Muşlu kadınlar, atık malzemelerden oyuncak üretti

Muş’ta kadınlar, 'Eskiden Oyuncağım Neydi' projesi kapsamında atık materyallerden oyuncaklar yapıyor.

Muşlu kadınlar, atık malzemelerden oyuncak üretti
Muşlu kadınlar, atık malzemelerden oyuncak üretti
GİRİŞ 06.05.2021 10:58 GÜNCELLEME 06.05.2021 10:58

Muş Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde görev yürüten usta öğretici ve kursiyer kadınlar, 'Eskiden Oyuncağım Neydi' projesi kapsamında bir araya geldi. Çocuklar için kollarını sıvayan usta öğretici ve kursiyer kadınlar, topladıkları atıl durumdaki materyalleri tek tek ayırarak, oyuncak tasarımları için çizimler yaptı. Kesim çalışmasını da tamamlayan kadınlar, kalıplar yardımıyla iğne ve iplikle oyuncak dikimlerini gerçekleştirip, içlerini atık malzemelerle doldurdu. Yürütülen çalışmalar kapsamında, son olarak şekillendirmelerin yapılmasıyla, birbirinden güzel el emeği, göz nuru oyuncaklar ortaya çıkarıldı. Büyük bir özveri ve emeklerle hazırlanan 2023 oyuncak, ev ve okullarda çocuklara dağıtılmak üzere kolilere dolduruldu.

Ordu’da emekli öğretmen 65 milyon yıllık fosil bulduğunu iddia ediyor!

YAPILAN OYUNCAKLAR ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mahmut Baskın, “Bu oyuncakları, ileride ev ve okullarda çocuklarla buluşturacağız. Oyuncakların yapımında emeği geçen usta öğreticilerimiz ile kursiyerlerimize teşekkür ederim" dedi. 

'Badi'yi bulana 10 bin lira ve 1 aylık mutfak masrafı ödülü!

ATIL MALZEMELERDEN HAZIRLANIYOR

Usta öğretici arkadaşları ve kursiyerle el ele verip, kendi el emekleri ve tasarımlarıyla çeşitli oyuncaklar ürettiklerini belirten Arzu Yenilmez, oyuncakların atıl malzemelerden hazırlandığını söyledi. Zübeyde Tuğrul, “Arkadaşlarımızla birlikte tamamıyla atık malzemelerden oluşan oyuncaklar yaptık. Tamamen kendi tasarımımız olan oyuncakları, çocuklarımızla buluşturmaya çalışacağız" diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi