Yetim Vakfı’ndan 150 Bin kişiye Kurban Yardımı

Yetim Vakfı, hayırseverlerin bağışladığı kurban hisseleri ile ihtiyaç sahibi yetim ailelere bayram sevinci yaşattı.

GİRİŞ 23.07.2021 17:46 GÜNCELLEME 23.07.2021 17:46

2 bin 746 hisse kurbanı, Türkiye ile birlikte 22 farklı ülkede yaklaşık 137 bin 300 ihtiyaç sahibine ulaştırdı. Yetim Vakfı ayrıca 11 bin 601 yetime bayramlık hediye etti. Yardımlardan yaklaşık 150 bin kişi istifade etti.

İSTANBUL 

Yetim Vakfı bu yıl Kurban İbadet, Yetim Emanet sloganıyla kurban organizasyonu Türkiye ile birlikte 22 ülkede gerçekleştirdi. Kurban organizasyonuyla başta yetimlerin aileleri olmak üzere mazlum, mağdur ve yoksul kimselere kurban eti ulaştırıldı. 
  
Kurban kampanyası kapsamında Yetim Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle 2 bin 746 hisse kurbanı 137 bin 300 ihtiyaç sahibine ulaştırdı. Yetim Vakfı, ayrıca yetim ve mağdur çocukları da unutmayarak 11 bin 601 yetim çocuğa da bayramlık kıyafet ulaştırdı. Yetim Vakfı’nın kurban ve bayramlık projelerinden yaklaşık 150 bin kişi faydalandı. 
 
TÜRKİYE’DEKİ YETİM AİLELERİ SEVİNDİ 

Yetim Vakfı, kurban hisselerinin dağıtımında öncelikli olarak ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz aileleri, yetimhane ve kimsesiz çocukların bulunduğu yurtlar ile anne ve babası olsa dahi sevgi ve şefkatten mahrum olan çocukların yüzlerini güldürdü.  

Bağışlanan kurban hisseleri Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok noktasında ihtiyaç sahiplerine teslim edilerek, bayram sevinci yaşamaları sağlandı. Türkiye içerisinde yapılan kurban bağışları, kesimler tamamlandıktan sonra pay edilerek Yetim Vakfı’nca sosyal incelemeleri tamamlanmış ve düzenli gelirleri olmayan yetim ailelerine ulaştırıldı.  

Yetim Vakfı’ndan 150 Bin kişiye Kurban Yardımı
 
ÖNCELİK KRİZ BÖLGELERİ 

Yetim Vakfı, bu yıl Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında kurban kesimi için kıtlık, savaşlar, hastalıklar gibi nedenlerle pek çok can kaybının yaşandığı ve yetim ailelerinin yoğunlukta bulunduğu ülkelerde kurban dağıtımı gerçekleştirdi. 

Yetim Vakfı’ndan 150 Bin kişiye Kurban Yardımı

Kesimler ve dağıtımlar şu ülkelerde yapıldı: Afganistan, Bangladeş, Benin, Burkina Faso, Çad, Endonezya-Açe, Filipinler-Moro, Filistin, Gana, Moğolistan, Kenya, Mali, Nepal, Nijer, Pakistan, Sri Lanka, Somali, Suriye, Tanzanya, Tayland-Patani ve Togo. 

Yetim Vakfı’ndan 150 Bin kişiye Kurban Yardımı

Yetim Vakfı’ndan 150 Bin kişiye Kurban Yardımı


 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu