Isparta'lı Kadriye teyzeden elektrik arızalarında çalışan işçilere altınlı teşekkür

Isparta'da yaşayan 58 yaşındaki Kadriye Sayın'ın davranışı adeta yürekleri ısıttı. Sayın elektrik arızalarında çalışan işçilere teşekkür etmek için çeyrek altın ve bir miktar para vermek istedi, işçiler kabul etmeyince tatlı ikram etti.

GİRİŞ 09.02.2022 18:05 GÜNCELLEME 09.02.2022 18:10
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Yoğun kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatlarında yaşanan arıza nedeniyle elektrik kesintilerinin yaşandığı Isparta'da, kent genelindeki çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Kentte, 3 Şubat Perşembe günü başlayan yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkisiyle enerji nakil hatlarında oluşan arıza ve hasarın giderilmesi için işçiler cansiparane bir mücadele verdi.

28 yıl önce Filistin'den geldi, Türkiye'nin en iyi doktorlarından biri oldu28 yıl önce Filistin'den geldi, Türkiye'nin en iyi doktorlarından biri oldu

ANADOLU İNSANI MİSAFİRPERVERLİĞİ

Bütün kurumların sahadaki çalışmasıyla Atabey ilçesinde 2 günün ardından elektriğe kavuşan Kadriye Sayın, örnek davranışıyla duygulandırdı. Çalışmalara katılan işçilerin alın teri karşısında kayıtsız kalamayan Sayın'ın onlara, gönlünden kopan çeyrek altın ve bir miktar parasını vermek istediği ortaya çıktı. Evinin çevresinde uyumadan dinlenmeden çalışan işçileri gören Sayın, teklifi kabul edilmeyince tatlı satın aldı. İlçede çalışan ekiplere en azından "Anadolu insanı misafirperverliği" ile tatlı ikram etmenin mutluluğunu yaşayan Sayın'ın bu davranışı duygulandırdı.

BAKAN DÖNMEZ ARAYARAK TEŞEKKÜR ETTİ

Bu sırada kentte bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de samimi yaklaşımından haberdar olduğu Sayın'ı telefonla arayarak teşekkür etti.
Dönmez, "Bizi çok duygulandırdınız. Sizlerin duası bizlere yeter. Allah razı olsun. Dünyaları bize verdiniz." dedi. Sayın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Isparta'daki çalışmaları yakından takip ettiği bilgisini verdi. Kadriye Sayın ise Dönmez'e, "Elektriğimiz geldiğinde çok duygulandım. O çocuklara ben bir teşekkür edeyim, dedim. Çok hakları geçti. 'Helallik almam lazım' diye düşündüm. Allah devletimizin başından sizleri eksik etmesin. Rabbim devletimize milletimize zeval vermesin. Sizler sağ olun. Sizler sağ oldukça bizler sağ olacağız." ifadelerini kullandı.

PERSONELE ALTIN VE PARA VERDİ

Sayın, personelin soğuk havaya rağmen çok az uykuyla çalıştığını görünce çok üzüldüğünü ve duygulandığını söyledi. Onlara en azından bir teşekkür etmek istediğini dile getiren Sayın, "Para ve altın verip 'Bir kahveye gittiğinizde çay için bununla içiniz ısınsın.' dedim. Hepsi farklı illerden gelmişti. Çocuklarından, eşlerinden uzakta çalışıyorlardı. Sağ olsunlar bizi 2 günde elektriğe kavuşturdular. Bakanımızın araması da benim için sürpriz oldu. Mutlu oldum. Allah hepsini korusun." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 58
  • Abdullah Albayrak 2 yıl önce Şikayet Et
    Teyzem bu sogukta elektirikte çalışan o insanlara model verdiniz Allah sizden razı olsun ellerinizden öpüyorum
    Cevapla
  • bektas 2 yıl önce Şikayet Et
    bizde orada gunlerce calissdik emegi gecen tum enerji calisanlarina tesekkur ediyorum hic kolay gldegildi calismak
    Cevapla
  • Isoartalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Teyze iki büklüm elektrik faturası gelecek bir ay diğer ayı birleştirip üstüne onarım bedeli girip ve tabi 120 k yı doğal olarak geçmiş olacan onunda faizi...bence o altınları sen bozup elektrik borcunu öde
    Cevapla
  • emrullah_15 2 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkale ruhu budur işte Allah razı olsun
    Cevapla
  • YAAAA... 2 yıl önce Şikayet Et
    Teyzeye haber salın, altınları evde tutmasın, Allah muhafaza.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var