Kurban etinden lokum gibi kavurma tarifi! Yumuşacık olması için kavurma kaç saat pişirilmeli?

Kurban bayramının en sevilen taraflarından biri, birbirinden lezzetli ve bol malzemeli kavurmalardır. Kavurmanın hazırlama süresi diğer yemeklere göre biraz daha uzun sürse de bayram sofralarının olmazsa olmazıdır. Peki lokum kıvamında kavurma nasıl yapılır? İşte tam kıvamında dana kavurma tarifi...

Kurban etinden lokum gibi kavurma tarifi! Yumuşacık olması için kavurma kaç saat pişirilmeli?
Kurban etinden lokum gibi kavurma tarifi! Yumuşacık olması için kavurma kaç saat pişirilmeli?
GİRİŞ 20.07.2021 09:51 GÜNCELLEME 20.07.2021 09:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı sofralarının olmazsa olmazı kavurma hem çok lezzetli hem de çok doyurucudur. Hazırlaması ve kıvamını tutturması biraz zor olsa da lokum kıvamında pişirebilmek için birkaç önemli püf noktaya dikkat etmek gerekir. Kavurma kuş başı doğranan et, tuz ve tereyağı ile hazırlansa da kişinin damak zevkine göre baharat ve sebzelerle tadı zenginleştirilebilir. 

Kurban Bayramı Kavurması Tarifi 

  • 1 kg dana kuşbaşı 

  • 100 gr dana yağı

  • Tuz

  • Kekik, karabiber, kimyon (arzuya göre)

Kavurma Hazırlanışı

İlk olarak kavurma yapılacak tencere ocağa konur iyice ısıtılır. Dananın yağı tencere atılır ve birazcık erimeye başlayınca kuşbaşı etler tencere ilave edilir ve 1-2 tur karıştırılır. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye bırakılır. Kurban eti taze et olduğundan pişme süresi kasapta satılan etlere göre biraz daha uzun sürer. Bundan dolayı pişme süresi biraz daha uzundur. Kısık ateşte 2 saat kadar pişirilen etlerin pişmesine yakın tuz ve arzuya göre baharat ve sebze eklenerek servis edilir. 

Kavurma yaparken 2 saat pişirdikten sonra kavurmanın lezzetine lezzet katmak için yeşil biber, kırmızı biber, domates gibi sebzeler ekleyip 20-25 dakika kadar daha kavurduktan sonra afiyetle yenilebilir. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Hasan pasa 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarif edilen kavurma yanlış.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...