Adıyamanlı kadınlar su kabaklarını sanat eserine dönüştürüyor!

Adıyaman'da kadınlar su kabaklarını sanat eserine dönüştürüyor. Kadınlar katıldıkları kurslarda abajur, lamba ve süs eşyasına dönüştürdükleri su kabaklarını internetten satarak kazanç sağlıyor.

Adıyamanlı kadınlar su kabaklarını sanat eserine dönüştürüyor!
Adıyamanlı kadınlar su kabaklarını sanat eserine dönüştürüyor!
GİRİŞ 08.06.2021 11:37 GÜNCELLEME 08.06.2021 11:37

Belediye ve Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında, Kadın ve Gençlik Merkezi'nde 'Su Kabağı İşlemeciliği Kursu' açıldı. Kursa katılan kadınlar, su kabağına şekiller vererek, elde ettikleri ürünleri internetten satışa çıkarıyor. Kadınlar, zamanlarını değerlendirirken öğrendikleri meslek sayesinde ev ekonomilerine de katkı sağlıyor.

Fizik profesörü Hatay'da yetiştirdiği su kabaklarını sanat eserine dönüştürüyor!Fizik profesörü Hatay'da yetiştirdiği su kabaklarını sanat eserine dönüştürüyor!




Yaptıkları ürünleri internetten satıyorlar

Kursta usta öğretici olarak görev yapan Derya Turgut, toplanan su kabaklarını kuruttuktan sonra matkapla delerek, ışıklandırdıklarını söyledi. Üzerine çeşitli şekiller yapıp, boyayarak, ortaya çıkardıkları lamba, abajur ve dekoratif ürünleri internet üzerinden sattıklarını anlatan Turgut, "Burada yaptığımız su kabaklarına internet üzerinden yoğun sipariş alıyoruz. Birçok yere kursiyerlerimizin yaptıkları ürünleri gönderdik. Meslek öğrenmenin yanı sıra kursiyerlerimiz satışı yapılan ürünlerden para kazanıyorlar. Ev hanımlarımız bu tür kurslara gelerek hayallerini gerçeğe dönüştürebilirler. Yaptıkları ürünler ile evlerine maddi olarak destekte bulunabilirler" dedi.

Balkonunu atölyeye çevirdi, hedefi yaptığı su kabaklarını yurtdışına satmak!Balkonunu atölyeye çevirdi, hedefi yaptığı su kabaklarını yurtdışına satmak!


Kurs aynı zamanda terapi oluyor

Kursa katılan kadınlardan 4 çocuk annesi Aysel Güneş de zaman geçirmek için arkadaşlarının tavsiyesiyle merkeze geldiğini belirterek, "Burada zaman geçirirken, ortaya güzel eserler çıkarıyoruz. Burada yaptığımız eserler ile para da kazanarak aile ekonomisine katkı sağladım. Kurs sonunda evde ve imkan olursa kuracağım bir işletmede öğrendiğim bu sanatı mesleğe dönüştürmek istiyorum. Kurs aynı zamanda terapi gibi geliyor" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı