Tarihi rekor: Karın ağrısı şikayetiyle gitti, safra kesesinden 14 bin taş çıktı!

Tokat'ta yaşayan evli ve 2 çocuk babası 64 yaşındaki Kemal Doğru 40 gün önce karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Doğru'nun safra kesesinden 14 bin 387 adet taş çıkartıldı. Tarihi rekorla Guinnes Rekorlar Kitabı'na başvurdu.

Tarihi rekor: Karın ağrısı şikayetiyle gitti, safra kesesinden 14 bin taş çıktı!
Tarihi rekor: Karın ağrısı şikayetiyle gitti, safra kesesinden 14 bin taş çıktı!
GİRİŞ 28.02.2022 17:18 GÜNCELLEME 28.02.2022 17:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tokat'a bağlı Kemalpaşa köyünde yaşayan evli ve 2 çocuk babası çiftçi Kemal Doğru, yaklaşık 40 gün önce karın ağrısı şikayetiyle Tokat Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Doğru'ya burada yapılan ilk tedavinin ardından sarılık teşhisiyle Gazisosmanpaşa Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Doğru, burada bir hafta tedavi gördükten sonra yeniden Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan muayene sonrası safra kesesinde taş olduğu belirlenen Doğru, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Vahit Mutlu tarafından 2 gün önce ameliyat edildi. Yaklaşık 1,5 saat süren ameliyat sonrası Doğru'nun safra kesesinden 14 bin 387 adet irili ufaklı taş çıkarıldı.

Ülkesinde iyileşemeyen Sudanlı hasta şifayı Türkiye'de buldu! 25 santimlik tümör çıkarıldıÜlkesinde iyileşemeyen Sudanlı hasta şifayı Türkiye'de buldu! 25 santimlik tümör çıkarıldı

TARİHİ BİR REKOR

Ameliyat esnasında çok ilginç bir görüntüyle karşılaştıklarını söyleyen doktor Vahit Mutlu, "Hastanın safra kesesi boyutları gerçekten 2-3 kat artmış ve içi taş doluydu. Safra kesesi ameliyatı yapmakta güçlük çektik. Bu ameliyatı kapalı olarak bitirdik. Laparoskopik işlem dediğimiz kapalı yöntemle gerçekleştirdik. Taşları görünce hayrete düştük, ameliyat esnasında çıkarırken taşların sayısından dolayı bunun bir dünya rekoru olabileceğini fark ettik. Daha önceki dünya rekoru yine Türkiye'de Malatya'da bir meslektaşımız tarafından yapılan kese ameliyatında 8 bin 422 adet olarak saplanmıştı. Bizim ameliyatımızda da 14 bin 387 olarak tarihi bir rekor kırıldı. Şu an dünyadaki en çok safra taşı içeren safra kesesi ameliyatıydı. Çıkarılan taşları noter eşliğinde de saydırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvurumuzu yaptık" dedi. 

SARILIK TEŞHİSİ KOYDULAR

Sağlığına kavuşan Kemal Doğru ise, ''Karın ağrısıyla geldim. Sarılık teşhisi koydular. Safra kesesinde taş var, dediler. Yaklaşık 20 ile 25 gün falan ilaçlı tedavi yaptılar. 25 gün sonra ameliyat olacağımı söylediler. Ameliyat olduk, kurtulduk. Taş çok çıkmış, 'bu taşı nasıl gezdirdin' diyorlar. Farkında değildim ki'' diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • soru 2 yıl önce Şikayet Et
    adam cimento yese beton olur :)))
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    ulan varya;))
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl becerdiniz 14000 saymayı
    Cevapla
  • yalancı meral 2 yıl önce Şikayet Et
    aman ne rekormuş böyle saçmalıklara akıl yoracağınıza işinizi yapın doktor bey
    Cevapla
  • cengiz 2 yıl önce Şikayet Et
    oha üşenmemişler saymışlar. kilo ile söyleselerdi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!