Babaannesi vasiyet etti! 68 yaşında elinde bastonuyla İzmir'den Çanakkale'ye yürüyor

İzmir'in Menemen ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki 4 çocuk babası Erzurumlu Kudbettin Aksak babaannesinin vasiyeti üzerine bastonuyla yürüyerek 1.Dünya Savaşı'nda Çanakkale'de şehit olan amcasının mezarını ziyarete gidiyor

Babaannesi vasiyet etti! 68 yaşında elinde bastonuyla İzmir'den Çanakkale'ye yürüyor
Babaannesi vasiyet etti! 68 yaşında elinde bastonuyla İzmir'den Çanakkale'ye yürüyor
GİRİŞ 11.03.2022 12:20 GÜNCELLEME 11.03.2022 12:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Birinci Dünya Savaşı’nda Çanakkale’de şehit olan oğlunun mezarını göremeyen babaannesinin vasiyetini gerçekleştirmek isteyen Kudbettin Aksak (68), amcasının mezarını ziyaret etmek için elinde bastonuyla İzmir’in Menemen ilçesinden Çanakkale’ye yürüyerek gidiyor. Bergama ilçesini geçen Aksak, yürüyüşüne devam ediyor. 

BABAANNESİNİN VASİYETİYDİ

1959 yılında Erzurum’da yaşadıkları dönemde babaannesinin kendisiyle vasiyet niteliğinde bir konuşma yaptığını söyleyen Kudbettin Aksak, “Bir gün dedemin torunları için getirmiş olduğu kitaplara göz atarken, babaannem bana doğru dönerek haritalardan Türkiye şehirlerini gösteren sayfayı açmamı ve harita üzerinden ‘Dardanalles’ ya da ‘Dardanos’ yazan şehirleri göstermemi istedi. Baktığımda öyle bir şehri bulamadığımı söyleyince, babaannem, ‘iyice bak. Amcan Hasan oraya gitti ve şehit oldu’ dedi. Babaannemin gözlerinden yaşlar akarken, odaya dedem ve babam girdi. Onlar da ‘Dardanalles’ diye bir şehir yok. O senin dediğin Osmanlı zamanıydı, şimdi orasının ismi Çanakkale’dir dediler. Dedem ve babam odadan çıkınca babaannemle baş başa kalıp konuşmaya başladık” dedi. 


 
HASAN'IMA VE TÜM ŞEHİTLERİMİZE FATİHA OKUYACAĞIM

Aksak, yaptıkları sohbetin devamında babaannesinin kendisine, "Gel seninle önümüzdeki sene o şehre gidelim. Hasan’ıma ve oradaki diğer şehit evlatlarına Fatiha okuyacağım. Amcan Hasan nasıl oraya yürüyerek gittiyse biz de gideriz hem belki bir komutan oraya köprü yapmıştır. Biz de o köprüden geçeriz belki o komutanı bulur ellerinden öperim. Çünkü; Hasan’ımın o boğaz dedikleri yerin diğer tarafında şehit olduğunu biliyorum" demesi üzerine, orasının çok uzak olduğunu ve gidemeyeceklerini söylediğini aktardı.  


 
ALLAH İZİN VERİRSE 9 GÜNDE GİDECEĞİM

"Ben de şimdi babaannemin vasiyetini yerine getirmek için Çanakkale’ye yaya olarak yürümek istiyorum" diyen Aksak, “18 Mart Çanakkale Köprüsü’nün açılışına yetişmek ve açılış kurdelesini kesecek olan Cumhurbaşkanımızın ellerini babaannemin vasiyeti üzerine öpmek istiyorum. Allah izin verirse 9 günde oraya ulaşmaya çalışacağım. Umarım babaannemin vasiyetini gerçekleştirip geri dönerim” diye konuştu. Aksak, başlamış olduğu 300 kilometrelik yolculuğunda Bergama ilçesini geçerek yürüyüşüne devam etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • Gaziantep 27 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunda yürü
    Cevapla
  • sami 2 yıl önce Şikayet Et
    otur evinde hacım bu yaştan sonra sağlığına zarar veriyorsun
    Cevapla
  • Hasan 4444 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin Şeninde bu kutlu yürüyüş ünde Allah yardımcın olsun yüreği kocaman adam
    Cevapla
  • humayun 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatan sevgisi şehit sevgisi böyle olut
    Cevapla
  • ferhat 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru kardeşim. Vatan sevgisi bu. İyi partililer gibi değil(milletvekillerinin şehit yakınına yaptıklarını hatırlatma babında)
    Cevapla
  • Çoban Memed 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun amca, iyi bir farkındalık düşüncesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!