Anneler günü ne zaman? 2022 Anneler Günü hangi tarihte?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da herkesin büyük bir heyecanla beklediği anneler günü, Mayıs ayının yaklaşmasıyla hangi hangi güne denk geleceği merakla araştırılmaya başladı. Peki anneler günü ilk ne zaman kutlanmaya başladı? 2022 Anneler Günü hangi gün?

Anneler günü ne zaman? 2022 Anneler Günü hangi tarihte?
Anneler günü ne zaman? 2022 Anneler Günü hangi tarihte?
GİRİŞ 26.04.2022 16:50 GÜNCELLEME 26.04.2022 16:50

Anneler günü, ilk kez 1908 yılında Amerika'da kutlanmaya başlandı. 100 yılı aşkın süredir tüm dünyada en özel günlerinden biri olarak kutlanan anneler gününün geçmişi, Antik Roma'ya kadar gitmektedir. Peki her sene Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan anneler günü, 2022 yılında hangi güne denk gelecek?

2022 Anneler Günü

Anneler Günü Tarihi

Anneler günü, Antik dünyada inanılan mitolojik varlıklara gösterilen saygıların kanıtı amacıyla kutlanmaya başlanmıştır. Özellikle de ana tanrıça olan Kibele'ye şükranlarını göstermek isteyen halk, çeşitli ritüellerle kutlamaktadır. Anneler günü, anneliğe olan hürmeti göstermek için 'Annenler Günü' altında çeşitli kutlamalar yapılmaktaydı. 

Anneler Günü tüm dünya çapında ortak özel gün olarak ilk defa 1908 yılında Amerika'da yaşayan ve genç yaşta annesini kaybeden Anna Jarvis'in girişimleriyle kutlanmaya başladı. 1914 yılında ise kongreden çıkan onayla Amerika genelinde kutlanmaya ve takip eden yıllarda da tüm dünyaya yayıldı. Türkiye'de ise ilk kez 1955 yılında kutlanmaya başlayan Anneler Günü, günümüzde de büyük bit heyecan ve özenle kutlanmaya devam etmektedir.

2022 Anneler Günü Ne Zaman?

Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler günü, Mayıs ayının net bir tarihine denk gelmez. 2022 yılında 8 Mayıs Pazar gününe denk gelmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat