KADİR GECESİ MESAJLARI 2022: Ayet, hadis, dua resimli ve fotoğraflı kısa ve özlü sözler WhatsApp ve Telegram

Ülkemizdeki milyonlarca Müslüman, Kadir Gecesi mesajları araştırması yapıyor. Maneviyat dolu bugün için Müminler birbirlerine ayet; hadis ve dua gönderiyor. Bu paylaşımlar WhatsApp ve Telegram üzerinden gerçekleştirilirken, genellikle fotoğraflı ve resimli kısa ve öz sözler tercih ediliyor. İşte, mübarek Kadir Gecesi günü akrabaya, arkadaşa; eşe ve dosta gönderebileceğiniz birbirinden güzel ve anlamlı mesajlar...

KADİR GECESİ MESAJLARI 2022: Ayet, hadis, dua resimli ve fotoğraflı kısa ve özlü sözler WhatsApp ve Telegram
KADİR GECESİ MESAJLARI 2022: Ayet, hadis, dua resimli ve fotoğraflı kısa ve özlü sözler WhatsApp ve Telegram
GİRİŞ 27.04.2022 16:28 GÜNCELLEME 27.04.2022 16:28

Kadir Gecesi mesajları 2022 yılında tekrar bu uhrevi günün gelmesiyle beraber araştırılmaya başlandı. "Kitapların anası" Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi geldi çattı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre, bu uhrevi gün 2022 yılında 27 Nisan Çarşamba gününe (Bugün) denk geliyor. Hicri Takvimde de, Ramazan ayının 26'ncı günü olarak biliniyor. Bu sebeple, WhatsApp ve Telegram gruplarında Kadir Gecesi mesajları ve sözleri paylaşılıyor. Bu mesajlarda bazen Ayet-i Kerimeler, bazen güvenilir kaynaklardan aktarılan Hadis-i Şerifler, bazen de dualar; kısa ve özlü sözler yer alıyor. Tüm bunların dışında, Kadir Gecesi sözleri sayesinde bir nevi muhabbet kapısı aralanmış oluyor. Ayrıca, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (s.a.v.) bugüne özel ettiği bir dua da mevcut. İşte, eşe; dosta, akrabaya, anneye, babaya gönderebileceğiniz birbirinden güzel ve anlamlı Kadir Gecesi mesajları 2022!

Kadir Gecesi Fotoğraflı ve Resimli Mesajlar

Allah'ım, biz aciz kullarını bir kez daha Kadir Gecesi'ne ulaştırdığın için sana binlerce kez şükür borçluyuz. Allah'ım, sen bu mübarek günün huyu suyu hürmetine günahlarımızı bağışla. Amin.

Tüm İslam aleminin, Alem-i Cihanın Kadir Gecesini kutlarım. 

Kadir Gecesi mesajları

Bu mübarek Kadir Gecesinin tüm yurda bereket; hayır, rahmet ve mağfiret getirmesini temenni ederim. 

Ramazan Ayı boyunca tuttuğumuz orucun, verdiğimiz fitrenin, yaptığımız hayrın ve kıldığımız namazın Kadir Gecesi günü iyice artması cümle din kardeşlerim için tek dileğimdir.

Kadir Gecesi sözleri

Dünyanın her ülkesinde, her bölgesinde Ramazan ayını gönlüyle karşılayan tüm Müminlerin Kadir Gecesi hayırlı uğurlu olsun.

Allah'ım, Kadir Gecesinin hürmetine bugün devletimizin aleyhine plan kuranların kurdukları planın geri tepmesini nasip eyle. 

Kadir Gecesi fotoğraf

Devletimizin bekası ve güvenliği için sınırda nöbet tutan Mehmetçiğin, evladını bekleyen annenin ve oğlunun yolunu gözleyen babanın Kadir Gecesi mübarek olsun. 

Başı rahmet, ortası mağfiret; sonu ise cehennemden kurtuluş olan bu Ramazan ayının her günü birbirinden anlamlıdır. Lakin Kadir Gecesinin hürmeti tartışılmaz. Allah'ım, bu Kadir Gecesi günü dara düşenleri refaha; derde düşenleri feraha ulaştır. 

Kadir Gecesi resim

Dünyanın her yerindeki Müslüman din kardeşlerimin Kadir Gecesini kutlar, bir sonraki Kadir Gecesi boyunca ibadetlerini ve hayır işlerini eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde sürdürebilmelerini dilerim.

Allah'ım! Bayram ağzı düşman işgali altındaki din kardeşlerimizi kurtar. Allah'ım, bu mazlumları tez zamanda vatanlarına kavuştur. Amin.

Kadir Gecesi whatsapp

Bu fani ömrümüzde bir Kadir Gecesine daha ulaştık. Bu geceyi bol bol dua ile namaz ile ibadet ile geçirmek cümle kardeşime nasip olur inşaAllah.

Bin aydan daha hayırlı gece başka hangi kavme nasip olmuş? İnşaAllah, bu manevi günün anlamını ve önemini iyice idrak edebiliriz.

Kadir Gecesi telegram

Kadir kelimesi, "Güç; yüce, hüküm ve şeref" manalarına gelir. Allah'ın (c.c.) sıfatlarından El Kadir ise, "Her şeye gücü yeten, sonsuz kudret ve ilim sahibi" anlamlarını taşımaktadır. Allah'ım, Kur'an-ı Kerim'i indirdiğin bu gece tüm din kardeşlerimin günahlarını bağışlamanı diliyoruz. Dualarımızı kabul eyle Rabbim. Amin.

Arkadaşlarımın, dostlarımın ve tüm yakınlarımın Kadir Gecesini kutlar, bu gecenin Alem-i İslam'a hayır ve bereket getirmesini Yüce Allah'tan (c.c.) niyaz ederim.

Yılın en önemli günü ve gecesini bir an olsun ibadetten ayrı geçirmeyelim. Unutmayalım ki, bugün bin aydan daha hayırlı gece olarak tanımlanmıştır. Şimdiden cümle kardeşlerimin Kadir Gecesini kutlarım.

Müslümanın bayramı Kadir Gecesidir. Doya doya, hiç bitmeden; dili damağı kuruyuncaya dek ibadet etmelidir. Allah'ım, tuttuğumuz orucun ve yaptığımız ibadetin hürmetine dualarımızı kabul eyle. Amin.

Cebrail Aleyhisselam'ın Allah'ın Resulü Hazreti Muhammed (s.a.v.) Efendimize ilk tebliği "Oku" Ayet-i Kerimesiydi. Allah'ım, bu alemde bizi onun ümmetinden yarattığın için sana ne kadar şükür etsek az. O halde kardeşlerim, bu gece bir an olsun okumaktan vazgeçmeyelim. 

Derde düşenlere deva, borçlu olanlara eda; hastalığı bulunanlara şifa dilerim. İnşaAllah, bu gece boyunca yapılacak tüm dualar Mekke'de yapılan dualara ilhak olur. 

Mübarek Ramazan ayına veda edeceğimiz bugünlerde, tekrar evimize ve cemaatimize misafir olan Kadir Gecesinin tüm kardeşlerime bereket getirmesini temenni ederim. 

Tüm İslam aleminin Kadir Gecesinin hayırlara vesile olmasını dilerim. İnşaAllah, Kadir Gecesi vesilesiyle ülkemizin üstüne oyun kuranların oyunu def olur. 

Bu gece ellerimizi semaya açalım. Arakan'daki, Suriye'deki, Filistin'deki mazlum kardeşlerimiz için dua edelim. Tüm din kardeşlerimin Kadir Gecesini kutlarım.

Kadir Gecesi ile İlgili Ayetler ve Hadisler

“Biz onu Kadir Gecesi indirdik. Kadir Gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rablerinin izniyle her iş için iner de iner. Tam bir esenliktir o gece, tan yeri ağarıncaya kadar.” - Kadîr Sûresi, 1-5

“Biz Kur’an’ı kutlu bir gecede indirdik.” Duhân sûresi, 3

“Kadir Gecesi’ni, fazilet ve kutsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibadet ve taatle geçiren kimsenin -kul hakkı hâriç- geçmiş günahları bağışlanır.” Müslim, Müsâfirîn, 175

“Kadir Gecesi ile ilgili rüyalarınızın, Ramazan’ın son yedi gecesi üzerinde toplandığını görüyorum. O halde Kadir Gecesi’ni arayan onu Ramazan’ın son yedi gecesinde arasın!” Buhârî, Leyletü'l-kadr, 2

Hazret-i Ayşe şöyle buyurdu: “Ramazan ayının son on günü girdiğinde Resûlullah geceleri ihyâ eder, ev halkını uyandırır, ciddiyetle ibadete soyunur ve eşleriyle ilişkiyi keserdi.” Buhârî, Leyletül-kadr 5

Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi Günü Ettiği Dua

Ünlü İslam alimlerinden Tirmizi Hazretleri, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (s.a.v.) Kadir Gecesi günü ettiği duayı kitabında paylaşmıştır. Tirmizi'nin aktardığına göre, Efendimiz, “Allahım! Sen affedicisin, affı seversin, beni de affet!” şeklinde bir dua ederdi. Ve bu şekilde dua edilmesine dair sahabeye telkinde bulunurdu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'de Güvenlik Kabinesi karıştı: Aşırı sağcı Ben-Gvir'e yumruklu saldırı
AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi!