Urfa'ya Norveçli gelin / Video
Antalya’nın, Alanya İlçesinde bir restoranda komi olarak çalışan Şanlıurfalı İbrahim Dişlik, Norveçli üniversite öğrencisi Heidi Jeanett’le dünya evine girdi

Şanlıurfa’da yapılan aşiret düğünüyle evlenen Norveçli gelinin üzerinden desteler halinde dolarlar atıldı. Kürtçe müzik eşliğinde halaylar çekildi. Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesinden Alanya’ya çalışmaya giden 20 yaşındaki İbrahim Dişlik, burada bir restoranda komi olarak işe başladı. Bu sırada Norveç’ten Alanya’ya tatil için gelen Jeanet ailesi Dişlik’in çalıştığı restorana yemek yemeye gittiler. Kısa bir süre içersinde birbirlerine ilgi duyan İbrahim Dişlik ile Norveç Üniversitesinde sağlık idaresi bölümünü okuyan 19 yaşındaki Heidi Jeanet’le, bir süre flört etmeye başladılar.
Yaklaşık 2 aylık bir süre içersinde birbirlerine iyice aşık olan çift evlenme kararını aldı. Ailelerinden evlenme iznini koparan genç çift Şanlıurfa’da Şehitlik Çamlık Aile Bahçesinde dillere destan bir düğün yaptı.
Türk usulüne göre evlenen Heidi gelin, kuaförde saçı ve makyajını yaptıktan sonra damatla birlikte limizunle düğün salonuna geldiler. Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde dans edip, davul-zurna eşliğinde halay çeken Norveçli gelinin üzerinde dolarlar atıldı. Hayatında ilk kez Kürtçe müzik eşliğinde eşinin yardımıyla halay çeken Heidi gelin, kısa sürede acemiliğini üzerinden atarak, kendini müziğin ritmine kaptırdı.
Norveç’ten gelen ailesiyle birlikte oldukça mutlu görülen Heidi gelin güzelliği ve samimi hareketleriyle kısa sürede düğüne katılan tüm davetlilerin gönlünü aldı. Birbirlerini çok sevdiğini belirten damat İbrahim Dişlik, “Önceleri ailem benim bu kararıma karşı çıktı. Daha sonra onu Heidi’yi çok sevdiğimi anlayınca onlarda bu evliliğe razı oldular.” diye konuştu.
Bir süre Şanlıurfa’da kalacak olan çift daha sonra Norveç’e gidecekler.
-
yasin sarıhan 16 yıl önce Şikayet EtAllah mutlu etsin.. ama. hikaye hep aynı.. antalyada komi olarak çalışan esmer (tercihen adanalı, antepli ya da urfalı) kahramanımız, iskandinav ırktın koyu renk \"ten\" özlemini iyi bildiği için bu fırsatı güzel değerlendirir, tatilci sarışın bir kızla tanışır, ona \"Türk insanı sıcaklığını\" gösterir, ardından iş nikah masasında biter. Allah bir yastıkta kocatsın her 2sini de fakat, ben bu hikayenin sonunu tahmin ediyorum. Allah göstermesin, felaket tellallığı yapmayalım, mutluluklar dileyelim..Beğen
-
gökhan ata 16 yıl önce Şikayet Etvışşşşşşşşşşşşşşşşşşş. damat daha TÜRKÇE konuşmayı beceremiyor.. işte işte diyip duruyor. peki bu sarışını nasıl tavlamışş???Beğen