Konya'da 3 kadın kuyumcudan 50 liralık bileklik alıp 1 milyon liralık pırlanta çaldı

Konya'da yüzlerini peçe ile kapatan 3 kadın müşteri gibi girdikleri kuyumcu dükkanından 50 liralık bileklik alıp 1 milyon değerindeki yaklaşık 2 kilogram ağırlığındaki pırlanta yüzükleri şalvarının içine saklayarak çaldı

Konya'da 3 kadın kuyumcudan 50 liralık bileklik alıp 1 milyon liralık pırlanta çaldı
Konya'da 3 kadın kuyumcudan 50 liralık bileklik alıp 1 milyon liralık pırlanta çaldı
GİRİŞ 11.12.2021 11:54 GÜNCELLEME 11.12.2021 13:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Olay, 6 Aralık Pazartesi günü saat 15.10'da merkez Meram ilçesi Şükran Mahallesinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 42 yıldır kuyumculuk yapan Zeki Battaloğlu, iş yerindeki müşterileri ile ilgilendiği sırada yüzlerini peçe ile kapatmış ve şalvar giyinmiş 3 kadın iş yerine girdi. Altınları inceleyen şüpheli 3 kadın, iş yerindeki müşterilerin gitmesinin ardından Zeki Battaloğlu’na bileklik almak istediklerini söyledi.

75 yaşındaki Remzi amca evlilik vaadiyle dolandırıldı, 3 ev 2 arsası gitti75 yaşındaki Remzi amca evlilik vaadiyle dolandırıldı, 3 ev 2 arsası gitti

 
OLAY ANI SANİYE SANİYE GÜVENLİK KAMERASINDA

İş yeri sahibi Zeki Battaloğlu, müşteri zannettiği kadınlara bileklik çeşitlerini gösterdi. Kadınlardan biri iş yeri sahibini oyalarken, diğer 2 kadın cam tezgahta tablaların içinde bulunan yaklaşık 2 kilogram ağırlığındaki pırlanta yüzükleri şalvarına koydu. Daha sonra 50 lira değerinde bileklik alan 3 şüpheli kadın, iş yerinden çıkarak uzaklaştı. Şüphelilerin gitmesinden yaklaşık 20 dakika sonra pırlantaların yerinde olmadığını fark eden iş yeri sahibi, güvenlik kamerası görüntülerini incelediğinde hırsızlık olayını gördü. Güvenlik kamerası görüntülerinde, kadınlardan birinin iş yeri sahibini oyaladığı, diğer kadınların da tezgahtaki pırlantaları alıp şalvarının içine sakladığı görülüyor. 
 
YERE DÜŞEN ALYANSTAN FARK ETTİ 

Olay anını anlatan iş yeri sahibi Zeki Battaloğlu, “Dükkana 3 tane kadın geldi. Sadece gözleri görünüyordu. Önce bir keşif yaptılar sonra tekrar buradan geçmişler tabii ben bunları çevredeki kameralardan da gördüm. Tekrar geri geliyorlar. Birisi beni oyaladı ve 50 liralık bir şeyler aldı. Diğer ikisi de vitrini açıyor, aşağı yukarı 2 kilo civarı bulunan 14 ayar alyans pırlantayı örtüsünün altına saklıyor. Bir kısmını yere döküyor ve tekrar hızlı bir şekilde bunu topluyor görüntüde göründüğü gibi. Sonra sessiz bir şekilde çıkıp gittiler. Ben olayı 15 veya 20 dakika sonra fark ettim. Yere bir tane alyans düşmüş, bu niye düştü falan dedim kendi kendime alyans tablası komple yok” dedi. 
 
MALIMIN HELAL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM BANA GELECEĞİNE İNANIYORUM 

Olayı fark etmesi üzerine iş yerine sevk edilen polislerin olayı yakından takip ettiğini belirten kuyumcu Battaloğlu, “Polise haber verdim. Allah razı olsun onlardan, Emniyet Müdürümüze teşekkür ederim. 4 ayrı ekip oluşturdular olayla en güzel ve başarılı şekilde ilgilendiler. İnanıyorum ki en kısa zamanda da yakalanacaklar. Benim hiç zekat borcum yok, Allah’a şükür. Benim bu malımın helal olduğunu düşünüyorum ve tekrar bana geleceğine inanıyorum. Cumhuriyet Savcılığımızdan da tek bir ricam var. Bu tür insanlar yakalandıkları zaman serbest bırakmasınlar. Biz zarar gördük başka meslektaşlarımız zarar görmesin. Caydırıcı bir cezası yok” diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    kadınların bir yeri belli olmuyor giyimlerinden ,ve şimdi kapalı kıyafetlerini atmış,modern bir şekilde giyinmiş,çaldıklarını paraya çevirmiş bi güzel yiyorlardır.
    Cevapla
  • muşlu 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bulunurlar.
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Saf bir zarrafmış...Bu işi yapan uyanık olcak biraz...
    Cevapla
  • Piyade 2 yıl önce Şikayet Et
    Ellerini kesin
    Cevapla
  • Muhammed Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    2 Kilo altin caldiniz bari bi 1000TL degerinde bisey alsaydiniz vijdansizlar :) kuyumcu amca helal olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak