Tehlikeli köpek ırkı sahipleri için son tarih 14 Ocak! Cezası 14 bin 982 TL

Bağcılar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, tehlike arz eden köpek ırklarının 14 Ocak 2022 tarihine kadar kısırlaştırılması zorunluluğu bulunduğu konusunda ilçe sakinlerini uyararak, kanun gereği 14 bin 982 TL ceza uygulanacağı belirtildi.

Tehlikeli köpek ırkı sahipleri için son tarih 14 Ocak! Cezası 14 bin 982 TL
Tehlikeli köpek ırkı sahipleri için son tarih 14 Ocak! Cezası 14 bin 982 TL
GİRİŞ 03.01.2022 15:02 GÜNCELLEME 03.01.2022 15:02
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı, Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpekleri tehlike arz eden hayvanlar listesine dahil edildiğini açıklamıştı. Tehlike arz eden bu köpek ırkların kısırlaştırılması, aşılarının yapılması, mikroçip ve kontrol işlemlerinin tamamlanmasının ardından il veya ilçe tarım ve orman müdürlüklerince kayıt altına alınacak.

KURALLARA UYMAYANLARA PARA CEZASI

Bağcılar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü de "tehlikeli ırk" olarak nitelen köpeklerin kısırlaştırılması ve mikroçip uygulaması için son günün 14 Ocak 2022 olduğunu hatırlatarak hayvan sahiplerini uyardı. 14 Ocak 2022 tarihine kadar kısırlaştırma ve kayıt işlemini tamamlamayan söz konusu köpek ırklarının sahiplerine hayvan başına 14 bin 982 TL idari para cezası uygulanacak ve yasak ırk hayvanlarına el konulacak.

Öte yandan belediyeden yapılan açıklamada, “İlçemizde yaşayan sahipsiz can dostlarımızın sağlıklı yaşamaları için iç/dış parazit ve kuduz aşılarını, hafta içi her gün saat 14:00-16:00 arası ücretsiz olarak Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezimizde yaptırabilirsiniz” denildi.

 

YORUMLAR 17
  • Drachen 1 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar cahilce yapılan bir eylem , arkadaş bu hayvanları kısırlaştırma yerine Avrupa'da olduğu gibi AĞIZLIK taşıma zorunluluğu getirsenize çok mu zor bunu yapmak. Kısırlaştırınca ne olacak bu tür hayvanlar saldırmaya meyilli tabiatları bu eğer çenesini açamaz ise ısırma sorunu ortadan kalkar. Taktırmayan lar içinde çok daha büyük cezalar verilmeli öyle 14 bin lira ile kurtulmamalı.
    Cevapla
  • Nuh ile uslanmayani 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya birakin tehlikeli irklari geri kalmis ulkelerin sokaklari sokak hayvani dolu sokakta yasayan kedi kopek toplatin ezik hayvan severler hayvani seviyorsan evine al bahcene al haftada ikigun bir avuc yem vererek kendini hayvan sever zannedenler toplayin hepsi sizin olsun hemde sevabin buyugunu siz alin sokaklar insandan cok hayvan doldu yeter artik devlet geregini yspsin benimde sokakta hayvan gormemek hakkim sesi yuksek cikanlarinmi hakki sadece
    Cevapla
  • Sinem YILDIRIM 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanun çıktığı iyi oldu serbest Veteriner Hekimlere iş çıktı çalışsınlar hakları denetimide serbest veterinerlere verilsin Fahri Müfettiş trafikte varya aynı onun gibi kliniğe gelen köpeklerin kastrasyon ve ovaryektemilerin yapsınlar .Eceli ile öldüklerindehiç olmazsa azalırlar çoğalmazlar.
    Cevapla
  • öneri 2 yıl önce Şikayet Et
    Tehlikeli köpekleri toplayın ya da sahiplerine de psikolojik test uygulayın src testi gibi
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bu hayvanları kısırlaştırarak soylarını yok etmek mi istiyorsunuz. başka çözümler bulun. hiç kimse size çok fazla çocuk yapıyorsunuz sizi kısırlaştıralım diyormu. bu hayvanların sahiplerine resmi sahiplik belgesi getirilmeli, karışacağı olaylara karşı birinci derece sorumluluk yükleyen kanunlar yapılmalı. çözüm ve bilinçlenme böyle sağlanır.
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    bunu yazarken hiç utanman da yok değil mi? git dağda besle hayvanını, millete musallat etme o zaman. milletin canı senin keyfinden daha önemli!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var