Amerika’da bir garip gökdelen: Bir yılda 7,6 santim küçüldü!

Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı San Francisco kentindeki Millenium Tower, son bir yıl içerisinde 7,6 santim küçüldü. Yetkililer, son 10 yıl içerisinde 46 santim eğim alan kule için harekete geçti. Gökdeleni kurtarmak için milyonlarca dolarlık proje geliştirilirken, inşaatı tamamlayan mühendis suçlandı. Bölgeye gönderilen yeni mühendis, kulenin sakinlerine uyarılarda bulundu.

Amerika’da bir garip gökdelen: Bir yılda 7,6 santim küçüldü!
Amerika’da bir garip gökdelen: Bir yılda 7,6 santim küçüldü!
GİRİŞ 14.01.2022 19:42 GÜNCELLEME 14.01.2022 19:42

İtalya’daki Pisa Kulesi’ne benzer bir hikâye Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanıyor. Kaliforniya’nın kuzeyindeki San Francisco şehrindeki bir gökdelen, her yıl belirli oranda küçülüyor. Yapımı 2009 yılında tamamlanan yerleşke, sadece birkaç yıl içinde 40 santim eğim almıştı. Son dönemde eğimin korkutucu boyutlara ulaşması gökdelende yaşayan insanları tedirgin etmeye yetti. Millenium Tower’ı kurtarmak için 90 milyon dolar değerinde bir proje geliştirilirken, yeni mühendis; kulede yaşayan bireyleri uyardı.

Millenium Tower ile Pisa Kulesi

Hem Eğiliyor Hem Çöküyor!

2009’daki teslimattan sonraki süreçte 40 santim aşağı yönde eğilip, 46 santim yere çöken kule, San Francisco’da yaşayan bireyleri endişelendiriyor. Geçtiğimiz yıl 7,6 santim daha yere çakılan yapı için uzmanlar araştırmalarını hızlandırdı. Çevredeki yapılaşmaların artması nedeniyle kulenin çöktüğüne kanaat getiren mühendisler, 100 milyon dolarlık kurtarma projesi önerdi. Restorasyon projesine Ron Hamburger adında bir mühendis öncülük ediyor.

Millenium Tower'da inceleme çalışmaları

Hamburger: “Bina Hala Güvende…”

Millenium Tower yetkililerinin görevlendirdiği Ron Hamburger, restorasyon işlemlerinin Eylül 2022’de sona ereceğini ulusal basına açıkladı. Hamburger, “Bina hala güvende. Ancak, eğimin devam etmesi durumunda kulede yaşayan sakinlerin tahliye edilmesi gerekebilir. Eğer yenileme süreci hemen başlamazsa, kanalizasyon tarafında ve asansör kullanımında ciddi sorunlar oluşacak” ifadelerini kullandı.

Restorasyon yapılmadığı takdirde Millenium Tower'ın gelecekteki hali

Amerika’nın görkemli yapıtlarından Millenium Tower, 200 metre uzunluğunda ve yüzlerce lüks daireden oluşuyor. Ev sahipleri, gökdelendeki daireleri milyonlarca dolar karşılığında satın alırken, konu bir süredir Amerikan yargısında görüşülüyordu. Mühendis ekibi, yapıtı kurtarmak için destek direkleri kullanılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar