'Bu binanın altında 10 ton altın var'

Yıllardır hazine avcılarının 'Nazi altınları' hayali devam ederken, Polonya'da 10 ton altının gömülü olduğu iddia edilen sarayın altında kazı başlıyor.

'Bu binanın altında 10 ton altın var'
'Bu binanın altında 10 ton altın var'
GİRİŞ 30.04.2021 17:27 GÜNCELLEME 30.04.2021 17:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hitler'in Nazi ordusu 1 Eylül 1939'da Polonya'yı işgal ederek II. Dünya Savaşı'nı başlatmıştı. İddiaya göre, söz konusu altınlar Polonya'nın güneyindeki Minkowskie kasabasında, işgal sırasında Naziler tarafından genelev olarak kullanılan sarayın altında bulunuyor. Hazine avcıları, önümüzdeki hafta başlaması beklenen kazının sonunda, 48 kasa içinde toplam 10 ton altına ulaşmayı hedefliyor.

YENİ BİR DEVLET KURMA PLANI

Altınların, Nazi örgütü SS'nin lideri Heinrich Himmler'in talimatıyla, İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda, ileride yeni bir Nazi devleti kurma planıyla gömüldüğü ifade ediliyor. Sarayın altındaki kasalarda, ünlü "Breslau altınları"nın da yer aldığı iddia ediliyor.

ASKERİN GÜNLÜĞÜ HER ŞEYİ ORTAYA ÇIKARDI

Polonya'da İkinci Dünya Savaşı'nda kaybolduğu öne sürülen altın, mücevher ve silah dolu Nazi treninde yer alan tüm değerli eşyaların da bu sarayın altında olduğu belirtiliyor. Zırhlı trenin, 1945'te Sovyet güçleri yaklaşırken, bugünkü Wroclaw kenti yakınlarında kaybolduğuna inanılıyor. Olay "Nazi altın treni" ya da "Breslau altınları" olarak anılıyor. Sarayın altındaki hazinede, yaklaşan Kızıl Ordu'ya mallarını kaptırmak istemeyen dönemin zengin Almanları tarafından SS askerlerine teslim edilen eşyaların da yer aldığı tahmin ediliyor. Harabe haldeki sarayın konumu, bir SS askerinin günlüğü ve çizdiği haritanın gün yüzüne çıkması sayesinde keşfedildi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 6
  • Adsız Atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem ileride yine bir Nazi devleti kurmak için bu hazine saklandı ise niye Polonya ya gömülsün? Işgal altına girmiş onca ton altın Almanya yada Avusturya da olduğunu iddia etseler anlarım. Yada Avrupa dışında uzak küçük bir memleket falan.
    Cevapla
  • rahmi akbas 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim yaptigim zamanindaki bir röportajda bu altinlarin Turkiye'den gectigini ve Suriye sinirina kadar asker iken refakat ettiğini anlatmisti.
    Cevapla
  • ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde olsa hazineciler o evin altına 100 farklı tünelle ulaşırdı.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar beceriksiz:)
    Cevapla
  • M.Bilgetürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Defineciler...
    Cevapla
  • çizgisi 2 yıl önce Şikayet Et
    merak etme onlarda da ezikler var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular