Yargıtay'dan 7 yıl önce beraat kararı verilen köpeğe tecavüz eden kişi hakkında yeni karar

Kağıthane'de 2014 yılında Nilayım adlı köpeğe tecavüz ettiği iddiasıyla beraat eden sanık Hamdi Y. hakkındaki karar Yargıtay'da bozuldu. Duruşmaya da gelmeyen sanık Hamdi Y. zorla getirilecek.

Yargıtay'dan 7 yıl önce beraat kararı verilen köpeğe tecavüz eden kişi hakkında yeni karar
Yargıtay'dan 7 yıl önce beraat kararı verilen köpeğe tecavüz eden kişi hakkında yeni karar
GİRİŞ 16.11.2021 16:10 GÜNCELLEME 16.11.2021 16:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kağıthane'de sahipli bir köpeğe istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada 7 yıl önce aldığı beraat kararı Yargıtay tarafından bozulan sanık H.Y'nin yeniden yargılanmasına başlandı.

İstanbul 63. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Yargıtay 2. Ceza Dairesi'nin 28 Nisan 2021 tarihli kararıyla hakkındaki beraat kararı "eksik inceleme" nedeniyle bozulan sanık H.Y, katılmadı.

Sanık avukatı ile İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi bir grup avukat da duruşmada "müşteki" sıfatıyla hazır bulundu.

Beyanı sorulan müşteki avukatlarından Özen Erdoğan, müdahillik taleplerinin kabul edilmemesi yönünden bozma ilamını kabul etmediklerini belirterek, "Sonuçta suçtan zarar gören hayvandır. Biz de bu hayvanların yaşam standartlarını ve yaşam haklarını savunmak için bu işi gönüllü olarak yapıyoruz." dedi.

Müşteki avukatlardan Yasemin Babayiğit de dosyada iki ayrı tarihli cinsel istismar vakası olduğunu belirterek, raporlarla kanıtlanmış her iki istismar olayı için bozma ilamına uyularak sanığın cezalandırılmasını talep etti.

"TEKNİK İNCELEME YAPILSIN"

Söz alan sanık avukatı Adem Murat Beyoğlu ise, müştekilerin müdahillik taleplerinin olaydan doğrudan zarar görmedikleri için reddedilmesini ve Yargıtay kararı doğrultusunda teknik inceleme yapılmasını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın aleyhine yapılan bozma kararına uyulup uyulmayacağı hususunun sanığın savunmasının alınmasından sonra karar altına alınmasına hükmetti.

SANIK İÇİN ZORLA GETİRİLME KARARI ALINDI

Usule uygun tebliğe rağmen duruşmaya gelmeyen sanık hakkında zorla getirilme kararı alan mahkeme, duruşmayı erteledi.

- NE OLMUŞTU?

Kağıthane'de, 2014 yılında komşusunun köpeğine açık alanda tecavüz ettiği iddia edilen H.Y. hakkında "hayasızca hareket etme" ve "haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı işe yaramayacak hale getirmek veya değerinin azalmasına neden olmak" suçlarından 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Dava sürecinde sanık, görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını savunmuştu. Yargılama sonunda mahkeme, 30 Aralık 2014'deki duruşmada, suç işlendiğinin sabit olmadığı ve suç unsurlarının oluşmadığı gerekçeleriyle sanık hakkında beraat hükmü kurmuştu.

Köpeğin sahibinin karara itiraz ederek dosyayı Yargıtay'a taşıması üzerine Yargıtay 2. Ceza Dairesi, 28 Nisan 2021'de, davada eksik inceleme yapıldığı (bilirkişi incelemesi yaptırılmaması) gerekçesiyle beraat hükmünü bozmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu beraat işleri de bizde bayağı popüler oldu şaşmamak mümkün değil
    Cevapla
  • serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    kömür madenin en dibinde ceza çekecek bu tipler
    Cevapla
  • afacan 2 yıl önce Şikayet Et
    belki yenge evlenip cocuklari torunlari oldu simdi cikip da torunlarin cocuklarin ebene yillar ønce tecavuz ettiler idi dese ne olacak o cocuk torunlari icin yikim olur
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    sapık adama 4 yıl köpek barınağında yaşama cezası verin olsun bitsin
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    7 yıl olmuş zaman aşımına uğramıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber