Bilecik'te 54 yaşındaki vatandaş 10 yıl önce sattığı otomobilinden icralık oldu

Bilecik'in Söğüt ilçesinde yaşayan 54 yaşındaki Ahmet Ergün'e 2012 yılında noter aracılıyla sattığı otomobil, 2016 yılında kazaya karışınca 65 bin liralık icra tebligatı geldi. Ergün konuyla ilgili şaşkın ve mağdur olduğunu söyledi.

Bilecik'te 54 yaşındaki vatandaş 10 yıl önce sattığı otomobilinden icralık oldu
Bilecik'te 54 yaşındaki vatandaş 10 yıl önce sattığı otomobilinden icralık oldu
GİRİŞ 12.03.2022 11:31 GÜNCELLEME 12.03.2022 11:32
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bilecik'in Söğüt ilçesine bağlı Hayriye köyünde yaşayan Ahmet Ergün, 2012 yılının Ocak ayında 16 TS 979 plakalı otomobilini Bursa'da noter aracılığıyla sattı. Otomobil, 2016 yılında Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir kazaya karıştı. Kazanın ardından 6 yıl sonra Ahmet Ergün'e kaza masrafları olan 65 bin liralık icra tebligatı geldi. Gelen tebligat sonrası Ergün, satış işlemini gerçekleştirdiği noter belgelerini icra dairesine sunduğunu ancak bir sonuç alamadığını söyledi.

7 KEZ EL DEĞİŞTİRMİŞ

Gelen icra tebligatını gördüğü zaman çok şaşırdığını belirten Ahmet Ergün, “2012'de aracımı sattıktan sonra 7 kez el değiştirmiş. Ardından 2016 yılında Mustafakemalpaşa ilçesinde bir kazaya karışmış. Bunun üzerine bana kaza masrafları olan 65 bin liralık icra tebligatı geldi. Karşı tarafın iddiası, aracı yeniden üstüme almışım. Ben tekrar aracı kesinlikle geri almadım. Trafik kayıtlarında da aracı geri almadığım belli. Bize, 'sizin kesinlikle bu araba ile bir ilişkiniz yok. Kesinlikle sizden bir şey talep edemezler' denildi. Ben bununla alakalı 5 avukatla görüştüm. Mustafakemalpaşa yolundan hayatımız boyunca hiç geçmedik bile. Konuyla ilgili şaşkınız ve mağduruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • AİZİ 2 yıl önce Şikayet Et
    icra, haklı veya haksız şekilde herkese gelebilir. tebligat geldiğinde itiraz ederse icra durur. alacaklıda mahkemeye başvurursa zaten eldeki belgelerinle mahkemeyi kazanırsın . tabi icra itiraz süresini kaçırmadıysan .
    Cevapla
  • cahil 2 yıl önce Şikayet Et
    icra dairesini mahkemeye versin, işini yapmayan kurum ve personeller her daim ülkemize yük olmuştur
    Cevapla
  • buğra 2 yıl önce Şikayet Et
    arac bu dayının üzerinese trafikten cektirsin ozaman
    Cevapla
  • halk 2 yıl önce Şikayet Et
    noterden direk satış verılmışse sorun olmaz ama ,çoğu halkımız bilmiyor ,şayet noterde satış için vekaletname vermışse belirli sure zarfında o vekaletname ile işlem yapılmamışsa araba halen kişinin uzerıne gozukur ,
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    2016 yılından 2022 yılına kadar bu cezayı tebliğ etmek için neyi beklemişler işte bu durum anca bizim ülkede olur
    Cevapla
  • Molla Kasım 2 yıl önce Şikayet Et
    2012 de ayrıldığım şirketten 2010 yılı için usulsüzlük cezası kesilmiş 180 tl 12 yıl sonra vergi dairesi gönderdi. İtirazım varsa vergi mahkemesine gitmem gerekiyormuş, memur umursamaz şekilde söyledi. Dalga geçer gibi , bende sordum harç, avukat vekaletname avukat ücreti 2000 tl geçiyor. Mecbur ödeyeceksin , nasıl bir iş bu bir da 12 senelik faiz istiyecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt