"Ağaçtan iguana düşebilir" uyarısı yapıldı! Amerika'da ilginç hadise...

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde eşine az rastlanır bir vaka yaşanıyor. Eyalet geneline dağılan iguanalar, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle oldukça zor bir süreçten geçiyor. Önceki gün, Ulusal Hava Servisi’nden yapılan açıklamada iguanaların yere düşebileceği uyarıları gündeme oturdu.

"Ağaçtan iguana düşebilir" uyarısı yapıldı! Amerika'da ilginç hadise...
"Ağaçtan iguana düşebilir" uyarısı yapıldı! Amerika'da ilginç hadise...
GİRİŞ 01.02.2022 16:59 GÜNCELLEME 02.02.2022 08:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Amerika’nın Güneydoğu’sundaki eyaleti Florida’da oldukça garip bir hadise meydana geldi. Önceki gün, Ulusal Hava Servisi’nden yapılan bir açıklamada iguanaların yere düşme ihtimali vatandaşı tedirgin etti. Sıcak havalarda yaşamaya alışkın bu ırk, eyalet genelindeki sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle ölümle burun buruna. “Gökten iguana yağabilir” uyarıları ise sadece Amerika’da değil, dünya genelinde büyük yankı uyandırdı.

Florida Halkı Endişeli! İguanalar Ağaçtan Düşüyor

Ağır hareket eden ve günün önemli bir bölümünü durarak, sabit bir şekilde geçiren iguanalar, genellikle hava sıcaklığının yüksek olduğu bölgelerde yaşamını sürdürüyor. Florida eyaleti de, Amerika özelinde bu hayvan ırkı için adeta biçilmiş kaftan.

İguanalar ağaçtan düşüyor

Ancak, eyaletteki hava sıcaklıkları 4 ile 9 derece aralığında gezinince Hava Servisi’nden “iguana uyarısı” geldi. Yapılan uyarıda, İguanaların tırmandıkları yüksek ağaçlardan düşebilecekleri vurgulandı.

“Öldü Sanmayın, Onlar Ağır Kanlı…”

Hava Servisi’nin yaptığı açıklamada, iguanaların ağaçtan düştükten sonra hareketsiz kalabileceği ve halkın endişelenmemesi gerektiği bildirildi. Açıklamada, “Ağaçtan düşen iguanaların öldüğünü düşünmeyin. Onlar ağır kanlı hayvanlar. Hava sıcaklıkları 9 derecenin altına düştüğünde hareketsiz hale gelirler. Ama ölmezler. Bu süreçte ağaçtan da düşebilirler” ifadelerine yer verildi.

Florida iguana

“Hava Soğumaya Başlayınca Tutunma Yetilerini Kaybediyorlar…”

Konuya ilişkin bir açıklamada Florida Palm Beach Hayvanat Bahçesi’nde çalışan, sürüngen uzmanı zoolog Stacey Cohen’den geldi. Cohen, soğuk havalarda iguanaların iyice hareketsiz kaldığı, tırmandıkları ağaçta tutunma yetilerini kaybettikleri için yere düştüklerini aktardı. Soğuk havalarda genelde uyur halde bulunan iguana ırkı, sıcaklıkların düştüğü bu günlerde Florida halkını endişelendiriyor.

Yeşil iguana ırkı

Ülkeye Kaçak Yolla Geldiler

Amerikalı uzmanlar, iguana ırkının Florida’yla ilgisi olmadığına inanıyor. Boyları 1,5 metreyi bulan yeşil iguanaların, gemiler aracılığıyla Florida’ya getirildiği düşünülüyor. Florida’daki hava sıcaklıklarının Amerika geneline kıyasla daha yüksek olması da iguana ırkının yayılmasına ön ayak oluyor. Hızla yayılan bir tür olarak bilinen yeşil iguanalar, 7,5 kilo ağırlığına kadar çıkabiliyor.

YORUMLAR 3
  • Van 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerine taş yağsın inşallah
    Cevapla
  • Birsi 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberleri okutmak merak oluşturmak için abartı mübalağa yalan... abicim biraz dikkat edin. Eğer meraka değer bi haberse zaten onun kendi cazibe olur. Artık haber bakınca yine ne sallamışlar diyorum. yani her gördüğünü ona bölmek lazım .
    Cevapla
  • Yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Gökten ile ağaçtan kelimeleri aynı şey değil. Bir an bu hayvanlar uçuyormu diye şüphe ettim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor
Özgür Özel'den Başkan Erdoğan'a bakanlık teklifi