Güney Kore’de yeni maske furyası: Uzmanlar tepki gösterdi! “Gerçekten çok komik…”

Asya’nın refah seviyesi yüksek ülkelerinden Güney Kore’de Covid-19’a karşı yeni bir maske modeli geliştirildi. Sadece buruna takılan maskeler, yemek yerken kullanılmakla birlikte Asya geneline yayıldı. Uzmanlar ise bu tip ürünlerin “komik” ve “gereksiz” olduğu kanaatinde.

Güney Kore’de yeni maske furyası: Uzmanlar tepki gösterdi! “Gerçekten çok komik…”
Güney Kore’de yeni maske furyası: Uzmanlar tepki gösterdi! “Gerçekten çok komik…”
GİRİŞ 07.02.2022 13:10 GÜNCELLEME 07.02.2022 13:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Covid-19 kaynaklı şimdiye dek 1 milyonun üzerinde pozitif vakanın tespit edildiği Güney Kore’de Omicron varyantı hızla yayılıyor. İlk olarak Güney Afrika’da görülen varyant, hızla dünya genelinde etkisini hissettirdi. Kore’de de salgın boyunca ilk kez 30 bin bandını aşan günlük vaka oranları kaydedildi.

Güney Kore burun maskesi

Öte yandan, ülkedeki tekstil sektörü; vaka sayılarını asgari düzeye indirebilmek için yeni bir maske modeli geliştirdi. Yemek esnasında maskelerin çıkarılması, burun maskesi adı verilen modelin hazırlanmasında aracı rol oynadı. Ancak, uzmanlar tekstil sektöründeki kişilerle aynı görüşte değil. Bu maskelerin sadece bir miktar koruyucu olabileceği, damlacıkların ağızdan çıktığı için anlamsız olduğu savunuldu.

“Maskeyi Burnun Altına Takanlardan Farksız…”

Güney Kore’de “Kosk” adı verilen maskeye sosyal medyada eleştiriler geliyor. Bazı kişiler, burun maskesinin hiçbir işe yaramayacağını savunurken; “Maskeyi burnun altına çekenlerden farksız” olduklarını ileri sürüyor.

Bazı bireyler ise, yemek esnasında takılacağı için hiç yoktan önlem alındığını beyan ediyor. Kore’de çığ gibi yayılan bu ürün için uzmanlar da farklı yorumlar getirdi.

Prof. Dr. Bennett: “Garip Bir Fikir…”

Deakin Üniversitesi’nin (Avustralya) ünlü epidemiyoloji başkanı Prof. Dr. Catherine Bennett, yemek sırasında takılan burun maskesi için “garip bir fikir” yorumunda bulundu. Bennett, bu maskelerin küçük bir fark oluşturabileceğini belirtirken, “Hiç yoktan iyidir” dedi.

Prof Dr. Ertuğrul: “Gerçekten Çok Komik…”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, burun maskesinin “gerçekten çok komik” olduğunu vurguladı. Ertuğrul, damlacıkların ağızdan çıktığını kaydederken, burnun kapalı olduğu anda solunum işleminin ağız yoluyla yapıldığını ve damlacık almaya müsait olduğunu belirtti. Ertuğrul, yemek yerken ağzın açık burnun kapalı olmasının hiçbir anlamının olmadığını söyledi.

YORUMLAR 10
  • Mete mete 2 yıl önce Şikayet Et
    Akıl şart.
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın gençleri sapıklık peşinde başka izahı yok
    Cevapla
  • OSMAN ACAR 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar duymasın da Çaycı Hüseyin ve ekürisi Şükrü bu maskelerden ördürüp satmıştı, yıllar önce. Adamlar bu işi biliyormuş. :)
    Cevapla
  • abdulbaki 2 yıl önce Şikayet Et
    güney korenin varlık ile şımarmış bir gençliği var. ülkesinden çok, kimliğinden çok avrupanın taklidinin peşinden koşan bir zavallı gençlik. tıpkı bizdeki zırt gençliği gibi üretmeyen tüketen ve sadece şikayet edip isteyen bir gençlik.
    Cevapla
  • Cahil Aklım 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz gençliği için en büyük tehlike Güney Kore'dir.Bu ülkeden yayılan tüm akımların ilk durağı malesef ülkemiz olmaktadır.
    Cevapla
  • Yiğido 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru tespit. Gençlik resmen kendini kaptırmış kore dizileri ile gün geçiyor. Ataizmin ve İnançsızlığın ülkesi..
    Cevapla
  • tespit 2 yıl önce Şikayet Et
    Güney kore de abdden ne çıkarsa direk alan bir toplum. Ahlaki vicdani hiç bir kriteri olmayan komünist Çin kültürünün etkisi ile birleşince daha tehlikeli bir şey çıkıyor ortaya. Bir ülke aile kurumunu gençlerini çocuklarını en azından lgbt dejenerasyonuna karşı korumalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi