Adeta hayırseverlik örneği! Hem malzemesi hem işçiliğini üstlenip cami yapıyorlar

Bursa'da hayırsever çift Mehmet ve Ayşe Alan hayır için her gittikleri her yere cami inşa ediyor. Karı koca çift inşaat bitene kadar her gün saatlerce sırtlarında tuğla ve harç taşıyarak hem malzemesini hem işçiliğini üstleniyor.

Adeta hayırseverlik örneği! Hem malzemesi hem işçiliğini üstlenip cami yapıyorlar
Adeta hayırseverlik örneği! Hem malzemesi hem işçiliğini üstlenip cami yapıyorlar
GİRİŞ 10.12.2021 11:23 GÜNCELLEME 10.12.2021 11:26
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yıllarca aşçılık yapan 58 yaşındaki Mehmet Alan, 2008 yılında emekli olduktan sonra kendini hayır işlerine adadı. Gençliğinde öğrendiği inşaat işini eşi Ayşe Alan'a da öğreten Alan, ilk önce kendi köyüne mescit yaptı. Alan çifti, daha sonra Keles ilçesine bağlı Kocayayla'da mescit inşaatına başladı. Bütün malzemelerini cebinden karşılayan karı koca mescidin inşaatında birlikte çalışıyor. Alan çifti, 8 ay sonunda işçiliği ve malzemeleri kendilerine ait olan mescidi bitirme aşamasına geldi.

Yürümekte bile zorlanan İngiliz hasta şifayı Gaziantep'te bulduYürümekte bile zorlanan İngiliz hasta şifayı Gaziantep'te buldu

BÜTÜN PARALARINI HAYIR İŞLERİNE HARCIYORLAR

Bu mescit için 100 bin lira malzeme parası veren çift, 8 ayda işçiliğini kendileri bitirdi. Görenlerin gıptayla baktığı çift, bundan sonraki hayatlarını sadece bu işleri yaparak geçirmeyi planlıyor. Ellerine geçen bütün parayı hayır işlerine harcayan karı koca herkesin takdirini kazanıyor.  Emekli olduktan sonra kendine hayır işlerine adadığını ifade eden Mehmet Alan, "Kocayayla'nın mescit ihtiyacı vardı. Ben bu mescidi yapmak için Bursa Orman İl Müdürlüğüne müracaat ettim. Onların gösterdiği yere mescidi yapmak için 8 ay önce eşimde beraber yapımına başladık. Bitme aşamasına geldi. Yüzde 90'ını biz yaptık. Ben yıllardır bu işi yapıyorum. Hanımım da yanımda öğrendi. Emekli olduktan sonra kendimizi böyle hayır işlerine adadık. Bu ikinci mescidimiz eşimle benim bu işleri yapmamdaki tek amaç Allah rızasını kazanmak, bu mescit için 100 bin lira para harcadık. İşçiliği de katarsak 170 bin bin lira buldu" dedi. Eşiyle birlikte mescit inşa ettiklerini belirten Ayşe Alan, "İnsanlar namaz kılsın diye mescit yapıyoruz. 2 çocuğum var, onları evlendirdim. Ben de bu işi eşimin yanında öğrendim. Hiç zor gelmiyor" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • kafa.kum.çık. 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüreğinize sağlık
    Cevapla
  • halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. Ama bu memleketin, daha çok caminin içine cemaat yetiştirecek eğitim yuvalarına ihtiyaç var!.
    Cevapla
  • ADAM 2 yıl önce Şikayet Et
    örnek oldunuz teşekkür ederiz
    Cevapla
  • ismailbey 2 yıl önce Şikayet Et
    samimiyet ahiret için niyetleri halis sayıları artan olsun
    Cevapla
  • ozcan 2 yıl önce Şikayet Et
    cennet sizlerindir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!