Denizli'de göğüs ağrısı şikayeti olan kadının böbreklerini doktorların dikkati kurtardı

Denizli'de öğretmenlik yapan Lale Şeker göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Doktorların dikkati sayesinde böbreğinde 2 tane 1,5 santimlik kitle olduğu tespit edilen Şeker erken teşhisle böbreklerini kaybetme riskinden kurtuldu.

Denizli'de göğüs ağrısı şikayeti olan kadının böbreklerini doktorların dikkati kurtardı
Denizli'de göğüs ağrısı şikayeti olan kadının böbreklerini doktorların dikkati kurtardı
GİRİŞ 22.03.2022 17:42 GÜNCELLEME 22.03.2022 17:42
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Denizli’de bir meslek lisesinde öğretmenlik yapan Lale Şeker, göğsünde oluşan ağrı şikayetleriyle Özel Denizli Tekden Hastanesi’ne başvurdu. Burada Kardiyoloji Uzmanı  Dr. Mustafa Demir tarafından muayenesi yapılan Şeker’in, istenilen tetkikler sonucunda sağ böbreğinde yaklaşık 1.5 santim kitle ve içeride çıkıntı yapmayan ikinci bir kitle daha olduğu saptandı. Şeker’in böbreğinde bulunan kitleler Üroloji uzmanlarından Op. Dr. Ali Gürağaç tarafından yapılan başarılı operasyon sonucunda alındı. 

TÜMÖRÜ ERKEN TEŞHİS ETTİK

Ameliyatın riskli olduğunu ve erken teşhisin önemli olduğunu belirten Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji doktorlarından Op. Dr. Ali Gürağaç, “Lale Hanım, göğsünde ağrı şikayetinden dolayı kardiyoloji bölümümüze başvurmuş. Kalp problemleri nedeniyle hastanemizde çekilen kardiyak BT de sağ böbreğinde yaklaşık bir buçuk santim kontrast tutan tümoral bir oluşum tespit edildi. Kitlenin evreleme tetkiklerini yaparken, böbreğin içinde yaklaşık bir buçuk santimlik bir tane hemanjiyom ve yine böbreğin içinde, böbrekten çıkıntı yapmayan yaklaşık bir buçuk santimlik ikinci bir kitle daha olduğunu tespit ettik. Kardiyoloji ve radyoloji uzmanlarımızın dikkati sayesinde Üroloji Kliniği’ne yönlendirilerek hastaya erken evrede müdahale şansı yakalamış olduk. Kalisiyel sisteme açılmamış bir tümörü vardı. Prof. Dr. İbrahim Yıldırım ile birlikte hastanın ameliyatını gerçekleştirdik. Öncelikle böbrekten çıkıntı yapan bir buçuk santimlik kitleyi aldıktan sonra radyoloji uzmanlarımızın eşliğinde böbreğin içindeki diğer tümöral odağı bulduk. O tümöral odağı da ablate ettik. Bizi zorlayan asıl kısım böbrekten çıkıntı yapan bir buçuk santimlik tümörden ziyade böbreğin içinde olan ve dışarıdan görünmeyen ikinci tümöral odağın olması cerrahi açıdan da hem riskli hem de zor bir cerrahi operasyon olmasına sebep oldu” dedi. 

 
HASTANIN ASLINDA ÜROLOJİK AÇIDAN BİR ŞİKAYETİ YOKTU

Erken teşhis ile birçok hastalığın önüne geçilebildiğini belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ali Gürağaç, “Hastamız Lale Hanım’ın şansı erken teşhis edildiği için insidental olarak yani şikayetleri daha başlamadan başka bir sebeple çekilen tomografide böbrek tomografi alanına girdiği için oradaki kitle de radyoloji uzmanlarımız tarafından tespit edildi. Biz de çekilen tomografi sayesinde hastaya teşhisi koyarak ameliyat etme şansını yakaladık. Hastanın aslında ürolojik açıdan hiçbir şikayeti yoktu. Yani bu tip hastalarda oluşan idrarda kanama, yan ağrısı gibi şikayetler henüz ortaya çıkmamıştı. Zaten bu şikayetler oluşsaydı, böbreğin kalisiyel sistemi açılsaydı ya da tümörün büyüklüğü daha fazla olsaydı böbreğin tamamını almamız gerekebilirdi. Erken dönemde yakaladığımız için sadece tümöral odakları alarak Lale Hanım’ın böbreğini kurtarmış olduk. Erken teşhisin önemini ve herhangi bir şikayet yokken de özellikle aile öyküsü olan hastalarda kontrolleri aksatmamız gerektiğini bir kez daha vurgulamış olduk. Hastamıza geçmiş olsun” ifadelerini kullandı. 
 
GÖĞÜS AĞRISI ŞİKAYETİYLE BAŞVURDU

Doktorların çok güven verdiğinden ve hastanenin ilgisinden memnun kaldığını belirten öğretmen Lale Şeker, “Göğüs ağrısı şikayeti ile Tekden Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’ne müracaat ettim. Kardiyoloji doktoru Uzm. Dr. Mustafa Demir muayene etti. Doktor Bey’in istediği tetkikler sonucunda böbrekte kitle olduğu gözlemlemiş ve bana bile söylemeden önce Üroloji doktoru Op. Dr. Ali Gürağaç ile görüşerek durumu anlatmış. Yani özel hastanede böyle bir ilginin olabileceğini hiç düşünmüyordum. Açıkçası herkes çok ilgilendi. Denizli dışında İzmir, İstanbul gibi şehirlerde bu ameliyatı olmam konusunda yakınlarım ısrar etti. Ama Ali Bey ve İbrahim Bey’e muayene olduktan sonra bana güven verdiler. O yüzden bu ameliyatı onların yapmasını istedim. İyi ki burayı ve doktorlarımı tercih etmişim. Hastane çalışanları da doktorlarım da çok ilgili davrandılar. Süreçle ilgili sürekli aradılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Şu an çok daha iyiyim ve daha iyi olacağım” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • Fff 2 yıl önce Şikayet Et
    Aralık ayında eşimin ameliyatını yapan ve sorunumuzu çözen bir drdur başarılar dilerim ali bey
    Cevapla
  • Rukiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Dr gayet sempatik kibir neresinde günah almayın bence
    Cevapla
  • irfan 69 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte böyle doktorlarımız çoğunlukta Allah yardımcıları olsun bölğcü ttb liler mesleğe ve dr. Lara zarar veriyor
    Cevapla
  • İroni 2 yıl önce Şikayet Et
    Doktor nasılda kibirlenerek bakıyor.. senin yerinde kim olsa aynını yapar.. bu gurur bu artislik niye?
    Cevapla
  • İroni 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar ben de farkindalik icin yazdim zaten. Hekimlik ayaklar altina alinacak bir meslek degildir. Hayat boyu buyuk emek ve beceri ister. Lutfen hekimlere destek olunuz.
    Cevapla
  • Hlen 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç hayatınızda 1 can kurtardinizmi kiii??? Kaldiki geceleri yok gün düzleri yok gece yarsisi nobetciydi yorgundur denemeden aranırlar.. gezmaye gitse cagrilirlar..Her an tetikte ve çağrı cihazına sürekli bağlıdırlar ..Siz neyin eleştirisini yapiyorsunuzki...Egonuzu eğitin lutfennnn... Birde umarım hayatınız boyunca yanlış teşhise ugramazsiniz... İnşallah hiç riskli bir durumla karşı karşıya kalmazsınız...
    Cevapla
  • Yani 2 yıl önce Şikayet Et
    Sui zan da bulunmak sahibi için zarardır Hayattan ne zevk alır ne de zevk verir Allah sana şifa versin Bir çok hastalıktan daha kötü bu durum
    Cevapla
  • usta şöför 2 yıl önce Şikayet Et
    yuh artık, o bakıştan nasıl bu ithamı çıkartıyorsun. Sanırım ciddi bir sorunun var.
    Cevapla
  • sivaslı 2 yıl önce Şikayet Et
    yaw ne adamlarsınız,ne ilgisi var
    Cevapla
  • Yorumcu02 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam gayet normal durmuş bu önyargı da nereden çıktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak