İdlib'deki Aşevinde Kazanlar Kaynıyor

İDDEF, Suriye’nin İdlib şehrindeki briket ev ve çadır kentlerde yaşayan kimselere aşevinde pişirdiği iftar yemeğinden ulaştırıyor.

İdlib'deki Aşevinde Kazanlar Kaynıyor
İdlib'deki Aşevinde Kazanlar Kaynıyor
GİRİŞ 11.04.2022 10:20 GÜNCELLEME 11.04.2022 10:20

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) Ramazan 2022 çalışmalarını ‘İyilik Seninle’ temasıyla gerçekleştirirken, acil kriz bölgelerindeki faaliyetlerine ağırlık veriyor. Yıl boyunca hayırseverlerin desteğiyle İdlib’deki savaş mağduru binlerce Suriyeli sivilin yanında olan İDDEF, her zaman olduğu gibi bu Ramazan’da da yardım çalışmalarını artırıyor. İDDEF’in İdlib’de hizmet veren aşevinde Ramazan ayı boyunca pişirilen yemekler, çadır kentlere ve briket evlerde yaşayan savaş mağduru halka ulaştırılarak dağıtılıyor.

RAMAZAN'IN BEREKETİNİ BİRLİKTE YAŞIYORUZ

İDDEF’ten yapılan açıklamada, “11 yılı aşkın süredir iç savaşın yaşandığı Suriye'de siviller İdlib’de güvenli bir ortamda yaşasalar da geride bıraktıkları evlerinin özlemi, yoksulluk ve diğer zorlu şartlar altında bir Ramazan’ı daha hüzünle geçiriyor. Mağdur kardeşlerimiz için yıl boyunca sürdürdüğümüz yardım çalışmalarını Ramazan ayında artırarak dertlerini paylaşmak, bu mübarek ayı nispeten daha rahat geçirmelerini sağlamak için kumanya paketi ve iftar yemeği ile içecek veriyoruz. Hayırseverlerin bağışlarıyla hizmet veren aşevimizle, anne baba ve çocukların aile olarak bir sofrada buluşup her gün sıcak yemekle iftar yapmasını sağlıyoruz. Aşçılarımız tarafından pişirilen yemekler titizlikle paketlenerek çadır kentte ve inşa ettiğimiz 610 briket evde yaşam mücadelesi veren savaş mağduru Suriyeli sivillere yine ekiplerimizce dağıtılıyor. Ramazan’ın bereketini hep birlikte yaşayarak iftar saatlerini büyük bir heyecanla idrak ediyoruz” denildi.

İdlib’de iftar yemeğini mağdur sivillerle paylaşmak isteyen hayırseverler, bağış sayfasından online, ilgili hesap numaralarına "EFT/havale" yoluyla ya da "0212 621 00 65" numaralı telefondan detaylı bilgi alarak bağış yapabiliyor. Ayrıca İFTAR yazıp 7230'a sms atarak 10 TL bağışta bulunabiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!