2 aylıkken üvey annesi asitle yüzünü yaktı! Afrikalı çocuk Türkiye'de tedavi olacak

Afrika'da yetimhanede kalan ve üvey annesi tarafından 2 aylıkken yüzüne asit dökülmesiyle görme yetisini kaybeden 7 yaşındaki çocuk Ebınezer Santos Nhaga tedavi için Türkiye'ye getirildi

2 aylıkken üvey annesi asitle yüzünü yaktı! Afrikalı çocuk Türkiye'de tedavi olacak
2 aylıkken üvey annesi asitle yüzünü yaktı! Afrikalı çocuk Türkiye'de tedavi olacak
GİRİŞ 12.02.2022 11:59 GÜNCELLEME 12.02.2022 13:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Afrika’da yetimhanede kalan 7 yaşındaki Ebınezer Santos Nhaga (Eby), henüz 2 aylıkken iddiaya göre, psikolojik sorunları olan üvey annesi tarafından yüzüne asit benzeri yanıcı madde dökülerek görme yetisini kaybetti. Bunun üzerine harekete geçen uluslararası yardım kuruluşları, Ebınezer Santos Nhaga'yi göz ameliyatı için Türkiye’ye getirdi. Türkiye’ye getirilen küçük çocuğun ameliyatını yapacak olan Prof. Dr. Ümit Beden, sol gözünde ışık olduğunu ve önümüzdeki Çarşamba günü yapacakları ameliyatla bir umudun olduğu müjdesini verdi.

17 yıldır bebek hasreti çekiyordu! Kanser ve hamile olduğunu aynı gün öğrendi17 yıldır bebek hasreti çekiyordu! Kanser ve hamile olduğunu aynı gün öğrendi


 
TÜRKİYE'NİN SAĞLIK ALT YAPISI ÇOK İYİ

Küçük çocuğun sağlığına kavuşması için Türkiye’ye getirildiğini belirten Prof. Dr. Beden, “Eby’nin geçirdiği kaza, yani iyi niyetle mi kötü niyetle mi onu bilmiyoruz. Gözüne sirke ile bir şey sarıldı diyorlar ama alkali mi asit mi tam bilmiyoruz ama sonuçta bir kimyasal yanık yaşamış. Ve ondan sonra da Eby, yetimhanede büyümüş. Uluslararası yardım kuruluşları onun için bir çare aramışlar. Türkiye'ye getirdiler. Türkiye’nin sağlık alt yapısı diğer ülkelere çok daha iyi. Hem göz kapakları, hem göz yüzeyi, hem göz küresi ile ilgili gerek fonksiyonel gerekse kozmetik olarak gözün bütün tabakası ile ilgili sağlık alt yapısı Türkiye’de çok iyi” dedi.

EBY'NİN SOL GÖZÜNDEKİ IŞIK HİSSİ BİZİM İÇİN UMUT KAYNAĞI

Eby’in sol gözünde ışık olduğunu ve bunun bir umut olduğunu aktaran Beden,” Eby, sağ gözünü kaybetmiş, sol gözü sanki bir ışık görüyormuş gibi tarif ediyor. Tabii Eby’nin iletişimi çok iyi değil, yanlış anlamadıysak sol gözünde bir ışık hissi var. Ve bu bizim için bir ışık, umut kaynağı. Eğer kapaklarını güzelce açar sağlam bir göz küresi ortaya çıkarırsak görme şansı olur. Yüzde 100 görmekten bahsetmiyorum. Yani hiç görmeyen birisi yüzde 10 bile olsa bu onun için iyi olur. Bir umut var. Hep beraber göreceğiz“ ifadelerini kullandı. 
 
EBY İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ 

Prof. Dr. Beden, “Biz çok hasta görüyoruz. Özellikle yurt dışından çok problemli hasta geliyor. Eby, şimdiye kadar gördüklerimizden herhalde en zor olanı. Türkiye bu konuda çok iyi, sağlık turizmi açısından biz ülke olarak çok iyi bir noktadayız. Ben Eby’nin doğru yere geldiğini düşünüyorum. Ne kadar neyi başaracağız bilmiyorum onu zaman gösterecek. Eby için her şeyi yapacağız” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • lale 2 yıl önce Şikayet Et
    Elleri taş olsun yavrum sana kıyan ellerin
    Cevapla
  • recai 2 yıl önce Şikayet Et
    şu asitle saldırı kadar namussuz birşey yok ölümden beter .Allah yavrumuza şifalar versin hocamıza da kolaylıklar yaptıkları iş çok sevaplı hayırlı bir iş
    Cevapla
  • abdulbaki 2 yıl önce Şikayet Et
    sağlık hastahaneleremiz ve doktorlarımız ile gurur duyuyorum. Dünyada giderek marka oluyoruz.
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah yavrum inşallah şifa bulursun zalim insanın şerrinden Allaha sığınırım. Rabbim devlet büyüklerimizden Türk halkından razı olsun âmin.
    Cevapla
  • Yörükoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah şifalar versin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
IMF'den Türkiye açıklaması