aşı olmak isteyenler için Kovid-19 turu

“HİÇ KOLAY OLMADI”

Sinan Genç ise, “Bizim için son 5,5 ay hiç kolay olmadı. Art arda gelen ölümlerle canımız yandı. Ortada çok ciddi bir hastalık var, bunu herkes dikkate almalı. Biz bu hastalığın gerçekliğini büyük bir acıyla yaşadık kimse yaşamasın” dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Ceyhanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Koronadan vefat etmiş kişiye taziyeye gidip korona virüsü kapmak ve vefat etmek. Bunu da genetiğe bağlamak süper fikir. Kesinlikle genetik bir sorun var...
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    kalp krizi ilaçların ve koronanın sebep olduğu ölüm sebebi. limonlu çay ve aspirin devası
    Cevapla
  • Bayhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Covid tedavisi için verilen ilaçlaeın yan etkileri
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazılanları okudun mu ?
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Kayın birader diyorsa genetik ile değil yaşantı ile ilgili bir problem olduğu kesin. Maske mesafe temizlik.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar