Kocaeli'de düzenlenen söyleşide yaşlılara örgü ve bulmaca seti hediye edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alzheimer ve demans hasta yakınlarına ve 55 yaş üstü vatandaşların katıldığı 'Sürdürülebilir bir Hayat' konulu söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye katılanlara örgü, mandala ve bulmaca seti hediye edildi.

Kocaeli'de düzenlenen söyleşide yaşlılara örgü ve bulmaca seti hediye edildi
Kocaeli'de düzenlenen söyleşide yaşlılara örgü ve bulmaca seti hediye edildi
GİRİŞ 29.03.2022 16:23 GÜNCELLEME 29.03.2022 16:23

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği toplantıda, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aybala Neslihan Alagöz tarafından yaşlılara ve yakınlarına alzheimer ve demans hastalığı hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı. 

BELLEK KAYBI SİNSİ BAŞLIYOR

Doç. Dr. Alagöz, seminere katılan bireylere demans hastalığını; bilişsel yetiler, yargılama, muhakeme (akıl yürütme) ve içgörü kaybı ile karakterize, genel olarak yaşlı nüfusun hastalığı olan ve çok farklı sebeplerle ortaya çıkabilen sendrom olarak açıkladı. Alagöz, alzheimer hastalığını ise beyin dokusunun incelenmesiyle saptanabilen nörobiyolojik değişiklikleri olan, bilişsel işlevlerde bozulma ile kendini gösteren, ilerleyici ve geri dönüşümsüz bir demans türü olarak tanımladı, "Sinsi başlayan bellek kaybı ve davranış bozuklukları ile karakterize edebilir. Belleğimizde bazı bilgiler var, zamanla bunlar siliniyor ve daha sonra biz bunları unuttuk, hatırlamıyoruz diye dile getiriyoruz. Genel olarak sürekli tekrarlamadığımız zihnimize çağırmadığımız bilgileri unutuyoruz. Hemen bir şeyi unuttuğumuzda bunadım mı diye düşünmemek lazım. Pek çok hastalığın seyri sırasında unutkanlık karşımıza çıkabilir. Her unutkanlık sizde bir hastalık olduğunu düşündürmesin" dedi. Söyleşiye katılanlara hafızayı güçlendirmeye yönelik örgü, mangala ve bulmaca seti hediye edildi. İlerleyen zamanda gönüllü öğrenciler ile yaşlı bireyleri bir araya getireceklerini aktaran yetkililer, söyleşiye katılan bireylere ve yakınlarına söyleşide takdim edilen hediyelerin uygulaması ve kullanımı noktasında destek sağlayacak.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti