3 yıl önce kanser teşhisi kondu, el sanatlarıyla hayata ilmek ilmek bağlandı

İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki ev hanımı Mehtap Özer'e 3 yıl önce meme kanseri teşhisi kondu. Hayata ilmek atarak bağlanan Özer'in en büyük yardımcısı el sanatları kursları oldu. Bu sayede hastalığını unuttuğunu söyledi.

3 yıl önce kanser teşhisi kondu, el sanatlarıyla hayata ilmek ilmek bağlandı
3 yıl önce kanser teşhisi kondu, el sanatlarıyla hayata ilmek ilmek bağlandı
GİRİŞ 08.01.2022 14:33 GÜNCELLEME 08.01.2022 14:33

2019 yılında meme kanseri teşhisi konan ve aynı dönemlerde Buca'ya taşınan Mehtap Özer (52), Buca Belediyesi ve Buca İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde açılan kurslarla tanıştı. Önce merkezde açılan yemek kurslarına katılan Özer, daha sonra el sanatlarına merak saldı. Örgü oyuncak amigurumi kurslarının müdavimi olan Özer, birbirinden güzel örgü oyuncaklar üretti.

24 yaşındaki doktor adayı ameliyatsız ilaçsız 8 ayda 50 kilo verdi24 yaşındaki doktor adayı ameliyatsız ilaçsız 8 ayda 50 kilo verdi


Meme kanseri teşhisi konulan Mehtap Özer el sanatlarıyla hayata tutundu

TAM ANLAMIYLA ŞİFA MERKEZİ

"Burası benim için tam anlamıyla bir şifa merkezi oldu" diyen Mehtap Özer, "Amigurumi yapıyoruz, el sanatları, çanta, kapı süsleri yapıyoruz. 3 yıldır buradaki kurslara geliyorum. O zamanlar kemoterapi görüyordum ama hastalığımı unuttum. Dikişe ve el sanatlarına devam ediyorum.  Kursların ücretsiz olması çok güzel. Ayrıca isteyen olursa ürettiğimiz oyuncakların satışını da yapıyoruz, sergilerde paylaşıyoruz" dedi.  

Amigurumi, el sanatları, çanta, kapı süsleri yapıyorlar

AİLE BÜTÇEMİZE KATKI DA OLUYOR

Öte yandan, amigurumi kursiyerlerinden Mediha Karaoğlan (44) da, ücretsiz amigurumi kurslarının herkese çok iyi geldiğini belirterek, “Pandemi döneminde evde otururken oyuncaklar örmeye başladım. Büyük bir zevkle yapıyorum. Etrafımdaki çocuklara hediye almıyorum, kendim örüyorum.  Gündem olan bütün karakterleri yapabiliyorum.  Ördüğüm oyuncakların satışını da yapıyorum. Böylece mutfak masraflarımı karşılıyorum. Aile bütçemize de katkı oluyor” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!