Aksaray'da polisin dikkati vatandaşı dolandırılmaktan son anda kurtardı

Aksaray'da Park Bahçe Müdürlüğünde çalışan 44 yaşındaki Cafer Z. telefonla dolandırılmak üzereyken polis memurunun dikkati üzerine son anda kurtuldu. Cafer Z.'nin tedirgin halini gören polis müdahale etti..

Aksaray'da polisin dikkati vatandaşı dolandırılmaktan son anda kurtardı
Aksaray'da polisin dikkati vatandaşı dolandırılmaktan son anda kurtardı
GİRİŞ 01.10.2021 13:46 GÜNCELLEME 01.10.2021 13:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, Aksaray Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğünde olarak çalışan Cafer Z. (44), maaşından artırdığı parayla bankada birikim yaptı. 35 bin TL birikim yapınca dolandırıcı şebekelerinin ağına düşen belediye işçisi, kedini hakim ve savcı olarak tanıtan şahıs tarafından aranarak üzerinde haciz olduğu belirtilip bankadan para göndermesi istendi. Ne yapacağını bilemeyen Cafer C., tedirgin hareketlerde bulununca ve telefon görüşmesiyle meydanda görevli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı güven timlerinin dikkatini çekti. Vatandaşın hal ve hareketlerinden şüphelenerek Cafer Z. ile görüşen polis ekipleri 35 bin TL dolandırılmak üzereyken vatandaşı son anda kurtardı. Telefonu kapattıran polis memuru, vatandaşa durumu izah ederken, dolandırıcılar polisin müdahalesini fark ederek bu kez Cafer Z.’nin evdeki eşini aramaya başladı. Polis ekipleri vatandaşın eşini de arayarak durumu izah ederken, “Polis, savcı, hakim sizden para istemez, hiçbir şey istemez” diyerek uyarılarda bulundu ve kimseye kapıyı açmamasını söyledi. Dolandırıcılık olayı polisin dikkati üzerine son anda önlenmiş oldu.

Kredi çekmek istiyordu! 45 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdıKredi çekmek istiyordu! 45 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Muro 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam yeri gelimişken polisde onları tuzağa düşürseydi
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankada parası olanın telefon numarasını nasıl buluyorlar. Onu da geç polisin müdahalesini anlayınca hemencecik eşinin numarasını nereden biliyorlar da arayabiliyorlar? Hem dolandırıcı hem bilgisayar korsanı mı bunlar? Yoksa bankalarda ve devlet dairelerinde işbirlikçileri mi var?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar