Bayram namazı kılınacak mı? Diyanet’ten beklenen bayram namazı açıklaması! 13 Mayıs’ta camiler...

11 ayın sultanı Ramazan ayına veda edeceğimiz bayrama kısa bir zaman kaldı. 13 Mayıs Ramazan Bayramının ilk günü camilerde namaz kılınıp kılınmayacağı vatandaşlar arasında merak konusu oldu. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle bayram namazı evlerde eda edilmişti. Bayram namazı konusundaki tartışmalara Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Kanal7 ekranlarından yayınlanan “ Sahur Vakti” programında yanıt verdi. Peki Bayram namazı camilerde kılınacak mı?

Bayram namazı kılınacak mı? Diyanet’ten beklenen bayram namazı açıklaması! 13 Mayıs’ta camiler...
Bayram namazı kılınacak mı? Diyanet’ten beklenen bayram namazı açıklaması! 13 Mayıs’ta camiler...
GİRİŞ 12.05.2021 15:12 GÜNCELLEME 12.05.2021 15:12
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Tam kapanma uygulanan 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında vatandaşlar vakit namazlarını ve cemaatle kılınan cuma namazını  kendilerine en yakın camilerde kılabiliyor. Ramazan Bayramı bu hafta içerisinde Perşembe günü idrak edilecek. Vatandaşlar şüphesiz bayram denilince ilk akla gelen namazın kılınıp kılınmayacağı konusunda bilgi sahibi olmak istiyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kanal 7'de yayınlanan "Prof. Dr. Mustafa Karataş'la Sahur Vakti" programına konuk oldu. Bayram namazının kısa bir namaz olduğuna dikkat çeken Erbaş, konuşmasında “ Bayram Namazı kılınacak mı? sorusuna yanıt verdi. İşte Diyanet’in en yetkili isminden  yapılan Bayram Namazı açıklaması…

2021 Bayram Namazı Saatleri! Ramazan Bayramı namazı nasıl kılınır, Diyanet İşleri Başkanlığı..

Bayram Namazı Kılınacak Mı?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kendisine yöneltilen soru üzerine “ Bayram namazı da cuma namazı gibi kısa bir namazdır. İki rekatlı bir namazdır. Biz kılınacak bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılıyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz. “ şeklinde yanıt verdi.

Cemaatin camiye gelip bir hutbe ve iki rekat namazdan sonra dua yapıp camiden ayrılma imkanının olduğuna dikkat çeken Ali Erbaş, Dolayısıyla bayram namazında herhangi bir sıkıntı olacağını şu an itibarıyla düşünmüyorum, fevkalade bir durum olmazsa." ifadelerini kullandı.

Bayram Namazına Araçla Gidilmeyecek!

Tüm ülke genelinde uygulanan tam kapanma uygulaması 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 5.00’a kadar devam edecek. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre bu tarihler arasında vatandaşlar ikamet adreslerine en yakın camilere araç kullanmamak şartıyla gidebiliyor. Bu uygulama 13 Mayıs Perşembe günü idrak edilecek Ramazan Bayramı namazının da da geçerli olacak. Vatandaşlar evlerine-adreslerine en yakın camilere yaya olarak gidebilirken (engelli vatandaşlar hariç) araç kullanarak camilere gidemeyecek.

YORUMLAR 17
  • Özgür 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcular dan ricam, namaz için camiye gitmeyen ve namaz kılmayan arkadaşlar yorum yapmasın, denildiği gibi maske ve sosyal mesafeye en üst seviyede dikkat edilen yerler camilerdir
    Cevapla
  • Şenol 2 yıl önce Şikayet Et
    Evlerde bayram namazı nasıl kılınabilir yada kılındı
    Cevapla
  • Abdullah Güler 2 yıl önce Şikayet Et
    Evlerde yok.dolayısı ile muaf bir durum olur..
    Cevapla
  • Ankara 2 yıl önce Şikayet Et
    Bayram namazı camilerde kılınacak fakat evde kalmak istiyorsanız Güneş doğduktan yarım saat sonra 2 rekat İşrak namazı kılabilirsiniz.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Araba ile namaza gidilmeyecekse Süleymaniye , Ayasofya ve Beyazıt gibi camiler Bayram namazında boş mu kalacak. Bu semtlerde cemaat olmadığından esnaf veya dışarıdan gelenler doldurmaktadır.
    Cevapla
  • Enver 2 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet işleri başkanlığına arzederim: Bu yılki Diyanet işleri Başkanlığının Ramazan Bayramı takvimlerinde bir yanlışlık olmalı çünkü yeni Hilal Almanya’daki uydu takvimlerine göre 11.05.2021 görülecek .Buna göre 12.05.2021 yani bu gün Bayram olması lazım . Eğer Ramazan hilale göre başlayıp, hilale göre bitiyorsa .
    Cevapla
  • T.d 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış hilal gözukmedi 30 a tamamlanıyor....şaban ayı
    Cevapla
  • Yasak... 2 yıl önce Şikayet Et
    Bayramdan sonra hafta sonu yasağı Haziran ortasina kadar devam etmeli
    Cevapla
  • Isparta 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen durabilirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti