Yaşar amca, 50 yıldır özenle hazırlıyor

Elazığ’da yaşayan 75 yaşındaki Yaşar Aktaş, ramazanın sevilen tatlılarından tel kadayıfı, 50 yıldır özenle hazırlıyor.

Yaşar amca, 50 yıldır özenle hazırlıyor
Yaşar amca, 50 yıldır özenle hazırlıyor
GİRİŞ 26.04.2021 11:56 GÜNCELLEME 26.04.2021 11:56

75 yaşındaki Yaşar Aktaş, 93 yıllık kapalı çarşıda 50 yıldır baba mesleği olan ‘tel kadayıf’ mesleğini sürdürüyor. Çarşının en eski esnaf ve mesleğinin ustalarından olan Aktaş, ilerlemiş yaşına rağmen ‘sanat’ dediği işini diğer aylarda olduğu gibi ramazan ayında da sürdürüyor. Ramazan ayında yoğun mesai harcayan ve günlük 40 kilogram tel kadayıf üreten Aktaş, özellikle her Ramazan ayında satışların arttığını ancak pandemi nedeniyle işlerinde düşüş olduğunu aktardı. Ayrıca Aktaş, kendisinden sonra baba mesleği olan ‘tel kadayıf’ işini oğlunun sürdüreceğini kaydetti.  

BABA SANATINI DEVAM ETTİRİYOR 

Pandemiden dolayı işlerinin düşüşte olduğunu dile getiren Yaşar Aktaş, “50 seneden fazla bu mesleği yapıyorum. Bu baba sanatımızı devam ettiriyoruz. Bizden sonra da büyük ihtimalle oğlum devam ettirecek. Allah can sağlığı verdiği müddetçe yapıyoruz. Eskiden Ramazan ayları biraz daha kalabalık olurdu ama şimdi öyle olmuyor. Pandemi dolayısıyla çarşıda hiç kimse kalmıyor” dedi.  

“YAZ, KIŞ ÜRETİME DEVAM EDİYOR” 

Her mevsim üretim yaptıklarını belirten Aktaş, “Günde yaklaşık 40 kilogram tel kadayıf üretiyoruz. Kilosunu 17 liradan satıyoruz. Ramazan ayının dışında yine bu işe devam ediyoruz. Bu bizim sanatımız, bu işi yaz kış devam ettiriyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri
Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren şahıs hakkında yeni gelişme! Karar verildi