Düğün salonları açıldı mı? Normalleşme takvimi belli oldu! Düğünler ve kınalar yapılmaya…

Hayatlarını bir ömür birleştirmek için düğün tarihi alan ve salon kiralayan binlerce çift Kabine toplantısı sonrası alınan yeni kararları sorguluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Haziran tarihinden sonra uygulanacak normalleşme takvimini ekranlardan açıklıyor. 17 Mayıs sonrası 1 Haziran’a kadar düğün, kına gibi merasimlere ara verilmişti. Peki düğün salonları açıldı mı? İşte düğün ve kına organizasyonları için alınan yeni karar…

Düğün salonları açıldı mı? Normalleşme takvimi belli oldu!  Düğünler ve kınalar yapılmaya…
Düğün salonları açıldı mı? Normalleşme takvimi belli oldu! Düğünler ve kınalar yapılmaya…
GİRİŞ 01.06.2021 08:47 GÜNCELLEME 01.06.2021 08:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koronavirüs önlemleri nedeniyle düğün salonlarının açılmasını bekleyenler Kabine Toplantısı sonrası yapılan açıklamaya kilitlendi. Geçtiğimiz toplantıda alınan kararlar doğrultusunda 17 Mayıs- 1 Haziran tarihlerinde düğün salonlarının kapalı olması ve düğünlere ara verilmesi kararı alınmıştı. Haziran ayında uygulanmaya başlayacak yeni normalleşme takviminin görüşülmesi için yapılan toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kaldırılacak kısıtlamalar ve yasaklar hakkında açıklama yapıyor. Hayallerine bir adım daha yaklaşmak isteyen çiftler  1 Haziran düğün salonları açıldı mı? Kınalar yapılacak mı? sorularına yanıt arıyor. İşte 31 Mayıs Kabine Toplantısında düğün salonları, kına ve davetler için yapılan son dakika açıklaması…

Kafe, restoran ve lokantalar açıldı mı? Kabine Toplantısında karar verildi! 1 Haziran itibariyle…Kafe, restoran ve lokantalar açıldı mı? Kabine Toplantısında karar verildi! 1 Haziran itibariyle…

Nikahlar olacak mı? Pazar günü nikahlar iptal mi? Evlendirme daireleri kişi sınırlaması...Nikahlar olacak mı? Pazar günü nikahlar iptal mi? Evlendirme daireleri kişi sınırlaması...

Düğün Salonları Açıldı Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası kısıtlamalar ve yasakların kaldırılması ile ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar, belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran'dan itibaren başlayabilecektir." ifadelerini kullandı.

6.TOPLANTI/ETKİNLİKLİKLER İLE NİKAHLAR/DÜĞÜNLER VE ZİYARETLER

6.1- Dönemsel açıdan zorunluluk taşıyan spor kulüplerinin genel kurulları hariç olmak üzere sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinlikleri 15 Haziran 2021 tarihine kadar ertelenecektir.

Dönemsel açıdan yapılması zorunlu olan spor kulüplerinin genel kurulları ise; fiziki mesafe ile temizlik/maske/mesafe kurallarına uyulması ve açık alanlarda kişi başı asgari 4 m2, kapalı alanlarda kişi başı asgari 6 m2 alan bırakılması kaydıyla yapılabilecektir.

15 Haziran 2021 Salı gününden itibaren ise sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler ve kooperatiflerce yapılacak genel kurul dahil geniş katılımlı etkinliklere; fiziki mesafe ile maske/mesafe/temizlik kurallarına uyulması ve açık alanlarda kişi başı asgari 4 m2, kapalı alanlarda kişi başı asgari 6 m2 alan bırakılması kaydıyla izin verilecektir.

6.2- Nikah törenleri ile nikah merasimi şeklindeki düğünler;

- Açık alanlarda;

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde nikah törenleri ve düğünlerle ilgili belirlenen tüm kurallara eksiksiz riayet edilmesi,

Masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması,

Yiyecek-içecek ikramının yapılmaması,

Kapalı alanlarda ise yukarıdaki kurallara ilave olarak;

Kişi başı asgari 6 m2 alan bırakılması, - Azami 100 davetli ile sınırlandırılması, kaydıyla 01 Haziran 2021 Salı gününden itibaren yapılabilecektir.

Yiyecek-içecek ikramına ve kapalı alanlarda azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalara 15 Haziran 2021 Salı günü son verilecektir. Bu tarihten sonraki nikah törenleri ve düğünlerde yiyecekiçecek ikramı yapılabilecek olup kapalı alanlarda kişi başına en az 6 m2 alan bırakılması kaydıyla azami katılımcı sınırı uygulanmayacaktır.

Nişan ve kına gibi etkinliklere 01 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecektir.

6.3- Huzurevi, yaşlı bakımevi, rehabilitasyon merkezi, çocuk evleri gibi sosyal koruma/bakım merkezlerinde kalanlara yönelik ziyaretlere bu yerlerde kalan her kişi için haftada en fazla bir ziyaret olacak şekilde izin verilecektir.

YORUMLAR 1
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet sanki kurallara uyuyor. Köylerde kim kontrol yapacak? Herkes ic ice. Dügüne gitsen bir türlü, gitmesen bin türlü. Sonra neden sayilar yine yükseldi, neden her yer kapandi diye suclu arayacagiz. Milletce bunu cok iyi beceriyoruz ya!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı